مریم جلالی شامگاه پنجشنبه در آیین اختتامیه هفته گرامیداشت صنایع دستی در سالن همایش های اتاق بازرگانی اصفهان با تاکید بر اینکه فعالیتهای همچون حوزه صنایع دستی اقدامی موثر در مقابل تلاش غربیها برای هم شکل سازی جوامع است، اظهار کرد: ایران اسلامی هویت مختص خود را دارد و با تکیه بر آن باید در برابر همسان سازی مد نظر غربیها قد علم کند.
وی با بیان اینکه نباید در بحث حمایت از هنرمندان به دنبال شومن بازی بود، افزود: ما معتقد به ظرفیت سازی برای آینده هنر این مرز و بوم هستیم.
معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: ما نسبت به هنر گذشتگان و میراثی که برای آیندگان خواهیم گذاشت، مسوولیت داریم؛ صنایع دستی ما باید به ادبیات توسعه مجهز شود و به نظام و ساز و کار اقتصاد جهانی بپیوندد.
وی با تاکید بر اینکه صنایع دستی نیازمند حمایت همه جانبه است، بیان کرد: بخش خصوصی و دولتی در بحث توسعه صنایع دستی باید همدلی و اتحاد لازم را داشته باشد.
جلالی با بیان اینکه صنایع دستی نیازمند انسجام درونی و فرا بخشی است، گفت: برای تحقق این امر تمامی تلاش خود را به کار خواهیم گرفت.
وی به بیمه هنرمندان صنایع دستی و رفع پیمان سپاری ارزی برای صادرات صنایع دستی اشاره کرد و افزود: معافیت صادرکنندگان صنایع دستی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده اقدام دیگری است که رونق و جهش تولید در این عرصه کمک خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در جهان، ۲۹۹ مورد آن مربوط به ایران و از این تعداد نیز ۲۰۰ رشته مربوط به استان تاریخی و هنر پرور اصفهان است.
بیش از ۷۰ هزار هنرمند صنایع دستی در این استان فعالیت میکنند که در چهار سال گذشته ۴۰ هزار نفر از آنها شناسایی و شناسنامهدار شدهاند.
نظر شما