۳ پیشنهاد واعظی برای دولت وفاق/ با آمریکا تنش‌زدایی شود

تهران-ایرنا- رئیس دفتر دولت دوازدهم، اصلاح وضعیت معیشتی مردم بدون اصلاح روابط بین‌الملل را غیرممکن خواند و گفت: ضروری است که سیاست «تنش زدایی» را حتی با آمریکا دنبال کنیم، تنش زدایی با برقراری ارتباط دو جانبه کاملا متفاوت هست.

«محمود واعظی» دیپلمات و رئیس‌ دفتر رئیس‌جمهور و سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری در دولت دوازدهم در گفت‌وگوی تفصیلی با ایرنا درباره تحقق «گفتمانِ وفاق ملی»، گفت: نظریه‌پردازان و فعالان سیاسی، پیرامون نظریه «وفاق ملی» تفاسیر مختلفی ارائه و تبیین کرده‌اند. رئیس‌جمهور نیز با مطرح‌سازی مفهوم «وفاق» به عنوان اندیشه محوری دولت چهاردهم بر اجرای آن تاکید دارد. وی بر اینکه ضروری است دعواها را تمام کنیم و به جای اتلاف وقت برای حل و فصل اختلافات، به توسعه کشور بپردازیم تاکید مثبتی دارد. از این روی ضرورت دارد که ابعاد «وفاق» مد نظر رئیس‌جمهور تشریح شود تا گفتمان تعاملی مشترک، جهت نیل به همبستگی و انسجام فی‌مابین حاکمیت، دولت و ملت در راستای حل مشکلات و توسعه ایجاد شود.

وی افزود: معتقدم با روی کار آمدن دولت چهاردهم، امید نسبی در جامعه افزایش پیدا کرد. از این روی دولت و رئیس جمهور سعی می‌کنند به دور از حواشی بر اجرای برنامه‌های برون رفت از چالش‌ها تمرکز کرده و در تعاملی مثبت و سازنده از همکاری سایر دستگاه‌ها و قوا نهایت بهره‌برداری را داشته باشند و از این طریق بتوانند مشکلات و نارسائی‌های فعلی که مردم با آن مواجه‌اند را رفع کنند.

۳ پیشنهاد واعظی برای دولت وفاق/ با امریکا تنش‌زدایی شود

قائم مقام دبیرکل و رئیس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه تاکید کرد: با توجه به جنگ غزه و مشکلات امنیتی ـ نظامی که از شروع کار دولت پزشکیان ایجاد شد، مجموعه سیاست‌های دولت، آرامش نسبی را به بدنه اجتماعی تزریق کرده است؛ البته اگر با پافشاری بر مسائلی نظیر استمرار فیلترینگ غیر ضرور، فشارهای تقنینی در موضوع حجاب و در نهایت اقدامات تحریک‌کننده که به جنگ ختم می‌شود، فضا را تغییر ندهند، تلاش دولت ضمن حفظ آرامش جامعه پیاده‌سازی برنامه‌های توسعه‌ای خود است.

واعظی تصریح کرد: بسیار زود است که قبل از یک سالگی دولت مجموعه اقدامات دستگاه‌های اجرایی و بدنه قوه مجریه را قضاوت کنیم؛ دولت با اتخاذ سیاست تفاهم و تشریک مساعی میان قوه‌ای و تعاملی، در تلاش است برنامه‌های خود را اجرا کند. در مجموع در مقایسه با سه سال گذشته می‌توان گفت، روند امور بهتر ارزیابی می‌شود.

وی درباره تحقق وفاق در انتصابات مدیران اجرایی و استانداران دولت چهاردهم، گفت: دکتر پزشکیان، در روند انتخاب وزرا و اعضای کابینه با برخی محدودیت‌ها مواجه بوده است. باید کابینه‌ای را انتخاب و معرفی می‌کرد تا بتواند رای اعتماد نمایندگان قوه مقننه را کسب کند. اینگونه نبود که انتخاب صد درصدی داشته باشد، باید ملاحظه مجلس و سایر بخش‌های حاکمیت را در نظر می‌گرفت که این کار را به خوبی انجام داد.

رئیس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه افزود: در روند انتخاب استانداران، مجموعه دولت بالاخص وزارت کشور تلاش کرد که شایستگان منصوب شوند و در نهایت افرادی انتخاب شدند که سابقه فعالیت در وزارت کشور و استانداری‌ها را دارا بودند. البته در جریان انتخاب استانداران، فشارهای زیادی از سوی شخصیت‌های محلی، احزاب و گروه‌های مختلف استانی و ملی به دولت و وزارت کشور وارد شد، اما در نهایت و با همه محدودیت‌ها انتخاب‌ها، کارشناسی شده و قابل قبول بود.

قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، کشور را از ظرفیت نخبگان و شایستگان محروم می‌کند

واعظی درباره لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، گفت: هدف دولت از تقدیم اصلاحیه این بود که بتواند از ظرفیت همه نخبگان، متخصصان و شایستگان استفاده کند و موانع را برطرف کند.

وی تاکید کرد: این قانون، اگر محدود به شخص نامزد تصدی مشاغل و همسر او شود خوب است. اینکه تابعیت فرزندان تاثیری در مسئولیت آنها یا مسئولیت آنها تاثیری در زندگی فرزندان داشته باشد عملا محدودیت زا است. وقتی گفته می‌شود تابعیت، بدین معنی است که اگر فرزند شخص حتی در کشور همسایه و یا دوست هم به دنیا آمده باشد، مشمول این قانون می‌شود بنابراین کشور از ظرفیت‌های تعداد کثیری از نخبگان به ویژه نخبگان علمی و شایستگان محروم می‌شود. در صورتی که بسیاری از کشورها در دانشگاه‌ها و برای اجرای طرح‌های بزرگ به دنبال سرمایه‌گذاری و استفاده از تجربیات، علم و تخصص افراد خارجی هستند.

سیاستمدار اعتدالگرا گفت: تصور وارونه مبنی بر اینکه لایحه دولت برای یک شخص بکار گرفته شده اشتباه است. بنابراین اگر مجلس در جریان بررسی این لایحه به شکل عمیق نظاره کند، اقدام ایجابی کرده که برای آینده کشور مفیدتر خواهد بود.

واعظی با اشاره به اولویت‌های دولت چهاردهم، تصریح کرد: مهمترین اولویت دولت پزشکیان در شرایط فعلی کشور، کسب رضایت مردم است؛ اینکه مردم از وضعیت زندگی، معیشت و زندگی راضی باشند. ضروری است توسعه اقتصادی و تقویت رفاه اجتماعی در اولویت قرار گیرد.

با دنیا سخن بگوییم و تعامل کنیم

وی توسعه اقتصادی و اصلاح وضعیت معیشتی جامعه بدون اصلاح روابط بین‌المللی را غیرممکن خواند و ادامه داد: باید از شرایط امنیتی عبور کنیم. نباید اضطراب جنگ و درگیری در ذهن مردم وجود و استمرار یابد و جامعه را تحت تاثیر منفی قرار دهد. برای اینکه این راهبرد عملیاتی شود باید با زبان دیگری با دنیا سخن بگوییم و با بسیاری از کشورهای دنیا روابط موثر و مثبت داشته باشیم.

۳ پیشنهاد واعظی برای دولت وفاق/ با امریکا تنش‌زدایی شود

قائم مقام دبیرکل و رئیس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه افزود: حتی در باب کشورهایی که در حق ما دشمنی می‌کنند، تنش زدایی امری معقول و سازنده است. ضروری است تا سیاست «تنش زدایی» را حتی با آمریکا داشته باشیم.
تنش زدایی با برقراری ارتباط دو جانبه کاملا متفاوت هست.

مساله FATF باید حل شود

واعظی گفت: از آنجایی که رئیس جمهور در جریان رقابت‌های انتخاباتی به مردم قول داده بود، باید به شکل مجدانه به دنبال رفع تحریم‌ها باشد. باید از لیست سیاه FATF خارج و روابط بانکی‌ کشورمان تنظیم، تسهیل و عادی شود. مادامی که با تحریم‌های ظالمانه روبرو هستیم افزایش قیمت کالاها و خدمات، غیر قابل اجتناب و امری طبیعی خواهد بود؛ فروش نفت ما با مشکل روبرو بوده و مجبوریم خیلی ارزان‌تر بفروشیم و این ضرر تجاری به نوبه خود نوعی تضییع حقوق ملی است. مجبوریم کالاهای مورد نیاز بی کیفیت را گران تر وارد کنیم. فلذا باید بنیان مسائل تجاری و بازرگانی از جمله حمل و نقل، بیمه و... به شکل مرسوم جهانی، تنظیم و عادی شود.

وی تاکید کرد: روا نیست این هزینه های سنگین را مردم بپردازند. مذاکرات هسته‌ای‌ باید به گونه‌ای پیش برود تا در نهایت و در صورت انعقاد توافق مطلوب، تحریم‌ها رفع شود و مسئله FATF را نیز حل کنیم. در این صورت است که امید به آینده‌ بسط داده شده و متعاقباً رضایت نسبی در اذهان عمومی به وجود می‌آید. از سوی دیگر مطالبات مردمی نشان داده که جامعه به برخی آزادی‌های در چارچوب قانون اساسی نیز نیازمند است. برخی محدودیت‌ها غیر ضرور است و در یک محاسبه هزینه فایده، متوجه میشویم که معایب آن بیش از مزایای آن است و باید برای رفع آنها هم راه حل جامع و البته عاجلی پیدا کرد.

معاون پیشین سیاسی اروپا و آمریکا وزارت امور خارجه درباره پاسخ به سوال ایرنا درباره چگونگی مواجهه دولت چهاردهم با حضور دوباره ترامپ در کاخ سفید، گفت: پیشنهاد می‌کنم فشارهای شدید آمریکا در دوره نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ مجدداً مورد ارزیابی قرار گیرد. نباید دوباره همان مسیر را برویم و به آن شرایط سخت بازگردیم. نباید اجازه دهیم که دشمنان ما به ویژه رژیم صهیونیستی از بازگشت ترامپ سوء استفاده کنند. مطلوب این است با اتخاذ سیاست‌های هوشمندانه دستگاه سیاست خارجی ایران اولویت‌ها را تعیین کند و به عقیده بنده سیاست «تنش زدایی» می تواند بهترین سیاست اتخاذی جمهوری اسلامی ایران در برهه فعلی باشد.

ارتباطات با امریکا تنش‌زدایی شود/ تنش زدایی با برقراری ارتباطات دیپلماتیک دو جانبه متفاوت است

واعظی با توضیح اینکه تنش‌زدایی به معنای برقرار ارتباط با آن کشور نیست، گفت: می‌توان با یک کشور روابط دوجانبه نداشت و از سوی دیگر تنش بین دوول حاکم نباشد. در این صورت مطلوب، هیچ هزینه غیر ضروری شامل طرفین نخواهد شد. مطلوب این است در ارتباط با دولت آمریکا سیاست تنش زدایی را در پیش بگیریم. باید اولویت اول توجه به مسائل داخلی کشور باشد و اقتصادمان را قوی کنیم و هدف اصلی امان توسعه کشور باشد؛ زیرا در صورت تداوم توسعه کشور که با اقتصاد قوی رابطه مستقیم دارد هیچگونه تنش‌ خارجی با همسایگان، کشورهای منطقه، قدرت‌های جهانی و آمریکا صورت نخواهد گرفت زیرا توسعه و اقتصاد پایدار در تقابل با هرگونه تنش است و ثبات مهمترین متغیر مورد نیاز آن است.

وی اضافه کرد: وقتی که کشور و مسئولان آن درگیر تنش‌های منفی باشند زمینه توسعه فراهم نمی‌شود. ولی اگر ثبات برقرار باشد، سرمایه‌گذاری خارجی و در ادامه آن تکنولوژی نیز وارد می‌شود. در فضای آرامش می‌توان کشور را وفق برنامه های واقع بینانه به سرعت به سمت پیشرفت سوق داد. مع الوصف به دولت چهاردهم توصیه می‌کنم از طریق افرادی که علاقه‌مند به پایان درگیری ها میان امریکا و ایران هستند، مراتب و مقدمات تنش زدایی تبادل و عملیاتی شود.

قائم مقام دبیرکل و رئیس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه گفت: ترامپ ادعا کرده که نگران ایران هسته‌ای است. او گفته که به دنبال تغییر رژیم در ایران نیست و علاقه‌مند است که ایران کشور بزرگی باشد و مردمان آن در رفاه زندگی کنند؛ اگر صداقت بر مدعیات انتخاباتی رئیس جمهور فعلی آمریکا مترتب باشد و فرض را اینجور محاسبه کنیم، می‌توان به گونه‌ای سیاستگذاری شود تا هزینه های ناشی از فشار حداکثری دور اول به کشور تحمیل نگردد.

واعظی در باره فیلترینگ و ضرورت رفع آن گفت: در موضوع فیلترینگ باید ۲ مقوله را از یکدیگر تمیز داد. در دوره تصدی وزارت ارتباطات، بررسی کردیم و مشخص شد که حدود ۲ الی ۳ درصد مراجعات اینترنتی به سایت‌های غیر اخلاقی و مستهجن بوده و بالغ بر ۹۸ درصد دیگر مربوط به استفاده از سایت‌های کاربردی ، عمومی ، علمی، تجاری، خدماتی و.. موردنیاز مردم است؛ مطلوب نیست به جهت استفاده ۲ تا ۳ درصدی برخی افراد، ۹۸ درصد دیگر را محدود کنیم.

وی خطاب به طرفداران فیلترینگ، افزود: فیلترینگ موجب شده که افراد در هر سن و سالی از فیلترشکن استفاده کنند. طبق آمارهای منتشر شده ۷۰ تا ۸۰ درصد کسانی که از فضای مجازی استفاده می‌کنند مصرف کنندگان فیلترشکن های ناایمن هستند. این آمارها نشان می‌دهد که محدودیت‌های اعمال شده نه تنها در کنترل شبکه موثر نبوده بلکه از منظر امنیتی هم حفره های بسیاری را گشوده است.

وزیر اسبق ارتباطات تصریح کرد: وقتی فیلتر و محدودیت وجود نداشته باشد اینکه چه کسی با کدام آی‌پی از فضای مجازی استفاده می‌کند قابل رصد است؛ اما وقتی از فیلترشکن استفاده می‌شود مشخص نیست چه کسی از چه برنامه‌ای استفاده می‌کند و این مدل به افزایش جرائم و خرابکاری ها می انجامد.

واعظی با بیان این که فیلترینگ هزینه بالایی به خانوارهای ایرانی تحمیل کرده است، گفت: در سبد خانوار علاوه بر مایحتاج ضروری مانند آب، برق، گاز اقلام خوراکی، پوشاک و ... هزینه خرید فیلترشکن نیز اضافه شده و بازار پرسود با گردش مالی زیاد برای شبکه مافیایی کاسبان فیلترینگ ایجاد کرده است.

وی با اشاره به اینکه استفاده از فیلترشکن سرعت استفاده از اینترنت را نیز کاهش می‌دهد، افزود: وزارت ارتباطات تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد که اینترنت پر سرعت و باکیفیت در اختیار کاربران قرار دهد؛ اما استفاده لاجرم از فیلترشکن‌ها عملا تلاش‌های شبانه روزی کارشناسان و مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را بی اثر می‌سازد. ارزیابی صحیح و غیرجانبدارانه که بر محور واقعیت صورت گرفته نشان می دهد که سیاست تقویت و استمرار فیلترینگ نتوانسته مانع استفاده از محتواهای غیراخلاقی و مجرمانه شود. ضروری است تا این قبیل سایت‌های مخرب مطابق سنوات گذشته مسدود و در مقابل کاربران اینترنت امکان استفاده از شبکه قانونی اطلاعات به صورت کاملا آزادانه را داشته باشند.

احزاب، پل همبستگی دولت - ملت هستند

قائم مقام دبیرکل و رئیس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه، احزاب را پلی بین مردم و حاکمیت ارزیابی کرد و گفت: نمی‌شود که افراد به عنوان رئیس‌جمهور یا نمایندگان از مردم رای بگیرند اما وقتی بر مسند نشستند نتوانند پاسخگوی وعده های خود و مطالبات مردم باشند. لازمه پاسخگویی این است که نقش احزاب پررنگ و کاملاً موثر ‌شود. در بسیاری از کشورها احزاب و نمایندگانشان هستند که در کارزارهای انتخاباتی به مردم برنامه ارائه میدهند و در پایان کار نیز پاسخگوی مردم برای ارزیابی عملکرد حزب هستند.

واعظی افزود: اینکه دولت‌ها و نمایندگان مجلس مستقیم با مردم در ارتباط باشند ضروری و غیر قابل اجتناب است؛ اما اگر دولت در اقدامی درست بنا را بر این بگذارد تا با مردم بیشتر در تماس باشد بهتر است که این اقدام از طریق احزاب صورت پذیرد. احزاب می‌توانند هم در اجرای سیاست‌های دولت تسهیلگر و موثر باشند و هم زمان خواسته‌ها و مطالبات مردم را جمع آوری و به دولت انتقال دهند. این ظرفیت بزرگی است که احزاب بازوی فکری-اجرایی دولت باشند و به کمک آن بیایند.

وی با بیان این که «حزب اعتدال و توسعه» حمایت خود از دکتر پزشکیان را پیش از انتخابات آغاز کرده بود، تصریح کرد: به مجرد احراز صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان پس از برگزاری جلسه فوق‌العاده شورای مرکزی به گفت‌وگو با آقای پزشکیان نشستیم و در جریان این نشست به وی اعلام کردیم که هدف ما قرار گرفتن کشور در مسیر متعالی پیشرفت و توسعه است نه سهم‌خواهی، امتیاز و کسب مناصب.

قائم مقام حزب اعتدال و توسعه اضافه کرد: پس از انتخابات، در دیدار اخیر که با رئیس‌جمهور داشتیم، بیش از ۱۰ تن از مسئولان حزب نظراتشان را پیرامون موانع و نارسایی‌های کلان عرصه‌های اقتصاد، فرهنگ، سیاست و استان‌ها مطرح کردند و بنده نیز در ارتباط با سه محور مهم پیشنهاداتی ارائه کردم؛ نخستین محور صحبتم تحت عنوان «سیاست خارجی توسعه‌گرا» و لزوم تنش‌زدایی در حوزه سیاست‌خارجی و اینکه دولت چه سیاست خارجی را اتخاذ کند تا با برقراری صلح و ثبات در منطقه، کشور در مسیر توسعه اقتصادی و رفاه عمومی حرکت کند بود.

واعظی پیشنهاد دوم را «شفافیت ، مبارزه با فساد و دولت هوشمند» عنوان و تصریح کرد: باید در دولت و کشور شفافیت حاکم باشد؛ چرا که شفافیت باعث می‌شود که مردم در جریان کلیه امور قرار ‌گیرند. اصلی ترین لازمه هم فعال شدن همه جانبه دولت الکترونیک است. چرا که دولت الکترونیک یک دولت هوشمند می‌سازد؛ دولت هوشمند نیز با جلوگیری از فساد، حذف امضای طلایی و جمع کردن حق العمل کاری های غیر قانونی و مخرب، امور مملکت را به شکل صحیح پیش می‌برد. در ضمن ایجاد دولت هوشمند موجب می‌شود که خدمات بی واسطه به مردم هم سریع‌تر انجام می‌شود و این هم مزیت اجتماعی آن است.

وی افزود: محور سوم نیز موضوع« وفاق ملی ، کارآمدی دولت و رضایت مردم » بود. دولت کارآمد از مشکلات می‌کاهد و در مقابل مطالبات مردم پاسخگو است و در چنین شرایطی می‌توان به سمت وفاق ملی حرکت کرد.
.
گفت‌وگوی بین دولت و دانشگاه مستمر باشد

رئیس‌ دفتر دولت دوازدهم درباره جایگاه دانشگاه در کشور و انتظارات آنان از دولت، گفت: مدیران، کارگزاران و کارشناسان آینده کشور، همین دانشجویان امروز کشور هستند؛ بنابراین به هر میزانی که برای دانشجو سرمایه‌گذاری کنیم، آینده کشور را تضمین کرده‌ایم.

واعظی افزود: موضوع دیگر نهاد دانشگاه است. پاسخ بسیاری از مسائل و نارسایی های فنی، تخصصی، تجاری، اجتماعی و امنیتی جامعه در دانشگاه ها یافت می شود.

وی تاکید کرد: به طور قطع دولت برای حل مشکلات خود نیازمند تعامل پایدار و پیوسته با دانشگاه ها و اساتید آن است، اساتید و دانشگاه هم باید بدانند که مشکلات دولت چیست و برای حل آنها ایده اجرایی بدهند. دیالوگ پیوسته و بسیط میان دانشگاه و دولت امری ضرور است.

رئیس‌ دفتر دولت دوازدهم با بیان این که روز دانشجو یک سمبل است، گفت: درست نیست در طول سال فقط در روز دانشجو با دانشجویان تعامل بی واسطه برقرار شود. باید ۱۶ آذر را گرامی بداریم اما ارتباط مستمر مستقیم دولت با اساتید دانشگاه و دانشجویان امری موثر و مطلوب و البته الزامی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha