دومین مناظره تلویزیونی رقبای انتخابات انگلیس؛ دو سوم تماشاگران به نفع استارمر رای دادند

لندن- ایرنا- ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس و کی‌یر استارمر رهبر حزب کارگر به‌ عنوان دو رقیب اصلی انتخابات سراسری انگلیس، در دومین مناظره تلویزیونی که چهارشنبه شب از شبکه خبری اسکای پخش شد، برنامه‌های خود را درباره آینده کشور به ویژه در حوزه اقتصاد تشریح کردند و طبق نظرسنجی‌ به عمل آمده در پایان برنامه، دو سوم تماشاگران به نفع استارمر رای دادند.

به گزارش ایرنا، رهبران هر دو حزب در این مناظره از بلندپروازی‌های خود برای افزایش بهره‌وری، مهار تورم، کاهش نرخ بهره بین‌بانکی که طی دو سال گذشته فشار مالی زیادی را به کسانی که اقساط وام مسکن پرداخت می‌کنند تحمیل کرده است، سخن گفتند اما هیچ‌کدام تعهدی را درباره عدم افزایش مالیات‌ها طی ۵ سال آینده مطرح نکردند.

استارمر به این بهانه که تحولات ۵ سال آینده غیر قابل پیش‌بینی است، گفت که ثابت نگه داشتن مالیات‌ها، وعده عاقلانه‌ای از سوی یک رهبر سیاسی نیست. وی با اذعان به این مساله که دولت حزب کارگر در سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۰ مالیات‌ها را افزایش داده بود، مدعی شد که او بنا دارد کشور را به نحو دیگری اداره کند و رشد اقتصادی را در اولویت قرار خواهد داد.

رهبر حزب کارگر ادعا کرد که هیچکدام از برنامه‌های توسعه‌ای دولت مد نظر او، بر مبنای افزایش مالیات بر درآمد و یا مالیات بر ارزش افزوده برنامه‌ریزی نشده است، اما اگر بنا بر افزایش مالیات‌ها باشد، او در پرداخت سهم خود، پیش‌قدم خواهد بود.

استارمر در پاسخ به پرسشی درباره اعتصاب مشاغل عمومی از جمله پزشکان جوانی که قصد دارند در آستانه برگزاری انتخابات دست از کار بکشند به این جمله بسنده کرد که تعلل دولت محافظه‌کار برای حل‌وفصل این مساله و کشاندن آن تا زمان برگزاری انتخابات، مایه شرمساری است.

ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس نیز که طبق قریب به اتفاق نظرسنجی‌ها شانسی برای پیروزی در انتخابات پیش‌رو ندارد در سخنانی ادعا کرد که کشور شرایط سخت را پشت سر گذاشته است، حزب حاکم محافظه‌کار برنامه مشخصی برای رشد اقتصادی دارد و اگر در انتخابات پیروز شود، اوضاع مالی کشور سامان‌دهی خواهد شد.

وی یادآور شد؛ زمانی که سکان دولت را از لیز تراس تحویل گرفت، تورم در محدوده ۱۱ درصد سیر می‌کرد. نخست وزیر انگلیس با بیان اینکه هرگز با برنامه‌های اقتصادی سلف خود (لیز تراس) موافق نبوده است اذعان کرد که ناامیدی و بی‌اعتمادی مردم نسبت به این حزب را درک می‌کند.

سوناک با این حال عنوان کرد که شاخص تورم اکنون به ۲.۳ درصد رسیده است؛ تحولی که طبق ادعای او به‌ صورت خودکار رخ نداده است و تنها حزب محافظه‌کار می‌تواند ضامن ادامه مسیر موجود و کاهش اقساط وام مسکن میلیون‌ها خانوار در سال‌های آتی باشد.

وی در بخشی از سخنان خود به برنامه قطعی دولت برای اخراج پناهجویان به کشور آفریقایی روآندا اشاره کرد و گفت که نخستین هواپیمای حامل این افراد، در ماه جولای (تیر/مرداد) پرواز خواهد کرد. او جزئیات بیشتری را درباره تاریخ و آمار پناهجویان اخراجی ارائه نکرد اما مدعی شد که هدف از این پرواز ایجاد بازدارندگی در زمینه مهاجرت غیرقانونی به انگلیس است.

نظرسنجی‌ها درباره سطح رضایتمندی تماشاگران در پایان این مناظره نشان می‌دهد که ۶۴ درصد به نفع رهبر حزب کارگر و ۳۶ درصد به نفع نخست وزیر انگلیس رای داده‌اند. بر اساس یافته‌های موسسه یوگار، ۵۸ درصد از رای دهندگان، استارمر را فردی قابل ‌اعتمادتر از سوناک (۲۸ درصد) توصیف کردند. ۴۲ درصد هم سیاست‌های مالیاتی رهبر حزب کارگر و ۴۱ درصد نخست وزیر انگلیس را پسندیدند.

بر اساس برنامه اعلام شده، انتخابات سراسری در انگلیس ۱۴ تیرماه برگزار می‌شود. حزبی که اکثریت کرسی‌های مجلس عوام (۳۲۶ کرسی به بالا) را کسب کند برای ۵ سال قدرت را به دست می‌گیرد. طبق نظرسنجی‌ها حزب مخالف دولت (کارگر) به رهبری کی‌یر استارمر شانس بالایی برای پیروزی و تصاحب قدرت دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha