به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، انسیه خزعلی روز سهشنبه در نشست خبری با موضوع دستاوردهای دولت شهید رئیسی و رونمایی از سند جنبش جهانی تعهد به خانواده اظهار داشت: در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم با دو آسیب در این حوزه، یکی مسأله سیاست زدگی و دیگری تشریفاتی و ویترینی عمل کردن در بخش زنان، مواجه بودیم.
وی افزود: با تلاش های صورت گرفته در سه سال گذشته اکنون با سربلندی، با وجود همه موانع، نقش های تشریفاتی زنان کم شد و به نقش های اثرگذار آنان افزودیم.
وی ادامه داد: رویکرد معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری این بود که به قرارگاه برنامهریزی برای زنان و خانواده تبدیل شد و دستگاههای اجرایی وظیفه اجرایی کردن برنامههای معاونت را بر عهده گرفتند.
خزعلی به رویکرد آیت الله رئیسی رئیس جمهور شهید در حوزه زنان اشاره کرد و افزود: رئیس جمهور شهید تاکید داشت که معاونت زنان، قرارگاه تصمیم سازی و دستگاه اجرایی قرارگاه تامین نیاز زنان و خانواده و اجرایی مردم برنامه ها و سیاست ها باشند.
معاون ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده ادامه داد: رئیس جمهور دستور دادند تفاهمنامه هایی با دستگاهای اجرایی مختلف منعقد شود و این برنامه تنظیم و برای رئیس جمهور ارسال شد .
وی با بیان اینکه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بر اساس سند تحول دولت حرکت کرده است و در برنامه تحول نیز ۱۹ تکلیف تولی گری و ۴۵ تکلیف همکاری با سایر دستگاهها را دارد، گفت: اقدامات بلند این دوره در دولتهای بعدی نیز ادامه خواهد داشت.
خزعلی با بیان اینکه یکی از کارهای این دوره احصای وضعیت بانوان در ادارات مختلف بوده است، گفت: مسأله مهد کودک و اینکه چقدر دستگاهها برای اجرای آن همراهی کردند و یا اینکه نقل و انتقال بانوان شاغل احصا شده است.
وی با یادآوری اینکه تا پیش از این با ضعف ساختار حکمرانی در حوزه بانوان روبرو بودیم و برای نخستین بار در بخش قانون گذاری در ستاد ملی زن و خانواده این موضوع را به عنوان اولویت در نظر گرفتیم، اظهار داشت: آیت الله رئیسی نیز در شوراهای عالی، تصمیم گیری زنان و متخصصان را تایید کردند.
به گفته وی ، ایجاد پست و ارتقای بانوان که سال ۹۲ لغو شده بود، در دولت سیزدهم احیا و همتراز معاون وزیر قرار داده شد.
خزعلی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه عضو ستاد انتخاباتی یکی از نامزدها گفته در حوزه زنان طی سه سال گذشته پسرفت داشتیم، گفت: این آمار را که اعلام میکنند به ما هم بدهند! ممکن است در پُستها جا به جایی صورت گرفته باشد؛ این پذیرش را دستگاههای اجرایی و حاکمیتی از نظر فرهنگی ندارند و همان زمان که درصد اعلام شد، هم این پذیرش را نداشتند.
وی با اشاره به پیشرفتهای بانوان در سالهای گذشته، افزود: در ورزش پیشرفت جهشی حوزه بانوان را شاهد هستیم، با اینکه فدراسیون ها محدود است اما پشتیبانی خوبی از ورزش بانوان انجام شد.
وی گفت: در یک درصد بودجه ویژه بانوان و پایش سلامت حرکتی بانوان را داشتیم و رییس جمهور تاکید داشتند و برخی سازمانها مانند وزارت نیرو اقدامات خوبی داشتند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به انتشار برخی آمار در روزهای اخیر در حوزه زنان اظهار داشت: در این روزها با آمارها بازی شده و آمار ساختگی و برشی اعلام میشود که باید گفت مخاطبان در این زمینه به منابع اصلی مراجعه کنند.
سندی برای پیشگیری از تحریف خانواده
معاون رئیسجهمور در امور زنان و خانواده در رونمایی از سند جنبش جهانی تعهد به خانواده اشاره کرد که این سند برای پیشگیری از انحرافاتی است که غرب در مفهوم خانواده ایجاد کرد.
خزعلی اظهار داشت: شهید رئیسی، در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به اهمیت شکلگیری سند جنبش حمایت از خانواده در جهان و مقابله با جنگ علیه خانواده اشاره کرد.
وی با اشاره به اهمیت این حرکت جهانی گفت: این سند برای حمایت از خانواده فطری و پیشگیری از انحرافاتی که در غرب وجود دارد؛ با هماهنگی سازمان ارتباطات، وزارت بهداشت، ستاد جمعیت و وزارت امور خارجه تدوین شده و هم اکنون در کمیسیون فرهنگی در حال بررسی است همچنین با نهادهای بینالمللی طرفدار خانواده و برخی از کشورهای همسو هم گفت و گوهایی صورت گرفته است.
مهاجرت معکوس زنان با ایجاد شغل
وی افزود: یکی از تاکیدات شهید رئیسی با توجه به شعار انتخاباتیشان، زنان سرپرست خانواده بودند. به همین دلیل صندوق ضمانت که بطور مکرر در سفرهای از ایشان درخواست میشد را تاسیس کردند. علاوه بر این توسعه کسب و کارهای خانوادهمحور، تامین اعتبار بازارچههای فروش در سفرهای استانی و همچنین ایجاد بازارهای مجازی برای تبلیغ و فروش محصولات تولیدی زنان سرپرست هم از دستاوردهای دولت سیزدهم است.
به گفته معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، از ۲ میلیون ۶۰۰ شغلی که ایجاد شد، ۴۱ درصد متعلق به بانوان است. همچنین به دلیل اینکه مشاغل روستایی رونق پیدا کرد شاهد مهاجرت زنان از شهرها به روستاها هستیم.
وی ادامه داد: برای پشتیبانی از این زنان برنامه جامع مفصلی را برای کمیسیونها فرستادیم و در نهایت پنجره واحد برای زنان تصویب شد. براساس آن خدمات مشاور و پشتیبانیها در این پنجره دیده میشود. همه ارگانها باید با این پنجره هماهنگ باشند تا خدمات عادلانهای به زنان ارائه شود.
خزعلی با توجه به آسیبهای طلاق بیان کرد: بعد از کسب و کار دومین موضوع مهم از نظر رئیس جمهور آسیب زدایی از خانواده بود که با طرح نوهمسران و پیشگیری از طلاق مصوب و ابلاغ شد. دستورالعملی برای مقابله با آسیبهای زنان و خانواده مثل طلاق، خودکشی و… برنامهریزی شده و هم اکنون در قم و سمنان در حال اجراست.
آموزش برای آقایان در سند تحول خانواده
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درباره سند مشاوره خانواده اظهار کرد: از سال ۹۲ در سند مهندسی فرهنگی این موضوع جز تکالیف معاونت زنان بوده اما پیگیری نشد، خوشبختانه در این دوره به نتیجه رسید و این سند آماده شده و پشتیبانی برای برنامه هفتم است.
وی تصریح کرد: طرحهایی مثل شکوه زندگی، حمایت از احیا کنندگان سنت نبوی، طرح هدی، ازدواج دانشجویان، مهر ماندگار برای روستاییان، اهدای زمین به ۴ فرزندیها و بیشتر، طرح آوای زندگی برای پیشگیری از خودکشی و طرح زنان برای زنان زندانی نیز در حال اجراست.
خزعلی ادامه داد: یکی از موارد سند تحول، آموزش برای آقایان و سربازان است که با همکاری نیروهای مسلح این دورههای آموزشی مهارت ارتباطی خانواده برگزار میشود.
وی با اشاره به اجرایی شدن طرحها افزود: یکی از تاکیدات شهید رئیسی اجرایی شدن مصوبات ستادها و شورههای عالی بود تا عملی نشدن آنها اجازه تشکیل جلسات بعدی را نمیدادند. به همین دلیل طرح نوهمسران، وحدت رویه، یکپارچه سازی آمار اطلس خانواده و صندوق ضمانت به سرعت اجرایی گردید.
شاهد کاهش آمار طلاق هستیم
معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره آمار طلاق و اجرای طرح های مشاوره برای پیشگیری از طلاق زوج های جوان نیز اظهار داشت: در پایان سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ طبق آمار سازمان ثبت از تعداد طلاق از ۲۰۷ هزار و ۷۸۷ مورد به ۲۰۲ هزار و ۱۸۳ مورد در سال ۱۴۰۲ رسیده که این کاهش ۲/۸ درصدی نوید خوبی است.
خزعلی درباره لایحه ارتقای امنیت زنان نیز با بیان اینکه این لایحه بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب نگاشته شده تا قانونی باشد که اجازه ندهد در خانه به زنان ستم شود، گفت: در سفرهای استانی دولت سیزدهم تلاش شد تا بخشی از بودجه این سفرها به آسیب زدایی از حوزه زنان اختصاص یابد.
وی خاطر نشان کرد که در این سفرها و در جریان دیدار با تاثیرگذاران فرهنگی استانها، بر موضوع حمایت از حوزه زنان تاکید می شد.
وی درباره ازدواج دختران در سن کم نیز گفت: در این خصوص هم باید مساله بررسی شود از جمله اینکه قدرت والدگری دارند یا خیر و تناسب سنی وجود داشته باشد.
خزعلی مشاوره های اجباری برای این گروه را یکی از این اقدامات برشمرد تا از هرگونه سوء استفاده جلوگیری شود.
معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری گفت: در مجموع با تلاشهای انجام شده، آمار ازدواج دختران زیر ۱۵ سال از ۱۴۰۰ تا سال گذشته ۳۲ درصد کاهش داشته است.
نظر شما