به گزارش ایرنا، احمد احمدپور روز یکشنبه در جمع اهالی رسانه جنوب کرمان افزود: این منطقه در بخش سنددار شدن اراضی رتبه ۳۲ کشور بود اما اکنون در میان پنج استان برتر کشور قرار دارد و در برخی شهرستان ها همچون فاریاب و قلعه گنج هرکدام یک پلاک برای مستندسازی اراضی کشاورزی باقی مانده است.
وی با بیان اینکه ۹۵ درصد از ارضی کشاورزی جنوب استان کرمان نیز رفع تداخل شده است افزود: زمانی زمین یک کشاورز سند داشته باشد امکان تغییر کاربری محدود می شود.
جنوب کرمان بیش از پنج میلیون تن محصول تولید کرد
احمدپور ادامه داد: در سال قبل برای اولین بار تولیدات محصولات کشاورزی و دامی جنوب استان کرمان از مرز پنج میلیون تن گذشت.
وی اضافه کرد: جنوب کرمان در تولید گندم در ۲ سال گذشته نسبت به دوره قبل خود بیش از ۷۰ درصد رشد داشته است.
احمدپور گفت: تولید گندم در سال ۱۴۰۱ از ۱۰۲ هزار تن به ۱۷۹ هزار تن در سال گذشته رسید و تا این لحظه ۱۷۱ هزار تن از این محصول برداشت شده است.
وی با اشاره به اینکه در تامین بذر گندم خودکفا شده ایم و از جای استان دیگری بذر دریافت نکردیم یادآور شد: در پاییز و زمستان ۸۰ درصد پیاز کشور از جنوب کرمان تامین می شود و این منطقه بازار کشور را تنظیم می کند.
مدیر جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: ۲ هزار و ۸۸۶ هکتار سطح زیر کشت محصولات گلخانه ای در جنوب کرمان وجود دارد که در برنامه توسعه هفتم در نظر داریم ۱۰ هزار هکتار به سطح زیر کشت اضافه کنیم و این مقدار را حداقل به سه برابر افزایش دهیم.
وی بیان کرد: ظرفیت تولید محصول سالم در گلخانههای جنوب کرمان فراهم شده و بیش از ۶۰ درصد محصولات گلخانههای ما صادر می شود چون استانداردها را هم رعایت کردهاند.
احمدپور تاکید کرد: حجم زیادی ارز برای واردات بذر خارج می شود اما ما در جنوب کرمان ٢ سال است تولید بذر هیبرید را پیگیری کرده و موفق شدهایم در فلفل به این مهم برسیم و در گوجه فرنگی و خیار هم در دستور کار قرار می گیرد.
نبود امکانات برای نظارت بر نانواییها
مدیر جهاد کشاورزی جنوب کرمان در پاسخ به سئوال چرایی نبود نظارت کافی بر نانوایی ها گفت: وظایف و مسئولیت ها در حوزه نان به جهاد کشاورزی سپرده شده اما، امکانات، نیروی انسانی و اعتبار داده نشد حتی معاونت توسعه بازرگانی نداریم و چارتی نیز وجود ندارد.
وی ادامه داد: همه اینها کار را سخت کرده اما با ظرفیت محدود می رویم و نظارت می کنیم.
احمدپور یادآور شد: ما در واقع دستگاه تولید کننده هستیم بنابراین انجام تولید، توزیع و نظارت به صورت هم زمان ممکن نیست.
وی با بیان اینکه در صنایع بسته بندی، فرآوری و نگهداری در جنوب استان کرمان مشکل داریم افزود: دولت ریل گذاری می کند و بخش خصوصی باید بیاید و سرمایهگذاری کند، ما آمادهایم بستر را فراهم کنیم.
توسعه مرغداری معطل کشتارگاه
احمدپور با اشاره به اینکه نگرانی ما، نبود کشتارگاه مرغ و دام سنگین در جنوب کرمان است اظهار داشت: ۲۰ درصد رشد در تولید مرغ، کافی نیست و دلیل رشد کم، نبود کشتارگاه است.
وی تصریح کرد: ۶ روز است مرغداران ما به دلیل ترافیک در کشتارگاههای شمال استان کرمان، مرغ ها را از مرغداری خارج نکرده و از انجام جوجه ریزی جدید عقب ماندهاند.
احمدپور افزود: انبار نهاده نداشتیم اما این مشکل تقریبا حل شده و مشکل اصلی نبود کشتارگاه است که بخش خصوصی را برای راه اندازی کشتارگاه پای کار آوردیم.
وی تاکید کرد: اما مشکل آب وجود دارد و قول می دهیم تا پایان سال ۱۴۰۳ مشکل کشتارگاه را در جنوب کرمان حل کنیم.
احمدپور با بیان اینکه چاره را در این دیدیم از شرکت ها کمک بگیریم و از سهم آب آنها استفاده کنیم ادامه داد: اگر کشتارگاه طیور در جنوب کرمان راهاندازی نشود نمی توانیم توسعهای در مرغداری های این منطقه داشته باشیم.
مشکل آفت مگس مدیترانهای
وی با بیان اینکه هم مرز بودن با استان های مرزی و وجود تنوع اقلیمی و گیاهی فرصتی برای بروز برخی آفت ها در جنوب استان کرمان بوده است افزود: محموله ای ۱۰ سال پیش به جنوب آمد که حامل مگس مدیترانهای بود و هنوز هم این منطقه درگیر این آفت است.
احمدپور اضافه کرد: مگس مدیترانهای آفت قرنطینهای نیست و نمی توانیم اعتباراتی هزینه یا امکاناتی ارائه کنیم اما سم در اختیار باغداران می گذاریم، البته باید مبارزه عمومی باشد و همه باغ های منطقه در این راستا اقدام کنند.
وی در رابطه با آفت نخلستان ها نیز گفت: جنوب کرمان به عنوان پایلوت مقابله با آفت سرخرطومی حنایی شناخته شد و اولین رویداد علمی فناورانه در این زمینه نیز در مرکز تحقیقات کشاورزی جهاد کشاورزی جنوب کرمان سال گذشته برگزار شد.
نظر شما