مصرف مکمل‌های غذایی تاثیری در پیشگیری یا بهبود علائم تب دانگ ندارند

تهران - ایرنا- مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مصرف مکمل‌های غذایی را در پیشگیری یا بهبود علائم تب دانگ بی‌تاثیر دانست و ضمن هشدار نسبت به تبلیغات گمراه کننده در فضای مجازی، بر دریافت اطلاعات موثق از کانال وزارت بهداشت، تاکید کرد.

به گزارش ایرنا از وبدا، احمد اسماعیل زاده، با توجه به تبلیغات صورت گرفته در فضای مجازی در خصوص فروش ویتامین ها و مکمل ها برای پیشگیری از بیماری تب دانگ، گفت: هیچگونه شواهد علمی در مورد نقش مکمل های غذایی در پیشگیری و کنترل علائم بیماری تب دانگ تاکنون وجود نداشته و تبلیغات ارائه شده در این خصوص هیچگونه وجهه علمی ندارد و مورد تایید وزارت بهداشت نیست؛ لذا افراد جامعه نباید خودسرانه به مصرف مکمل های غذایی روی بیاورند.

وی افزود:مصرف مکمل های غذایی در افرادی که دچار کمبود مواد مغذی خاصی هستند، باید تحت نظر پزشک یا کارشناسان تغذیه صورت گیرد و مصرف بی رویه برخی از این مکمل ها می تواند برای سلامت انسان زیان آور باشد.

اسماعیل زاده تاکید کرد: برای پیشگیری از بیماری تب دانگ به توصیه های متخصصان و کارشناسان وزارت بهداشت توجه و اطلاعات صحیح از کانال وزارت بهداشت دریافت شود و به اطلاعات غلط و گمراه کننده فضاهای مجازی که در اغلب موارد دارای منافع مادی برای برخی افراد هستند، توجه نشود.

به گفته وی، هموطنان فریب تبلیغات فضای مجازی در مورد مکمل های غذایی و نقش آنها در پیشگیری و یا درمان علائم بیماری تب دانگ توسط برخی افراد سودجو را نخورند.

اسماعیل زاده، استفاده از روغن های مختلف روی پوست را برای دور کردن پشه آئدس فاقد شواهد علمی مستند دانست و برخی تبلیغات صورت گرفته در این مورد را بی پایه و اساس عنوان کرد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: در فضای مجازی اخیرا تبلیغاتی درخصوص استفاده از روغن های مختلف مانند روغن نعناع، روغن میخک، روغن درخت چای یا اکالیپتوس بر روی پوست بدن به منظور دفع پشه آئدس، منتشر و در این تبلیغات ادعا شده که با این روش فرد از گزش این پشه در امان می ماند، درحالیکه در هیچ منبع علمی مستنداتی برای اثربخشی این روغن ها وجود ندارد و هموطنان در این زمینه نیز مراقب باشند که فریب عطاری ها و افراد فاقد تحصیلات آکادمیک طب سنتی را نخورند.

اسماعیل زاده تصریح کرد: به کارگیری هر عاملی در حفظ سلامت انسان، نیازمند مستندات علمی است و بدون وجود مستندات علمی نمی توان عامل یا ماده ای را برای سلامت تجویز کرد.

مصرف مکمل‌های غذایی تاثیری در پیشگیری یا بهبود علائم تب دانگ ندارند

به گزارش ایرنا، حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز دیروز در یک نشست خبری گفت: از اردیبهشت امسال تاکنون ۱۳۸ مورد ابتلا به تب دانگ شناسایی شده که بیشتر از کشورهای امارات، پاکستان، عراق و غیره بوده و فقط هفت مورد ابتلا از داخل کشور بوده است. شهرهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، گیلان درگیر بیماری تب دنگی هستند و مازندران و گلستان نیز در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

وی اظهارداشت: وزارت بهداشت فقط ۲۰ درصد و ۸۰ درصد مبارزه با پشه آئدس به همکاری سایر سازمانها از جمله استانداران، پدافند غیرعامل، گمرک، وزارت کشور، مرزداران و غیره وابسته است.

فرشیدی ادامه داد: در پاکستان به خصوص شهر پنجور چند سال اخیر بیماری تب دانگ شیوع داشته و این شهر کمتر از ۲۰۰ کیلومتر به مرز ما فاصله دارد و زوار اربعین از این مسیر صورت می گیرد.

به گفته معاون بهداشت، در سال ۱۳۹۵ نظام مراقبت از این بیماری در کشور آغاز و در سال ۹۸ پشه آئدس شناسایی شد، تب دانگ مانند سایر بیماریهای عفونی مانند کرونا، مالاریا از انسان به انسان سالم قابل انتقال است و خوشبختانه دستورالعمل درمانی آن نیز در کشور وجود دارد.

فرشیدی تصریح کرد: پشه آئدس خونخواری انجام می دهد و می تواند افراد زیادی را آلوده کند، اولین مورد آلوده به این پشه از کشور امارات بوده، این روند افزایش یافته و به تعداد مبتلایان افزوده شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha