غدیر، روز اکمال دین و سرچشمه جوشان مکتب اسلام

مشهد- ایرنا- غدیر خم، شناسنامه و هویت مکتب اهل بیت (ع) و اسلام است و تبیین واقعه غدیر از ابعاد مختلف برای جوانان باید در اولویت قرار گیرد تا حقانیت و اهمیت این رویداد سرنوشت‌ساز، که آغازگر اصل امامت و ولایت در تاریخ اسلام است، برای جامعه مسلمانان کمرنگ نشود.

به گزارش ایرنا، بنابر روایات در روز هجدهم ذی‌الحجه سال دهم هجرت، در آخرین حج حضرت خاتم المرسلین که با حضور شمار بسیاری از مسلمانان برگزار شد، پیامبر اکرم(ص) در سرزمینی به نام غدیر خم، دست امام علی(ع) را بالا برده و او را به دستور خدا به مقام خلافت خود و امامت منصوب کرد.

از آن زمان تا کنون این روز به عنوان "عید غدیر خم" در بین مسلمانان و به خصوص شیعیان شناخته می شود و در احادیث شیعه، با تعابیری هم چون عیدالله الاکبر، عید اهل بیت محمد(ص) و اشرف الاعیاد، یاد می شود.

پیامیر (ص) در هجدهم ذی الحجه در منطقه غدیر خم، به کاروانیانی که پیش رفته بودند دستور توقف داد و پس از مدتی انتظار برای رسیدن آنان که عقب‌تر راه می‌پیمودند، خطبه معروفی را ایراد فرموده و در واقع جایگاه ولایت، امامت و اهل بیت (ع) را برای مردم تبیین کردند.

این رخداد تاریخی به صورت متواتر از سوی بزرگان و مورخان شیعه و سنی نقل شده و نمونه ممتاز آن مجموعه گرانقدر و معروف «الغدیر» علامه امینی است که از منابع اهل سنت ۹ جلد برای اثبات این موضوع استشهاد آورده است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در دیدار با اعضای بنیاد بین المللی غدیر که در آستانه فرارسیدن عید سعید غدیر، با اشاره به برنامه‌های متنوعی که برای بزرگداشت این روز بزرگ تدارک شده است،‌ اظهار کرد: در فرآیند اطعام‌ها هیچ انحصاری به یک قشر یا حتی یک شهر در استان نباید باشد و همه مردم استان ولایتمدار صدیق و مخلص امیرمؤمنان (ع) و در این عید بزرگ، بر سفره کرامت مولا مهمان هستند.

آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی گفت: بنابراین باید طوری برنامه ریزی کنید که از حاشیه شهر گرفته تا مناطق مرکزی مشهد و بلکه همه شهرستان‌های استان، موضوع اطعام فراگیر بتواند آحاد و اقشار مختلف مردم را بهره‌مند کند.

وی افزود: باید همه استان رنگ امیرالمؤمنین(ع) به خود بگیرد. همه جا نشانی از عید غدیر باشد. خیلی از تحرکات ارزنده و برجسته بزرگداشت عید غدیر مردمی است و ما هم تأکید بر این موضوع داریم، اما همچنان نیاز است که یک جریان در مقام سازماندهی پای کار بیاید و برنامه‌های مردمی را منسجم کرده و به کمال برساند.

غدیر، روز اکمال دین و سرچشمه جوشان مکتب اسلام

وی ادامه داد: باید بر جریان رسانه‌ای و خبری بزرگداشت عید سعید غدیر نیز تمرکز شود تا جلوه تام و کریمانه از مظاهر این عید به چشم بیاید.

مدیر حوزه علمیه خراسان نیز گفت: مساله غدیر، یکی از تاریخی‌ترین مسائل و اساس مذهب و مکتب است و این از وظایف ذاتی، اصلی و اساسی روحانیت است که به این ماجرا پرداخته و هرگز آن را کم‌رنگ نبیند.

مساله غدیر، یکی از تاریخی‌ترین مسائل و اساس مذهب و مکتب است و این از وظایف ذاتی، اصلی و اساسی روحانیت است که به این مسئله بپردازد و هرگز آن را کم‌رنگ نبیندحجت‌الاسلام‌ علی خیاط افزود: از مقام معظم رهبری نقل شده که عده ای ایراد گرفته بودند که چرا این اندازه مساله کربلا را با جزییات دنبال می‌کنند و ایشان پاسخ داده بودند که ما از قضیه غدیر درس گرفتیم که قضایای تاریخی اگر درست روایت نشود و بدان پرداخته نشود، تحریف شده و یا به مرور زمان به دست فراموشی سپرده خواهند شد.

وی اظهار کرد: غدیر، جزو مهم‌ترین اتفاقات در طول تاریخ است و برای درک بهتر اهمیت آن می‌توان به تأکید خداوند متعال در قرآن کریم دقت کرد که تمام زحمات و تلاش‌های پیامبر اکرم (ص) را در گرو ابلاغ این پیام دانسته است.

مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه روایت واقعیات تاریخی از جمله غدیر و بزرگ دانستن آن، در تضاد با مساله وحدت نبوده و منافاتی با طرح آن ندارد، افزود: این شبهه که پرداختن به ماجرای غدیر، به وحدت آسیب می‌زند حرف نادرستی است؛ مساله غدیر از مسائل و حقایق مهم و اساسی در طول تاریخ و جزوی از تاریخ است که نمی‌توان آن را به فراموشی سپرد.

حجت‌الاسلام‌ خیاط گفت: هرچه پررنگ‌تر، قوی‌تر و مستندتر باید به واقعه غدیر به‌عنوان یک مساله بااهمیت پرداخته شود و این از وظایف ذاتی، اصلی و اساسی روحانیت است که به این مسائل بپردازد.

مدیر زائران غیرایرانی حرم مطهر رضوی نیز گفت: عید غدیر، والاترین و مهم‌ترین اعیاد شیعیان امام علی(ع) است. غدیر روز فرقان حق و باطل بوده و صراط مستقیمی است که در اعمال عبادی خود آن را از خدا می‌طلبیم. غدیر نوری است که تا ابد تمام حق طلبان و تشنگان حقیقت و هدایت را سیراب می‌سازد.

حجت الاسلام سیدمحمد ذوالفقاری افزود: غدیر ۲ پیام بزرگ دارد، نخستین پیام آن حاکمیت و حکومت ارزشها و دومین پیام غدیر معرفی و شناساندن امام(ع) است.

وی اظهار کرد: غدیر، مسلمانان و امت اسلامی را به اتحاد و یکپارچگی در برابر دشمنان مشترک و چالش‌های پیش رو دعوت می‌کند و به مسلمانان درس عزت و سربلندی می‌دهد و مسلمانان با تمسک به غدیر می‌توانند در جهان به جایگاه رفیعی دست پیدا کنند.

غدیر ۲ پیام بزرگ دارد، نخستین پیام غدیر، حاکمیت و حکومت ارزشها و دومین پیام غدیر معرفی و شناساندن امام(ع) استمدیر زائران غیر ایرانی حرم مطهر رضوی ادامه داد: توجه به زمان، مفهوم و فلسفه و چگونگی رخداد و تأثیرات، وظایف ما شیعیان را در قبال چنین رویدادی بسیار مهم و حیاتی می کند و گسترش فرهنگ غدیر سبب هدایت و همدلی انسان‌ها در زیر لوای ولایت امیرالمومنین(ع) شده و نیز زمینه‌ساز ظهور وارث غدیر، یعنی حضرت صاحب الزمان(عج) خواهد بود.

وی با بیان اینکه خطبه غدیر، دارای محتوا و مضامین عالی است، افزود: حفظ کردن آن اهمیت بسیاری دارد و در روایات بسیاری بر حفظ و گسترش آموزش این خطبه تأکید شده است.

امروزه اندیشه های علوی در بین افکار و اندیشه های بشری جا باز کرده است و تنها برپایی جشن به این مناسبت کافی نیست، بلکه باید این غدیر به عنوان یک مساله اساسی و محوری در محافل علمی، دانشگاه ها و حوزه ها، در داخل و خارج از کشور تبیین شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha