۱۱ تیر ۱۴۰۳، ۱۷:۱۶
کد خبرنگار: 3092
کد خبر: 85526079
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

موردی از پشه «آئدس» در گنبدکاووس مشاهده نشد

۱۱ تیر ۱۴۰۳، ۱۷:۱۶
کد خبر: 85526079
موردی از پشه «آئدس» در گنبدکاووس مشاهده نشد

گنبدکاووس- ایرنا- رئیس مرکز بهداشت گنبدکاووس با اشاره به مشاهده گزش پشه آئدس در برخی استان‌ها، گفت: تاکنون موردی از پشه «آئدس» در این شهرستان مشاهده نشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالرحیم پالیده روز دوشنبه در نخستین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی گنبدکاووس با اشاره به وضعیت آلودگی برخی نقاط کشور به پشه آئدس مهاجم، تاکید کرد که باید از ورود این پشه که فاضلاب و زباله‌های پلاستیکی زیستگاه آن است با ایجاد کمپین شهر پاکیزه به گنبدکاووس جلوگیری کرد.

وی بیان کرد: ساماندهی لاستیک‌های مستعمل، جمع‌آوری آب‌های راکد و فاضلاب، زباله‌های شهری و روستایی، مدیریت پسماند و جمع‌آوری به موقع نخاله‌های ساختمانی، از راهکارهای پیشگیری از زیست این حشره است

مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس هم در این جلسه با اشاره به آمار گزیدگی توسط حیوانات وحشی در این شهرستان گفت: آمار حیوان گزیدگی در این شهرستان پارسال در مقایسه با سال ماقبل ۱۳ درصد افزایش داشته است.

فرهاد بدیعی یادآور شد: پارسال در مجموع ۱٠ هزار و ۳۶۲ دوز واکسن به ارزش ۸۲ هزار و ۸۹۶ دلار و ۲٠۷ هزار و ۳٠٠ واحد سرم به ارزش ۳۶ هزار و ۶۲۳ یورو در گنبدکاووس برای جلوگیری از خطرات ناشی از گزش حیوانات و انتقال بیماری «هاری»، مصرف و هزینه شد.

بدیعی بابیان اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، اضافه کرد: اگر اقدامات پیشگیرانه توسط شهروندان انجام نشود از صرف این هزینه‌ها در گنبدکاووس جلوگیری و یا در بخش‌های ضروری‌تر حوزه بهداشت و درمان شهرستان هزینه می‌شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار گنبدکاووس هم دراین جلسه برلزوم استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌ها اجرایی برای پیشگیری از بیماری‌های ناشی از گزش پشه آئدس در این شهرستان تاکید کرد.

رضا اصالتی افزود: پاکسازی محیط و مناطق مستعد پرورش پشه آئدس باید توسط دستگاه‌های متولی همچون شهرداری در دستور کار قرار گرفته و مناطق مختلفی چون زیر پل‌ها، رودخانه‌ها و اطراف دریاچه مصنوعی، پاکسازی شده و لاستیک‌های مستعمل در سطح مناطق اطراف جمع آوری شود.

به گزارش ایرنا، تب دِنگی (Dengue fever) نام یک بیماری ویروسی است که به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوان‌شکن هم گفته‌اند، این بیماری از طریق نیش پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود و انتقال این بیماری از طریق انسان به انسان امکان پذیر نیست و بروز بیماری بر اثر گزش پشه اتفاق می افتد.

پشه آئدس به «ببر آسیایی» مشهور شده است در مناطق استوایی جهان به‌ویژه آسیای جنوب شرقی از جمله مالزی وجود دارد.

علائم این بیماری شامل سردرد، کمردرد و پشت درد، تب معمولاً شدید و در برخی موارد خارش و جوش در قسمت‌های مختلف بدن است. تب دنگی به عنوان «تب استخوان شکن» نیز شناخته می‌شود، چرا که به دلیل درد شدید حاصل از آن بیمار تصور می‌کند، استخوان‌هایش در حال شکستن است.

شهرستان گنبدکاوو با افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha