به گزارش ایرنا، برنامه «پاستور شماره ۱۴» شبکه رادیویی ورزش این بار مناظرهای درباره ورزش و بررسی راهبردهای دولت آینده، با حضور علی دادگر نماینده مسعود پزشکیان، سید میلاد بلادی نماینده مصطفی پورمحمدی، حسین اوجاقی نماینده علیرضا زاکانی، امیرحسین اکبرپور نماینده امیرحسین قاضیزاده هاشمی و مهدی محمدباقری نماینده محمدباقر قالیباف برگزار کرد.
اصلاح ساختار فدراسیونهای ورزشی اولویت دولت مسعود پزشکیان است
علی دادگر نماینده پزشکیان در پاسخ به این پرسش که چه برنامههایی برای تحقق رهنمودهای رهبر انقلاب یعنی ایران قوی؛ ورزش قوی دارید، گفت: ورزش قهرمانی ویترین ورزش کشور و باعث غرور ملی است. به خاطر اینکه در عرصههای بینالمللی بتوانیم از حریم ورزش ایران دفاع کنیم باید ورزش قوی و قهرمانان خیلی خوب داشته باشیم. المپیک بازیهای آسیایی و جهانی بالاترین سطح ورزشهای قهرمانی در سطح بینالمللی هستند و باید عملکرد و حضور بسیار موفقی داشته باشیم.
وی درباره بسترهایی که به تحقق ورزش قوی منجر میشود، عنوان کرد: قهرمانی در سطح بینالملل و کسب افتخار میسر نمیشود مگر اینکه زیرساختهای ورزشی، برنامههای مدون و مدیران ورزشی کارآمد وجود داشته باشند.
نماینده مسعود پزشکیان درباره اولویتهای مدیریتی در حوزه ورزش بیان کرد: یکی از اولویتهای اصلی، اصلاح ساختار فدراسیونهای ورزشی است و کارشناسان و متخصصین باید در این زمینه یک بازنگری انجام دهند.
وی با بیان اینکه موضوع که یکی دیگر از اولویتها، حضور بانوان در ورزش کشور است، گفت: بیش از ۵۰ درصد مردم ایران را بانوان تشکیل میدهند اما تعداد ورزشکاران زن در کشورمان این تعداد نیست و فاصله بسیار زیادی با آقایان وجود دارد. برای رفع این مشکل باید زیرساختهای اختصاصی بانوان در کشور ایجاد شود.
دادگر با تأکید بر اینکه اولویت ورزش کشور باید ورزش همگانی باشد، گفت: اگرچه ورزش قهرمانی ویترین ورزش کشور و موجب غرور ملی است اما باید اولویت ورزش را ورزش همگانی قرار داد. متأسفانه در ساختار وزارت ورزش، ورزش همگانی محدود به یک اداره کوچک شده است.
وی افزود: در دنیا سازمانهای محلی مانند شهرداریها امورات ورزش همگانی را بر عهده دارند. ورزش همگانی اینگونه نیست که چهار همایش ایجاد کنیم و تعدادی افراد روزهای جمعه جمع کنیم و با دادن جایزه خودرو، مردم را به سمت ورزش بکشانیم. ورزش همگانی در محلات و مناطق مختلف شهرها، استانها و شهرها و همچنین بخشها با حمایت نهادهای عمومی برگزار میشود.
شأن بانوان در ورزش کشور حفظ نشده است
در ادامه سید میلاد بلادی نماینده ستاد مصطفی پورمحمدی، شعارزدگی را یکی از آفتهای ورزش کشور دانست و گفت: سالهای زیادی است که افراد مختلف شعار میدهند اما وقتی وارد میدان میشوند شعارهای خود را فراموش میکنند.
وی از نبود زیرساختهای ورزشی برای ورزش همگانی گفت و بیان کرد: همه زمینها و استادیومهای ورزشی که برای ورزشهای همگانی وجود دارد تقریباً از بین رفتهاند و خود شهرداری در این موضوع خیلی دخیل بوده است. استادیومهای ورزشی زیادی وجود داشته است که در مزایدهها به آدمهای غیر تخصصی و غیر ورزشی داده شده است و متأسفانه امکان استفاده از این استادیومها برای همگان وجود ندارد.
نماینده مصطفی پورمحمدی به گرانی استفاده از تجهیزات ورزشی برای عموم مردم اشاره و اظهار کرد: ورزشگاههای تهران ساعتی سه تا چهار میلیون تومان اجاره داده میشود و طبیعتاً خیلیها توان پرداخت این هزینه را ندارند و در نتیجه نمیتوان انتظار توسعه ورزش همگانی را داشت.
وی درباره جایگاه بانوان در ورزش کشور تصریح کرد: متأسفانه شأن بانوان در ورزش کشور نگه داشته نشده است و فقط شعارهای بیخود دادهایم.
بلادی با ذکر مثالی ادامه داد: در ورزش تیراندازی، ورزشکاران بانوی کشورمان با هزینههای شخصی اعزام میشوند درحالیکه هزینههای زیادی در این ورزش وجود دارد. متأسفانه در حوزه ورزش بهگونهای مدیریت کردهایم که خیلیها از ورزش دور شدهاند و خیلی از استعدادها خانهنشین شدهاند و خیلیها هم مهاجرت کردهاند.
توزیع نامتوازن امکانات و منابع یکی از چالشهای ورزش کشور است
در ادامه حسین اوجاقی نماینده ستاد علیرضا زاکانی با بیان اینکه ایران قوی با انسانهای قوی ساخته میشود، گفت: آدمها هرچقدر قوی باشند، بهتر میتوانیم کشور خود را بسازیم. قدرت نهتنها قدرت فیزیکی بلکه قدرت تفکر و روحیه هم میتواند باشد و همزمان هرچقدر جوانمردی، اخلاق و تفکر هرچقدر بیشتر باشد، سازندگی بهتر و بیشتر اتفاق خواهد افتاد.
وی درباره اثراتی که ورزش بر زندگی فردی و جامعه میگذارد، بیان کرد: ورزش هم جسم و هم روح انسان را میتواند بسازد اما ویترین ورزش کشور ورزش قهرمانی است. وقتی در میادین بینالمللی پرچم کشورمان به اهتزار درمیآید، افتخاری برای کشورمان است و در واقع جایگاه بهتری پیدا میکنیم.
نماینده علیرضا زاکانی با اذعان به نبود زیرساختهای لازم ورزشی در کشور اظهار کرد: برای تحقق قهرمانی ورزشی در سطح بینالمللی نیازمند زیرساختهای خوب، برنامهریزی مناسب و مدیران قوی نیاز داریم. هماکنون کدام ورزش میتواند میزبان تمرین یک تیم خارجی در داخل کشورمان باشد. در حوزه امکانات، ابزارآلات و تجهیزات برای تمرین ساده یک تیم ملی مشکل داریم و سالن مجهز و آبرومند که میزبان تمرین یک تیم ملی خارجی باشیم در کشور نداریم.
وی افزود: سالنهای بزرگی که بتوانیم مسابقات بینالمللی با استانداردهای جهانی تعریف کنیم در کشور نداریم اما مهمتر از این موارد، تفکر و برنامهریزی پشت این زیرساختها است. در دولت خدمت آقای زاکانی این اعتقاد وجود دارد که کار باید به دست کاردان سپرده شود و کارشناسان و اهالی ورزش برای ورزش تصمیمگیری کنند. ایران قوی و ورزش قوی هرگز ساخته نمیشود مگر اینکه مردم مشارکت کنند. مشارکت مردم در تمام عرصهها از جمله ورزش باید وجود داشته باشد که البته با حمایت و نه تصدیگری دولت صورت میگیرد.
اوجاقی درباره اولویتهای ورزشی کشور و چالشهایی که در این زمینه وجود دارد، عنوان کرد: توزیع نامتوازن امکانات و منابع در سطح کشور یکی از چالشهای اصلی در حوزه ورزشی است. این موضوع با آمایش سرزمینی و سند ملی قابل حل است که در دولت سیزدهم این کار آغاز شده است و باید پیگیری کرد تا به سرانجام برسد.
وی به دیپلماسی ورزش و ضرورت توجه به این مهم به عنوان یکی از اولویتهای ورزشی کشور اشاره و بیان کرد: حضور در مجامع بینالمللی و کسب کرسیهای بینالمللی در ورزشهای قهرمانی بسیار مهم است.
نماینده علیرضا زاکانی درباره چالش دیگری که در حوزه ورزش وجود دارد، گفت: نبود امکانات و تجهیزات مناسب یک چالش است و در این راستا حتماً باید فناوری در ساخت ابزار و امکانات داخلی در حوزه ورزش تقویت شود.
وی با تصریح بر این موضوع که در سه سال گذشته ورزش بانوان رشد قابلتوجهی داشته است، اظهار کرد: بانوان در رشتههای مختلف افتخارات زیادی کسب کردهاند و در کنار این موضوع تعداد ورزشکارانی که بیمه شدهاند نشان میدهد دختران در حوزه ورزش فعالیت بیشتری داشتهاند.
اوجاقی با بیان اینکه محور خانواده بانوان بوده و دارای یک جایگاه ویژه هستند، عنوان کرد: اگر در خانوادهای امنیت برای مادر وجود داشته باشد، آرامش در کل خانواده وجود دارد. رشد و تعالی خانواده بر عهده مادر خانواده است و به همین جهت باید برای مادران و همسران امکانات ورزشی وجود داشته باشد که این موضوع در شهرداری تهران مورد توجه قرار گرفته است.
توسعه زیرساختهای ورزشی نیازمند سرمایهگذار داخلی و خارجی است
در ادامه امیرحسین اکبرپور نماینده ستاد امیرحسین قاضیزاده هاشمی با اشاره به رهنمودهای رهبر انقلاب درباره ایران قوی و ورزش قوی گفت: این سخن بدین معنا است که با ورزش قوی میتوانیم ایران قوی را بسازیم. امروزه کشورهای پیشرفته جهان به ورزش به عنوان یکی از ابزارهای توسعه اقتصادی نگاه میکنند و میتوان به ورزش به عنوان سیاستهای اصلی جهت رشد اقتصادی بهره گرفت.
وی از رویکردهای فرهنگی که در ورزش مستتر است گفت و بیان کرد: میتوانیم با استفاده از ورزش یک وفاق ملی را در کشور ایجاد کنیم. امروزه کشورهای حاشیه خلیجفارس سرمایهگذاریهای میلیارد دلاری روی ورزش انجام دادهاند و هدف آنها پیشبرد و توسعه اقتصادی و فرهنگی است.
نماینده قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه توسعه فرهنگی در توسعه اقتصادی هم نمود دارد، عنوان کرد: زمانی که رویکردهای جهانی نسبت به یک کشور بهبود پیدا کند، کشورهای دیگر میتوانند انگیزه سرمایهگذاری آن کشور را برای خود ببینند که این مهم موجب توسعه سرمایهگذاری کشورهای دیگر در کشورمان میشود.
وی جذب توریست را یکی دیگر از ابعاد مهم ورزش عنوان و اظهار کرد: برنامههای «دولت مردم، دولت خانواده» در حوزه ورزش دارای ابعاد مختلفی است؛ یکی از این ابعاد و جنبهها دیپلماسی ورزش است تا بتوانیم سفیران ورزشی را برای تبلیغ ظرفیتهای کشور داشته باشیم. یکی از ظرفیتهای کشور در این حوزه ورزش پهلوانی است که در فرهنگ چند هزارساله کشورمان مطرح است.
اکبرپور افزود: از طرف دیگر باید زیرساختها را برای توسعه ورزشهای قهرمانی ایجاد کنیم که این مهم نیازمند سرمایهگذاری داخلی و خارجی داشته باشیم. در حقیقت باید بتوانیم سرمایههای خارجی را جهت توسعه زیرساختهای ورزشی کشور مانند استادیومها و اقامتگاهها برای ورزشکاران خارجی جذب کنیم.
وی یکی از مهمترین چالشهای اصلی موجود در حوزه ورزش را توزیع امکانات ورزشی دانست و گفت: امکانات ورزشی باید به صورت عادلانه بین شهرها و کلانشهرها و همچنین روستاها توزیع شود تا همه مردم بتوانند از امکانات ورزشی استفاده کنند زیرا معتقد هستیم جسم سالم زمینهساز روح سالم است و روح سالم میتواند باعث ایجاد جامعه مترقی شود.
در ادامه نماینده امیرحسین قاضیزاده هاشمی از وجود عدالت در استفاده از امکان ورزشی در بانوان در دولت سیزدهم گفت و بیان کرد: مردم این موضوع را بهخوبی احساس کردند و زمینههای زیرساختی برای ورود بانوان به ورزشگاهها فراهم شد که البته باید در دولت بعدی توسعه پیدا کند.
وی از فضیلت ورزش همگانی گفت و تصریح کرد: ورزش همگانی تأثیر بسیار زیادی در ارتقای نشاط و سلامت جامعه دارد و ضرورت ایجاد بسترهای لازم برای استفاده همگانی مردم از ورزش اجتنابناپذیر است.
اکبرپور با تأکید بر اینکه دولت باید در تشویق و ترویج ورزش بانوان فعالیت کند، گفت: ترویج ورزش همگانی در سبد خانوار به عنوان یک اصل تعریف شده است. شعار دولت دکتر قاضیزاده هاشمی، دولت خانواده و دولت مردم است و مرکزیت خانواده بر عهده بانوان عزیز است و به همین جهت به بانوان در حوزه ورزش همگانی و قهرمانی توجه ویژهای صورت خواهد گرفت.
آمارها از افت ایران در ورزش قهرمانی خبر میدهند
در ادامه مهدی محمدباقری نماینده محمدباقر قالیباف در ادامه با بیان اینکه از فقدان سند ملی توسعه ورزش و تربیتبدنی در کشور رنج میبریم، تصریح کرد: نبود این سند به دلیل عدم همراهی منسجم دستگاههای کشور و جزیرهای کار کردن آنها است. همچنین در ورزش کشور از فقدان نظام جامع باشگاهداری رنج میبریم که نتوانستیم تسهیل گری لازم را انجام دهیم تا بخش خصوصی بتواند در عرصه باشگاهداری وارد شود و مقررات به نحوی باشد که ضمن حمایت و سیاستگذاری در این عرصه، آنها بتوانند در حوزههای اقتصادی ورزش فعالیت کنند.
وی از افول جایگاه رقابتی ایران در رویدادهای بزرگ ورزشی گفت و بیان کرد: آمار و ارقام نشان میدهد از جنبه کیفی و کمی دچار افت هستیم زیرا کسب مدالهای آسیایی و جهانی به کیفیت و تعداد گذشته نیست.
نماینده محمدباقر قالیباف با اشاره به عدم دسترسی آسان و ارزان به ورزش به عنوان یکی از چالشهای موجود در عرصه ورزش کشور یاد کرد و گفت: موضوع ورزش همگانی اهمیت بسیار زیادی دارد اما در این مسیر نتوانستهایم امکانات و خدمات را به نحو مطلوب در دسترس قرار دهیم. نتیجه این عدم توسعه، افزایش هزینههای درمانی در بین اقشار مختلف به دلیل فقر حرکتی شده است.
وی مهمترین چالش امروز را عدم توزیع عادلانه زیرساختها عنوان و بیان کرد: اصلیترین رویکرد در دولت آتی رفع این ناعدالتی است تا همه جامعه به طور برابر از زیرساختهای ورزشی استفاده کنند.
محمدباقری عدالت جنسیتی در توزیع زیرساختها و بهرهمندی بانوان را اولویت دولت محمدباقر قالیباف عنوان و اظهار کرد: هم موضوع زیرساختها و هم موضوع امکان بهرهمندی برای آقایان و بانوان به صورت همسان و برابر وجود داشته باشد. در زمانی که در شهرداری تهران حضور داشتیم، استخرهای دوقلو را در تهران ایجاد کردیم تا خانوادهها در زمان واحد و در دو استخر مجزا بتوانند از فعالیتهای ورزشی بهرهمند شوند.
نماینده محمدباقر قالیباف با بیان اینکه «دولت خدمت و پیشرفت» در پی ایجاد زندگی خوب برای مردم است، اشاره کرد: یکی از شرایط زندگی خوب این است که مردم در نشاط و شادابی باشند و جامعه بانشاط باشد و نقشآفرینی ورزش همگانی در تحقق این هدف مهم غیر قابل انکار است.
وی افزود: یکی از مؤلفههای اصلی در توسعه ورزش همگانی آن است که با حداقل امکانات و بهبود زیرساختهای اولیه قابلیت توسعه وجود داشته باشد و این کار را در شهرداری تهران پیاده کردیم.
محمدباقری بانوان را پیشران توسعه و پیشرفت ایران در دولت خدمت و پیشرفت دکتر قالیباف عنوان کرد و گفت: جایگاه ورزش بانوان در دولت آتی تابعی از توجه واقعی به بانوان خواهد بود. کاش همانقدر که جوش حضور بانوان در سکوهای ورزشی را میزدیم تلاش میکردیم زیرساختها، اعتبارات و تصمیمات در این حوزه متناسب و عادلانه توزیع شود.
نظر شما