۱۰ تیر ۱۴۰۳، ۱۳:۱۹
کد خبرنگار: 1197
کد خبر: 85524951
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مبارزه با پوره سن در ۲۴ هزار هکتار از اراضی همدان

همدان- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان با اشاره به اینکه یکی از مهمترین راه‌های افزایش محصول گندم و رسیدن به خودکفایی مبارزه با سن غلات است گفت: مبارزه با پوره سن در ۲۴ هزار هکتار از مزارع گندم و جو همدان انجام شده است.

رحمان ایرانپور روز یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پس از پایان مبارزه با سن مادر در ۲۸ هزار و ۴۰۰ هکتار، بر اساس نظر کارشناسان مبارزه با پوره سن نیز انجام شد.

وی با بیان اینکه حفظ محصول گندم در مقابل آفات و بیماری‌ها از مراحل مهم داشت محصولات غلات است افزود: بیشترین خسارت آفت سن بعد از مرحله دوم پورگی است که این مرحله، همزمان با شیری و یا خمیری شدن دانه‌های گندم است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان خاطرنشان کرد: پوره سن غلات از طریق تزریق بزاق حاوی ترکیبات شیمیایی به درون دانه غلات، سبب از بین رفتن گلوتن می‌شود و در نتیجه کیفیت نان را به میزان زیادی کاهش داده و به شدت ارزش کمی و کیفی غلات را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه حشرات کامل نسل جدید خطرناک‌ترین مرحله از نظر خسارت وارده به دانه هستند تصریح کرد: در همدان با حضور مستمر گروه های شبکه مراقبت و کارشناسان مراکز در بخش مرکزی و شراء، پایش دقیق مزارع صورت گرفته و دستور مبارزه در زمان به نرم رسیدن آفت داده شده است.

آفات سن گندم بر روی قسمت های مختلف گیاه از جمله برگ و ساقه گیاهان میزبان و همچنین علف های هرز تخم می گذارند. تخمها پس از ۲ یا ۳ هفته از تخم خارج می شوند و سن‌های جوان‌تر شروع به تغذیه از برگ، ساقه و خوشه گندم می کنند.

آنها بیشتر در لابه لای برگ‌های علوفه هرز زمستان گذرانی می کنند (پنهان می شوند) اما برخی از آنها در میان پوشش گیاهی خشن پناه می برند. با بهتر شدن شرایط، آفات بیرون می آیند و دوباره شروع به تغذیه از قسمت های مختلف محصول گندم می کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha