سیدمحمد نجفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه فصل برداشت گلمحمدی همه ساله از ابتدای خرداد ماه آغاز شده و تقریبا یک ماه به طول میانجامد، افزود: سطح زیر کشت این محصول که ۹۰ درصد تولید گل محمدی شهرستان تربتحیدریه را به خود اختصاص داده، ۵۰ هکتار است.
وی بیان کرد: از آنجا که فرآوری گلمحمدی در این منطقه به صورت سنتی انجام میشود، بیشتر محصولات برداشت شده به کارخانه های صنعتی گلابگیری مشهد ارسال میشود.
رییس مرکز جهاد کشاورزی بخش «جلگه رخ» شهرستان تربتحیدریه با بیان اینکه گل محمدی نسبت به کمآبی مقاوم و مناطق باز و آفتابگیر را ترجیح میدهد، اضافه کرد: برداشت این محصول از صبح زود و قبل طلوع آفتاب و در هوای خنک آغاز و باید تا قبل از گرم شدن هوا انجام و به بیرون از مزرعه منتقل شود.
وی گفت: بر طبق تحقیقات پژوهشگران، استفاده از دمنوش گلمحمدی برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد.
نجفی با بیان اینکه بخش رُخ با حدود هفت هزار بهرهبردار قطب نخست کشاورزی تربتحیدریه محسوب میشود، ادامه داد: افزون بر ۹۰ درصد ساکنان این منطقه از طریق کشاورزی و دامداری امرار معاش میکنند و به همین سبب نظارت بر روند توزیع نهادههای یارانهدار بخش کشاورزی با جدیت انجام میشود.
به گزارش ایرنا، جلگه رُخ ۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که انواع محصولات کشاورزی و باغی در آنها کاشته میشود.
بخش رُخ تربتحیدریه به مرکزیت رباط سنگ با جمعیتی افزون بر ۳۷ هزار نفر دارای ۵۳ روستا، ۲ شهر، ۴۷ دهیاری و ۲ هزار و ۲۲ کیلومتر مربع وسعت و در ۳۵ کیلومتری شمال شهرستان تربتحیدریه و ۱۱۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد، بخشی از مزارع سرسبز رخ با بهرهمندی از شیوههای مکانیزه کشت و آبیاری شبکه ها در کنار جاده ترانزیتی قابل دیدن است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه با مزیتهای مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
نظر شما