به گزارش ایرنا، رییس بنیاد ایرانشناسی چهارمحال و بختیاری در این جشنواره گفت: تقویت فرهنگ ایرانی اسلامی مرتبط با اقوام مختلف مورد توجه جدی قرار گیرد.
عباس قنبری عدیوی تاکید کرد: فرهنگ یک مساله زنده است زیرا فرهنگ بخشی از وجود انسانها است.
وی افزود: اقتصاد، فرهنگ، سیاست و هنر همه با هم مرتبط هستند و مهم نیست انسانها کجا زندگی کنند زیرا فرهنگ، هنر و روش زندگی خود را دارند.
قنبری لباسهای محلی را همراه با فرهنگ عنوان و تصریح کرد: برگزاری این جشنوارهها مهم و اقدامی تاثیرگذار در حفظ فرهنگ است و باید استمرار یابد.
قنبری اظهار داشت: هیچ فاصلهای بین اقوام نیست و همگی قومهای ایرانزمین به پرچم کشور افتخار میکنند.
به گزارش ایرنا، جشنواره فرهنگ و آیینهای عشایری و روستایی، صنایعدستی و هنرهای سنتی و کوچ عشایر روزهای پنجشنبه و جمعه بهمدت ۲ روز در روستاهای خلیلآباد خاکی و قلعه خاکی منطقه خاکی بخش لاران شهرستان شهرکرد در حال برگزاری است.
قالی، گبه، گلیم و طرحهای نمدی، قالی طرح چالشتر و نمد تولیدی معرف هنر هنرمندان استان است.
در سفر رییس جمهور به بازفت نیز، وجود سیاهچادر عشایری و دست بافتههای عشایری در محل سخنرانی شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی در شهرستان کوهرنگ خود نمایی کرد.
هماکنون ۱۲ هزار هنرمند صنایعدستی و هنرهای سنتی در این استان مجوز فعالیت دارند که از این تعداد پنج هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار نفر بهصورت مستمر فعال هستند
در حال حاضر ۸۰ رشته صنایع دستی در چهارمحال و بختیاری فعال است که از این تعداد ۳۳ رشته بیش از دیگر رشتهها تولیدات دارد و هنرمندان بیشتری در این رشتهها مشغول فعالیت هستند.
بافتههای داری نظیر گلیم، چوقابافی، نواربافی، البسه محلی، گیوهدوزی، قلمزنی روزی فلز، سفالگری سنتی، زیورآلات سنتی، احجام فلزی، نگارگری و تذهیب، ملیلهدوزی، خاتمکاری، سرمهدوزی، صنایع چوب نظیر معرق و مشبک، حجاری سنتی، تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی، فیروزهکوبی، میناکاری، رنگرزی سنتی، نقاشی روی شیشه، پاپیهماشه، گچبری سنتی، بافتنیهای سنتی، خراطی و چوب، چلنگری سنتی و چاپ قلمکار از مهمترین رشتههای صنایعدستی چهارمحال و بختیاری به شمار میرود.
تاکنون ۴۸ رشته صنایعدستی استان دارای نشان ملی و ۹ رشته موفق به دریافت نشان بینالمللی شده است.
در این استان ۳۷ تعاونی زیرمجموعه اتحادیه صنایعدستی در استان فعال است و حدود ۷۵۷ هنرمند صنایعدستی نیز زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.
جمعیت عشایری چهارمحال و بختیاری ۲۵ هزار و ۱۱۰ خانوار با بیش از ۱۲۴ هزار و ۱۷۳ نفر است.
عشایر چهارمحال و بختیاری با بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک دارند و سالانه افزون بر یکهزار تُن پشم، ۲۲ هزار تن گوشت قرمز و ۳۵ هزار تُن شیر در مناطق عشایری تولید میشود.
عشایر این استان در فصل پاییز به خوزستان و در فصل بهار از خوزستان به چهارمحال و بختیاری کوچ میکنند.
نظر شما