به گزارش خبرنگار سیاسی، حجتالاسلاموالمسلمین مصطفی پورمحمدی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه -۲۵ خرداد- در پنجمین روز تبلیغات نامزدها در برنامه «صف اول» حضور یافت.
پورمحمدی در ابتدای برنامه درباره سوابق انقلابی و مبارزاتی در نهضت اسلامی پیش از پیروزی توضیح داد و گفت: در روزهای نزدیک به پیروزی انقلاب عضو ستاد استقبال امام (ره) بودم. بعد از پیروزی انقلاب در خرداد ماه ۱۳۵۸ در یک دوره آموزش تشکیلات اداری و نظامی زیر نظر شهید آیت الله بهشتی و شید باهنر شرکت کردم؛ ۲۴ شهریور ۱۳۵۸ به عنوان کارمند دادستانی در تهران آغاز به کار کردم؛ اوایل زمستان ۱۳۵۸ به عنوان دادستان مسجد سلیمان به خوزستان اعزام شدم. تااینکه در شهریور ۱۳۵۹ جنگ آغاز شد.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: تا خرداد ۱۳۶۰ در خوزستان بودم تا اینکه در ۶ و ۷ و ۸ تیرماه حادثه تروریستی اتفاق افتاد به تهران آمدم پس از آن در خرداد ۱۳۶۱ دادستان مشهد و بعد از آن دادستان کل استان خراسان رضوی شدم.
منافقین بیشترین جنایت را کردند اما میگفتند ما یک ملت هستیم
پورمحمدی گفت: عدهای بیشترین جنایت را علیه ملتشان به کمک دشمن این ملت که در حال جنگ با ما بود انجام دادند و بعد می گفتند «ما هم یک ملت هستیم»؛ ما سال آخر جنگ عملیات ممتدی که آخرین آن فروغ جاوید (مرصاد) است که می خواستند تهران را فتح کنند و به قول خودشان و در طراحی هایشان می گفتند قرار بود یک میلیون تن را قتل عام کنند و بر کشور مسلط شوند، و قرار بود خیلی از زندانیان به کمکشان بیایند.
هشت سال قاضی، چهار سال وزیر دادگستری و چهار سال مشاور عالی قوه قضائیه بودم با مسائل حقوق شهروندی، رعایت حقوق متهمان آشنایی دارم
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در آن سال به اعتراف خودشان دو هزار و ۳۰۰ سرباز افسر و بسیجی را در جبهه اسیر گرفتند در اردوگاههای مستقل خودشان بردند؛ در جمع آماری که اخیرا انجام دادیم به اعتراف خود سازمان منافقین که تمام بیانیه های صادر شده اطلاعات ما متقن و دقیق است نزدیک به ۷۸هزار رزمنده جوان بسیجی، سپاهی، ارتشی و مردمی توسط این سازمان جنایتکار یا کشته یا زخمی شدند.
پورمحمدی افزود: من با مسائل حقوقی، حقوق شهروندی، رعایت حقوق متهمان، مشکلات قضائی جامعه و چگونه جلوگیری و پیشگیری از جرایم و ناهنجاری ها که الان ماموریت مهم در ریاست جمهوری است، آشنایی دارم .
وی خاطرنشان کرد: هشت سال قاضی، چهار سال وزیر دادگستری و چهار سال مشاور عالی قوه قضائیه بودم با این مسائل آشنا هستم و این نکته مهمی است که خیلی می تواند به من کمک کند و در همکاری و همگامی با قوا خیلی مهم است.
مردم ثروتمند یعنی دولت ثروتمند
پورمحمدی پیش از توضیح دیدگاهها و برنامه های خود، از گزارش یک پرونده بازرسی در زمان حیات حضرت امام (ره) توضیح داد که منجر به صدور فرمان هشت ماده ای امام (ره) شد، و درباره فعالیتهای خود در وزارت کشور در دولت های مختلف پس از انقلاب اسلامی از وزارت اطلاعات، وزارت کشور و سازمان بازرسی کل کشور و بررسی پروندههای جاسوس در دستگاه های اجرایی و دستگیری بیش از ۳۰ جاسوس نفوذی توضیح داد.
وی گفت: آمریکاییها عملیات جاسوسی و جمع آوری اطلاعات و آمادگی عملیاتی را در ایران ترتیب داده بودند، بیش از ۳۰ تن را در نیروهای مسلح و وزارت خارجه، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و برخی مراکز مهم دیگر بودند، پس از ۲۰ سال آمریکایی اعتراف کردند که بزرگترین لطمه در عملیات ضد جاسوسی را خوردند.
رئیسجمهوری آینده باید کشور و ظرفیتها را بشناسد و متعهد به وعدهها و برنامهها و قرارهایش با مردم باشدوی گفت: شعار من خرد، شادی و شادمانی است، جامعه با خرد و شادمانی پیش خواهد رفت تا در فرهنگ اقتصاد و سیاست شکوفا شود، به همین نام دولت خود را «دولت قرار» گذاشتم، قرارهایی که با مردم میگذارم و باید انجام شود. رئیسجمهوری آینده باید کشور و ظرفیتها را بشناسد و متعهد به وعدهها و برنامهها و قرارهایش با مردم باشد.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید: باید عدالت به عنوان شورای آرمانی انقلاب اسلامی باید محقق شود، مردم باید ثروتمد باشند تا دولت ثروتمند شود یعنی درآمد سرانه باید افزایش یابد. عدالت هم قدرت و ثروت را تضمین میکند. کشوری که ثروتمند شد راحتتر به اهدافش میرسد.
پورمحمدی گفت: عدالت، ثروت و قدرت سه اولویت دولت من خواهد بود، عدالت خواست اصلی همه جوامع و انسانها و گمشده همه آنها است. شعار والای انقلاب و آرمان انقلاب که باید با جدیت دنبال شود
وی افزود: امروز قدرت در داخل و خارج تعیین کننده است، قدرت سخت و نرم، قدرت جامع، قدرت فرهنگی، قدرت ایجاد امنیت داخلی و ملی، مهم است، برای ایجاد قدرت باید حواسمان به رعایت حقوق عامه باشد، نه اینکه قدرت علیه مردم، بلکه قدرت برای مردم و برای دفاع از حقوق مردم است. شعارها و اولویتهای خود را متناسب با مشاغل و تجربیات متنوع گذشته تنظیم کردم که همه آنها نیاز جدی امروز کشور است.
آسانسوری رشد نکردم / ضرورت ساماندهی نظام دیوانی کشور
پورمحمدی گفت: ۲۲ سال در قوه مجریه، ۱۶ سال در قوه قضاییه و ۵ سال در امور علمی کشور فعال بودم، آسانسوری رشد نکردم، بلکه پله به پله بالا آمدم و با نظام اداری کاملا آشنا هستم.
وی افزود: در کشور تفکیک قوا وجود دارد، اما مرزهای متداخل هم زیاد داریم. هم ریاست جمهوری هم پارلمانی داریم به دلیل ضعف احزاب در کشور، اما هیچکدام کامل نیستند، برای تشکیل مردم سالاری و مجلس قوی نیازمند فعالیت احزاب قوی هستیم.
نخستین اقدام من ساماندهی نظام دیوانی کشور است؛ دیوان سالاری کشور پس از انقلاب هم از کیفیت لازم برخوردار نیست
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: دیوان سالاری کشور پیش از انقلاب معیوب بوده و پس از انقلاب هم از کیفیت لازم برخوردار نیست. نخستین اقدام من ساماندهی نظام دیوانی کشور است.
پورمحمدی خاطر نشان کرد: امروز بعضا شاهد ناهماهنگی بین قوا هستیم، بخشی از آن به قوانین بالادستی نیاز دارد و باید کمک کنیم با حفظ مراتب قانون اساسی هماهنگی بیشتر شود، امروز با هدر رفتن انرژی در کشور مواجه هستیم، دولتمان بزرگ و لَخت شده، کاهش شدید بهرهوری از مشکلات اساسی کشور است.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: یک رئیس جمهور در ابتدای امر رئیس نظام اداری کشور است، اما بسیاری از مدیران ما با نظام اداری آشنا نیستند و بسیاری از کاستیهای امروز به دلیل ضعف در آشنایی با این حوزه است و به جراحی اساسی در این حوزه نیاز داریم؛ در حوزههای مدنی و اداری مشکل داریم و اگر آنها را سامان دهیم بسیاری از مشکلات سامان مییابد.
رسانهها آزادند از دولت من انتقاد کنند
پورمحمدی گفت: در دولت من رسانهها آزادند از دولت انتقاد کنند، من با مدیریتی که در مبارزه با فساد دارم مطمئن هستم یکی از راهکارهای مبارزه با فساد شفافیت است و برای شفافیت به دولت الکترونیک نیاز داریم، خبرنگاران و رسانه ها میدان دار شفافیت هستند.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در زمان حضور در وزارت کشور ۲۰ مشاور از استانداران دولت اصلاحات را در کنار خود داشتم، همانها بیشترین خدمت را در آن زمان به من انجام دادند،در زمان حضور در وزارت اطلاعات و وزارت دادگستری نیز همین رویه را دنبال کردم.
وی افزود: باید با بهترینها کارکرد، کسانی که به اسلام، انقلاب، رهبری و امام راحل وفادارند با هر سلیقه و گرایش باید قدردان آنها باشیم و از آنان درخواست و خواهش کنیم و مسئولیتی را به آنها بسپاریم.
هیچوقت با آدمهای ضعیف کار نکردم
پورمحمدی اظهار داشت: کشور به این نگاه نیاز دارد و من تجربه موفق و مثبت در حوزههای مختلف دارم سعی میکنم که دوران جدید را با رویکردی در دیوان سالاری و تغییرات اساسی در نظام اداری و بکارگیری مدیران و کارشناسان دنبال کنم اگر دوستان ستادی من واجد شرایط باشند آنها مقدم هستند، آنهایی که همفکر سیاسی من بوده و به من کمک کردند را به کار خواهم گرفت.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: هیچ وقت با مدیران ضعیف کار نکردم و خود را از لذت کار با افراد مدیران هیچگاه محروم نکردم. کار را باید به کاردان و افراد توانمند سپرد؛ از آنجا که خود کارشناس و مدیری جدی و قاطعی هستم، کار را به افراد کارشناس، مجرب، با دانش، متعهد، مردمی، مردم دوست و کاربلد و جدی با هر سلیقه و گرایشی خواهم سپرد.
وی افزود: در مقام ریاست جمهوری اجازه نخواهم داد یک سلیقه حاکم شود؛ معتقد به یک گرایش و ایده نیستیم بر همین اساس بهترین ها را برای مردم انتخاب خواهم کرد و این قرار ما است.
مشکلات را با دیپلماسی پنهان حل کردم
پورمحمدی گفت: ۹ سال رئیس دیپلماسی پنهان کشور بودم، بخش زیادی از مشکلات که از طریق عادی و آشکار نمیتوانستیم تامین کنیم با دیپلماسی پنهان حل و فصل کردم.
ما سوخت را هدر میدهیم. با تجربهای که دارم میتوانم راه چارهای برای آن بیاندیشمنامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: طولانیترین ملاقات به مدت دو ساعت و ۴۰ دقیقه را با صدام داشتم، مذاکره سنگینی با وی انجام دادم و او را وادار به تسلیم کردم. من ترکیب میدان و دیپلماسی را در آنجا به عینه دیدم.
وی اظهار داشت: در زمینه انتقال فناوری و دانش در بسیاری رشتههای کشور از جمله نانو تکنولوژی، بیو تکنولوژی، صنایع موشکی، صنایع هوایی و صنایع دارویی بسیاری فناوریهای نرم را با کمک ایرانیها و مسلمانان وارد کردم و در توسعه علمی کشور نقش داشتم، اولین تجربه کارت سوخت را در وزارت کشور با همکاری وزارت نفت اجرایی کردم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: امروز با مصرف روزانه از ۱۳۰ میلیون لیتر بحران مصرف سوخت داریم، در حالی که ترکیه در کنار ما کمتر از ۲۰ میلیون لیتر در روز مصرف دارد و ما سوخت را هدر میدهیم. با تجربهای که دارم میتوانم راه چارهای برای آن بیاندیشم
بازگویی ضعفها عیب نیست/ حقیقت سر سفره مردم
پورمحمدی تصریح کرد: وقتی به سازمان بازرسی آمدم ۲ هزار و ۳۰۰ دستگاه را به صورت بر خط گزارشگیری میکردم، در وزارت دادگستری چند طرح بزرگ را در سازمان تعزیرات انجام دادم و در حوزه حقوق کودک نیز طرح بزرگ جمع آوری اطلاعات کودکان زیر ۱۸ سال را انجام دادم، اگر میگویم دولت الکترونیک، شعار نمیدهم.
وی افزود: در ابتدای دولتم از وضعیت موجود کشور گزارش درحوزه اشتغال، نقدینگی، تورم، گردش مالی، واردات و صادرات، فروش نفت و سایر حوزههای آماری خواهم گرفت و منتشر خواهم کرد. گزارشهایی در هر فصل، برخی دو فصلی و برخی سالانه به مردم ارائه خواهیم داد.
پورمحمدی خاطر نشان کرد: با مردم صادق بودن، گزارش درست دادن و ضعفها را بازگو کردن عیب نیست؛ بلکه باید به مردم گفت در برخی بخشها اشتباه کردیم و آن را درست خواهیم کرد.مردم حقیقت را سرسفره خود میبینند. باید به مردم آمار درست ارائه داد. از مردم، نخبگان و فعالان کمک بگیریم تا امور بهتر پیش رود.
در هوش مصنوعی و دولت الکترونیک مجرب هستم
پورمحمدی با بیان این که نجات کشور، فساد زدایی و شفافیت با اجرای خوب دولت الکترونیک است، گفت: وقتی از هوش مصنوعی و دولت الکترونیک حرف میزنم، در این کار مجرب هستم.
از هیچ حوزهای نخواهم هراسید و از هیچ مذاکرهای نگران نبوده و فراری نخواهیم شد، بلکه از قدرت سخت و نرم خود برای پیشرفت در حوزههای بین المللی استفاده خواهیم کردنامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در صورتی که ملت مرا شایسته این جایگاه بداند، دیپلماسی قدرتمندی را تعقیب خواهم کرد؛ از هیچ حوزهای نخواهم هراسید و از هیچ مذاکرهای نگران نبوده و فراری نخواهیم شد، بلکه از قدرت سخت و نرم خود برای پیشرفت در حوزههای بین المللی استفاده خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: با استفاده از ظرفیت فوق العاده ارزشمند انسانی به ویژه جوانان و زنان و انباشت تجربهای که در کشور وجود دارد شاهد دوران جدیدی در مدیریت کشور خواهیم بود.
پورمحمدی تصریح کرد: سجایای شهید رئیسی از جمله خوش اخلاقی، سفرها، پیگیریها و احترام به مردم باید ماندگار شود. بی شک از همه ظرفیت و نقاط مثبت دولتها استفاده خواهم کرد، اگر افرادی شایسته و متعهد در دولتهای گذشته باشند از آنها مشورت گرفته یا آنان را به کارگیری خواهم کرد و فکر میکنم کشور به این نگاه نیاز دارد.
نظر شما