برترین‌های جایزه ترویج علم، آبان ۱۴۰۳ معرفی و تجلیل می‌شوند

تهران- ایرنا- رئیس انجمن علم ایران، ۲۰ شهریور امسال را آخرین مهلت معرفی نامزدهای دریافت بیست و چهارمین دوره جایزه ترویج علم اعلام کرد و گفت: برترین‌های این جایزه آبان ۱۴۰۳ همزمان با هفته ترویج علم معرفی و تجلیل می‌شوند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، مراسم بیست و چهارمین دوره جایزه ترویج علم و اختتامیه دوازدهمین رویداد هفته ترویج علم ایرانجایزه ترویج علم هر ساله آبان ماه همزمان با روزجهانی علم در خدمت صلح و توسعه و هفته ترویج علم ایران برگزار و از افراد یا سازمان‌هایی که بهترین و مؤثرترین فعالیت‌ها را برای همگانی‌ کردن علم، گسترش اندیشه و فرهنگ علمی در ایران و کاربرد علم در هریک از سطوح زندگی اجتماعی انجام داده‌اند، تقدیر می‌شود.

آیین بیست و چهارمین دوره جایزه ترویج علم و اختتامیه دوازدهمین رویداد هفته ترویج علم ایران، ۲۵ آبان گذشته در تالار ایوان شمس برگزار شد. مرحوم قانعی راد در سال ۱۳۹۵ برای تلاش در زمینه ترویج علم جامعه شناسی در حوزه های دانشگاهی و عمومی، در روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه تقدیر شده بود.حدود ۶ سال پس از درگذشت دکتر قانعی راد انجمن ترویج علم تصمیم به برگزاری جایزه‌ای به نام جایزه قانعی‌راد همزمان با بیست و پنجمین دوره جایزه ترویج علم، گرفته است.

برترین‌های جایزه ترویج علم، آبان ۱۴۰۳ معرفی و تجلیل می‌شوند

پیش تر سه جایزه از جوایز ترویج علم در بخش‌های ادبیات کودک، محیط زیست و معلمان مناطق محروم با نام‌های توران میرهادی، محمد علی بهمن‌بیگی و هنریک مجنونیان نام‌گذاری شده بود و امسال در بیست و پنجمین دوره جایزه ترویج علم، با هدف توجه بیشتر به حوزه علوم اجتماعی و علوم انسانی اعطا می‌شودبر همین اساس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور عصر امروز (شنبه) میزبان نشست بیست و پنجمین دوره جایزه ترویج علم بود.

رئیس انجمن ترویج علم امروز در این نشست گفت: نشست امروز به معرفی جایزه زنده یاد محمدامین قانعی راد، جامعه‌شناس و مروج ترویج علم همچنین کنشگر اجتماعی اختصاص دارد و معرفی و تجلیل فعالان و مروجان علم و تشویق عموم به فعالیت و زمینه‌سازی برای ارتقای بینش و تفکر علمی در جامعه و ایجاد ارتباط بین علم و جامعه از مهمترین اهداف تعریف این جایزه است.

برترین‌های جایزه ترویج علم، آبان ۱۴۰۳ معرفی و تجلیل می‌شوند

اکرم قدیمی با بیان اینکه، کرسی یونسکو یکی از حامیان جایزه ترویج علم است افزود: البته برخی سازمان ها. انجمن ترویج علم را در برگزاری این رویداد یاری می کنند. این جایزه در راستای فعالیت‌ها و آثار دکتر قانعی‌راد در حوزه جامعه شناسی علم، اجتماعات علمی، جامعه شناسی مردم مدار، ارتباط علم و جامعه، جامعه‌شناسی حوزه عمومی، تلاش برای ترویج علم جامعه شناسی، کنشگر فعال اجتماعی و همچنین رساله های دکتری و پژوهش های اجتماعی به حائزین شرایط اهدا می شود.

وی همچنین از انتخاب افراد کمیته این جایزه با همراهی همکاران به خصوص معاونت پژوهشی این انجمن خبر داد و افزود: این جایزه از ۸ بخش تشکیل شده است.

قدیمی با بیان اینکه ۲۰ شهریور آخرین مهلت معرفی نامزدهای این جایزه است، تصریح کرد: آبان ماه ۱۴۰۳ برترین های جایزه قانعی راد معرفی و تحلیل خواهند شد..

زنده‌یاد قانعی‌راد؛ جامعه شناس دغدغه‌مند

استاد سرشناس حوزه ارتباطات نیز در این نشست با اشاره به برخی از خصوصیت های زنده یاد قانعی راد گفت: نخستین ویژگی اصلی این جامعه شناس، شخصیت علمی و مساله‌شناسی و دغدغه مندی در حوزه تخصصی خود بود.

هادی خانیکی، روشنفکر گفت و گو محور را از دیگر ویژگی های زنده یاد قانعی راد ذکر کرد و افزود: آن مرحوم نظریه پرداز تبار دار بود و از نظریات او می شد فهمید او در ایران و چه عصری زیست می کند.

وی با بیان اینکه، زنده یادقانعی راد جامعه شناسی نهادگرا بود همچنین گفت: وی در هر یک از اضلاع اندیشمندی همچون پژوهش و آموزش یک متخصص به روز بود.حضور در جامعه مدنی از دیگر ویژگی های زنده یاد قانعی راد بود، ضمن اینکه در نهادهای علمی سیاست گذار داخل کشور همچون مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و خارجی همچون یونسکو فعالیت اثرگذار داشت.

استاد دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه، دکتر قانعی راد هیچگاه خود را در محیط دانشگاهی محبوس نمی کرد افزود: وی همواره در مسیر جامعه و دانشگاه در تردد بود. زنده یاد قانعی راد با آنکه نسبت به علم جامعه شناسی متعصب بود، اما به میان رشته ای همچون تاریخ و فلسفه و ارتباطات نیز معتقد بود و به آن می اندیشید.

همچنین در این مراسما از پوستر جایزه قانعی راد نیز رونمایی شد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha