براساس اعلام «بهزاد ولیزاده»، ۱۴ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال، مصرفکنندگان مواد دخانی در سال ۱۴۰۰ هستند و مصرف قلیان نیز ۵۴ درصد افزایش داشته است. متاسفانه دخانیات در سبد خانوار تعریف شده و در حال پیگیری هستیم که از سبد خانوار حذف شود. باید مالیات سیگار با نشان ایرانی، ۱۵ درصد افزایش یابد و امیدواریم با اجرای مکانیزهکردن مراکز فروش به سیستم مالیاتی، شاهد کاهش عرضه آن باشیم.
به گفته وی، در حال حاضر نرخهای سیگار درصدی شده و مالیات از مصرفکننده گرفته میشود اما باید مبنای قیمت مواد دخانی افزایش یابد.
ولیزاده «پایینبودن میزان مالیات و قیمت محصولات دخانی و سود بالا برای تولید و عرضه دخانیات، عدم بازدارندگی جرایم تخلفات ناشی از عدم اجرای قانون جامع کنترل دخانیات و ضعف آموزش عمومی و اطلاعرسانی درباره مضرات مصرف و دود مواد دخانی» را از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر افزایش مصرف دخانیات در کشور برشمرد.
رئیس کمیته کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با تاکید بر ممنوعیت فروش اینترنتی دخانیات، گفت: بهتازگی وزیر بهداشت نامهای بر ممنوعیت نمایش مصرف مواد دخانی در فیلم و سریالهای شبکههای خانگی به شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه و ارسال کرده و در این زمینه دادستانی نیز ورود کرده تا از استعمال این مواد در فیلمها جلوگیری شود.
«حسین فرشیدی» معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز به مرگومیر بیش از ۵۰ هزار نفر در سال ناشی از استعمال دخانیات در کشور اشاره و تاکیده کرده، مالیات سیگار باید ۴ برابر افزایش یابد زیرا بسیار زیانآور بوده و خانمانسوز است.
نظر شما