مالک یزدان پناه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: پرورش ۷۰ تن قارچ خوراکی دکمهای از اول شهریور ماه سال گذشته در ۱۰ سالن یک کارگاه تولیدی در روستای سهیلی این جزیره در سه دوره آغاز و برداشت آن در اردیبهشت ماه امسال به پایان رسیده است.
وی ادامه داد: ظرفیت اصلی این طرح ۴۰۰ تن در سال و به صورت صنعتی است که در حال حاضر این کارگاه همزمان با ساخت و ساز و تکمیل خود طرح تولید قارچ را نیز انجام می دهد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قشم توضیح داد: این پروژه، یکی از طرحهای بزرگ تولید محصولات کشاورزی در استان هرمزگان به شمار میآید که امید است در سال های آینده با اتمام ساخت و ساز این کارگاه تولیدی روستای سهیلی با ظرفیت کامل زمینه اشتغال برای حدود ۵۰ نفر از جوانان منطقه را فراهم کند.
یزدان پناه با اشاره به اینکه امکان پرورش قارچ با مجوز مشاغل خانگی و در سطح کوچک نیز در این جزیره وجود دارد گفت: یک واحد سنتی در روستای طولا نیز موفق به تولید پنج تن قارچ دکمه ای شده است.
به گزارش ایرنا، بیش از ۳۷ هزار و ۵۰۰ گونه قارچ در جهان شناسایی شده که از این تعداد ۲ هزار گونه به نوعی خوراکی هستند و فقط ۲۵ گونه از بین آنها به صورت تجاری تولید میشود.
بهترین ارقام قارچ در دنیا قارچ دکمهای سفید و قهوهای، قارچ شاه صدف، قارچ شیتاکه، قارچ گانودرما، قارچ انوکی، قارچ مورل است.
انواع قارچ خوراکی تولیدی در ایران قارچ دکمهای، قارچ صدفی، شاه صدف، گانودرما، شیتاکه، کوردیسپس، یال شیر را شامل میشود.
قارچ های خوراکی دکمه ای به دلیل اینکه در سالن هایی با بخار ۸۰ درجه سانتی گراد پاستوریره می شوند عاری از هرگونه آلودگی هستند.
پایین بودن اسید اوریک در قاچ، مورد تاکید پزشکان برای سالمندان و متبلایان به نقرس و بیماری های مربوطه است.
قارچ برای محافظت از پورست سلامت سیستم عصبی، چشم و بافت های بدن، تشکیل اسیدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و ماهیچه ها، درمان کم خونی و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات نقش اساسی دارد.
پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، آهن و کلسیم مهم ترین مواد معدنی موجود در قارچ است.
قارچ دکمه ای در آشپزخانه های خانگی، رستوران ها و واحدهای عرضه کننده خوراک زودپز (فست فود) بیشترین مصرف را دارد.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب های خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما