حجت الاسلام «مهدی عبدی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در توضیح اهمیت عید قربان اظهار کرد: در اسلام چهار روز به عنوان عید بیان شده که عبارتند از عید فطر، عید قربان، عید غدیر و روز جمعه. در این بین عید قربان یکی از اعیادی است که همه فِرَق مسلمان این روز را بزرگ میدارند و عید همه مسلمانان است.
وی توضیح داد که در دعای ویژه قنوت نماز عید قربان میخوانیم: «اللهم انی اسألک بحق هذا الیوم الذی جعلته للمسلمین عیدا... بارالها! به حق این روزی که آن را برای مسلمانان عید قراردادی...» و عید قربان رهیافتی برای رسیدن به اعتصام به حبل الله است که یکی از مهمترین دستورات اجتماعی اسلام است.
وی با اشاره به فضیلت نماز عید قربان افزود: در قرآن و متون روایی مأثور، آیات و احادیثی پیرامون فضیلت برپا داشتن فریضه نماز عید فطر و قربان وجود دارد. خداوند متعال در آیات ۱۴ و ۱۵ سوره اعلی فرموده است: «قد افلح من تزکی و ذکر اسم ربه فصلی؛ به یقین کسی که پاکی جست (و خود را تزکیه کرد) رستگار شد و (آنکه) نام پروردگارش را یاد کرد سپس نماز خواند» که در روایت تفسیر شده است به نماز عید قربان و عید فطر. همچنین در تفسیر آیه ۲ سوره کوثر «فصل لربک وانحر، پس برای پروردگارت نماز بخوان و قربانی کن»، به نماز عید قربان اشاره شده است."
حجت الاسلام عبدی در خصوص جزئیات نماز عید قربان توضیح داد: نماز قربان را بعد از طلوع آفتاب تا ظهر روز عید میشود خواند و ۲ رکعت است که در رکعت اول بعد از خواندن حمد و سوره، باید پنج تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند و بعد از قنوت پنجم، تکبیر دیگری بگوید و به رکوع رود و ۲ سجده به جا آورد و برخیزد. در رکعت دوم، چهار تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر قنوت بخواند و تکبیر پنجم را بگوید و به رکوع رود و بعد از رکوع ۲ سجده کند و تشهد بخواند و نماز را سلام دهد.
وی افزود: در قنوت نماز قربان، هر دعا و ذکری بخوانند کافی است، ولی بهتر است این دعا را به قصد امید ثواب بخوانند: «اللهم اهل الکبریاء و العظمه، و اهل الجود و الجبروت، و اهل العفو...».
نظر شما