۲۸ خرداد ۱۴۰۳، ۷:۱۰
کد خبرنگار: 939
کد خبر: 85511515
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استاندار زنجان: مصرف انرژی و آب در تولید، بهره ورانه نیست

زنجان - ایرنا - استاندار زنجان گفت: مصرف انرژی و آب در تولید، بهره ورانه نیست و باید در این خصوص مدیریت مناسب داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن افشارچی شامگاه یکشنبه در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان افزود: در گذشته اقتصاد کشور نفت محور بود ولی شرایط تغییر کرده و در حوزه تامین انرژی، ارائه انرژی های مثل برق به شکل یارانه ای دیگر امکان ندارد.

وی اظهار داشت: به فعالان تولید توصیه می شود که نگاه به آینده داشته باشند و از تکنیک‌ها و ابزارهایی که مسیر تولید را بهینه می‌کنند بهره بگیرند.

افشارچی ادامه داد: محدودیت‌هایی داریم که برخی از این محدودیت‌ها ساختاری بوده و برخی از بیرون وارد شده است؛ از طرفی مسئله بخشی نگری مجموعه های دستگاه‌های حاکمیتی هم مسائلی را ایجاد کرده است.

استاندار زنجان به تاثیر عدم ثبات قوانین و دستورالعمل ها در اقتصاد و تولید اشاره کرد و افزود: تاثیر این قوانین خلق الساعه در بعضی موارد خود چالشی جدید می‌شود.
وی با بیان اینکه با تمام توان پیگیر حل مسائل و مشکلات تولیدکنندگان هستیم، گفت: در زمان حاضر بخش قابل توجهی از مشکلات به موضوع رفع تعهد ارزی برمی‌گردد و اگر در کشور مکانیسم مبادله ارز راه بیفتد اتفاقات خوبی رخ خواهد داد.
افشارچی به لزوم همکاری شبکه بانکی در تامین سرمایه در گردش بخش تولید اشاره کرد و گفت: تولید بهره ورانه ضرورت اصلی کشور است و باید به این سمت حرکت کنیم و حمایت ها هم باید با این رویکرد باشد.

استاندار زنجان: مصرف انرژی و آب در تولید، بهره ورانه نیست

فعالیت ۲۰۰ صادرکننده در استان زنجان

رییس اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه، تعداد صادرکنندگان استان را حدود ۲۰۰ نفر اعلام کرد و اظهار داشت: ۹۰ درصد صادرات استان توسط ۱۰۰ نفر از صادرکنندگان انجام می‌شود.

صمد یوسفی‌اصل با تاکید بر اینکه دیدگاه اغلب صادرکنندگان استان در خصوص موانع صادراتی قبلا اخذ شده است، افزود: حدود ۱۴ مورد از مشکلات حوزه صادرات احصا شده که در میان آنها، مباحث ارزی، مهمترین عامل بازدارنده این فرآیند است.

وی به مشکلات موجود در عرضه کالاهای ایرانی در کشور عراق و سوریه و تمایل موجود در این کشورها برای کالاهای دیگر کشورها اشاره و تصریح کرد: با وجود اینکه عراق یکی از مقاصد مهم صادراتی ایران است و سابقه تجارت طولانی با این کشور را داشته‌ایم اما در حال حاضر به نظر می‌رسد نام ایران در حال حذف شدن از بازار عراق است.

یوسفی‌ اصل با تاکید بر اینکه متاسفانه پیچیدگی‌ها و مشکلات ارزی بسیار است، افزود: صادرکنندگان در حال ارزآوری و پویا نگاه‌داشتن چرخه تولید و تجارت کشور هستند اما شیوه برخورد و مواجهه با آنها در ابعاد مختلف مناسب نیست.

وی ادامه داد: رویکردها و شرایط باید موجب تسهیل و تسریع امور صادرات شود در حالیکه با سامانه‌ای کردن این فرآیند نه تنها شاهد تغییری مثبت نبوده‌ایم بلکه فعالان این حوزه با معضل جدیدی مواجه شده‌اند طوری که حتی باعث کاهش ۳۰ درصدی صادرات نیز شده است.

رییس اتاق بازرگانی زنجان به بسته بودن فضای فعالیت بانک مرکزی اشاره و خاطر نشان کرد: با شرایط موجود، مقوله‌ واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات نیز به شدت با مشکل مواجه شده است و بانک مرکزی در ایجاد این بحران نقش مهمی دارد.

صادرات ۳۲ محصول در سال گذشته برای نخستین بار از استان زنجان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نیز در این جلسه، دو نرخی بودن ارز را از مهم‌ترین مشکلات دانست و اظهار داشت: در واردات دچار بیش‌ اظهاری و در صادرات دچار کم‌اظهاری هستیم.

مجید گلشنی، ارائه برگه به صادرکننده‌ها برای ابطال به هنگام واردات توسط واردکننده و تشکیل بازار مبادله ارزی را از جمله پیشنهادهای ارایه شده به بانک مرکزی تا اواخر فروردین‌ سال جاری اعلام و تصریح کرد: در نهایت مشخص شد که بانک مرکزی بر اساس سیاست‌های خود عمل می‌کند.

وی اصلاح در ثبت سفارش را از جمله چالش‌ها دانست و گفت: نداشتن تسلط بر سامانه جامع تجارت از جمله ایرادات وارد به تولیدکنندگان و حتی بازرگانان است که موجب طولانی شدن روند ثبت سفارش شده است.

گلشنی با تاکید بر اینکه دیر ابلاغ شدن بخشنامه‌ها خطاست، گفت: بخشنامه‌ها بایستی از حالت محرمانه خارج و به روشنی در اختیار عموم فعالان اقتصادی قرار گیرد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه در سال گذشته برای واحدهای تولیدی ۷۸۰ میلیون دلار ارز تامین شده است، افزود: درخواست اظهار شده با توجه به تغییر رویه ایجاد شده برای ۱۳۷ شرکت که ثبت برنامه کرده‌اند در سال‌ جاری یک میلیارد و ۴۴۹ میلیون دلار بود که دلیل آن دو نرخی بودن و تفاوت نرخ ارز است.

گلنشی با تاکید بر اینکه تامین ارز برای تامین کالاها در دست استان نیست، افزود: در دستورالعمل، اولویت نخست با کالاهای اساسی، کالاهای مصرفی و در رتبه سوم ماشین‌آلات است هرچند ما به این موضوع اعتراض داریم ولی ناترازی در ارز دلیل این تصمیم است.

وی با بیان اینکه الگوی تامین سرمایه در گردش تغییر کرده است و با استفاده از مدل‌های مختلف انجام می‌شود، تصریح کرد: بورس و سامانه بهین‌یاب از راهکارهای تامین سرمایه در گردش است که در حال حاضر اوضاع خوبی ندارد.

گلشنی با تاکید بر تنوع و تحولات خوب سبد محصولات صادراتی که با پیگیری مسوولان استانی محقق شده است، ادامه داد: ۳۲ محصول در سال گذشته برای نخستین بار از استان صادر و ۱۱ کشور جدید هم به مقصد صادراتی محصولات ما اضافه شد.

استاندار زنجان: مصرف انرژی و آب در تولید، بهره ورانه نیست

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه مباحث ارزی تولیدکنندگان مربوط به اسناد بالادستی و سیاست‌های بانک مرکزی است، گفت: بانک‌ها در رده استانی دخالتی در این امور ندارند و مجری سیاست‌های ارزی هستند.

عبدالرضا خاتمی افزود: در خصوص پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش نیز، این مسأله تحت تاثیر منابع بانک هاست و در مجموع بانک‌ها اولویت را به مشتریان خود که سپرده‌گذاری دارند می‌دهند.

در این جلسه تولید کنندگان مسائلی از جمله تخصیص نیافتن ارز توسط دولت عراق به واردکنندگان کالا از ایران، نوسان قیمت ارز و تخصیص نیافتن ارز، وجود نداشتن آزمایشگاه محصولات مربوط به خشکبار، پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش، صادر نشدن ضمانت‌نامه برای حضور در کشورهای دیگر، لزوم توجه به واردات همزمان با صادرات، نبود مشکل در استان و مربوط بودن اغلب مشکلات به مرکز کشور و نگاه از بالا به پایین از مرکز، همخوان نبودن بین هزینه‌های انجام شده با قیمت فروش دستوری، فاصله بین دلار نیمایی و بازار آزاد، ناترازی انرژی و قطعی اجباری در واحدهای صنعتی در فصول سرد و گرم، هزینه‌های تحمیلی توسط شرکت‌های خدمات‌رسان بدون ارائه توضیح، کم بودن سبد کالاهای صادراتی، اخذ مالیات ۲درصدی از صادرات روی، تعهدات ارزی با نرخ اعلامی برای صادرکنندگان و افزایش قیمت حامل‌های انرژی به عنوان مشکلات حوزه تولید مطرح کردند و خواستار رسیدگی به آنها شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha