به گزارش ایرنا از روابط عمومی موزه ملک، حجتالاسلام احمد مروی امروز، پنجشنبه _۱۴ تیر_ در نشست جمعی از نویسندگان کشور در کتابخانه و موزه ملی ملک تهران که به مناسبت گرامیداشت روز قلم برگزار شد، اظهار داشت: قرآن می فرماید « وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ کُلَّ شَیْءٍ حَیٍّ؛ از آب هر چیز زندهای را آفریدیم.» به مراتب حیات انسان؛ از حیات مادی تا ملکوت اشاره دارد و همانگونه که حیات مادی انسان از آب است؛ حیات معنوی، روحانی و بشری انسان با قلم استمرار مییابد، زیرا با قلم عاقل از جاهل شناخته میشود و از همین رو در آموزههای دینی ما نسبت به علم، عالم و ارزش علمآموزی آیات و روایات فراوانی گفته شده است.
وی خطاب به حاضران در این جلسه گفت: نگاه ما به شما اهل فکر، قلم و اندیشه بسیار جدی است به همین منظور ما در آستان قدس رضوی پرداختن به مباحث فرهنگی را در دستور کار داریم که یکی از محورهای کار فرهنگی نویسندگی در ساحتهای مختلف است و در این مجموعه مقدس به این امر مهم اهتمام جدی شده است.
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه با اشاره به این نکته که در حوزه سختافزاری خوشبختانه زیر ساختهای زیارت فراهم آمده است و کمبودی وجود ندارد، گفت: ما به دنبال کارهای نرمافزاری هستیم از همین رو باید از ظرفیت بی نظیر، نورانی و قدسی بارگاه نورانی ثامن الحجج(ع) برای انجام کارهای فرهنگی بهره ببریم.
او در ادامه با بیان اینکه وظیفه ذاتی این مجموعه محرومیتزدایی و خدمات اجتماعی نیست، بلکه وظیفه اصلی ما معرفتافزایی و محرومیتزدایی از جهل است، گفت: ما به عنوان دستگاه عالم آل محمد(ع) باید سطح معرفت جامعه را افزایش دهیم و این مهم فقط با دستان شما نویسندگان محقق میشود.
وظیفه اصلی آستان قدس رضوی محرومیتزدایی از جهل است
مروی خاطر نشان کرد: حرم مطهر صرفا مرقد یک انسان برجسته، ولی و حجت خدا نیست؛ بلکه ما معتقدیم امام حی و حاضر و زنده در این آستان قدس رضوی حضور دارد و باید همان گونه که در زمان حیات ظاهری مردم از وجود ایشان بهره میبردند و درس زندگی، سعادت و خوشبختی دنیا و آخرت را دریافت میکردند، امروز نیز همانگونه از بارگاه ایشان بهره ببرند.
با هدف اضافه شدن کتاب به بسته سوغات زائر، سعی داریم کتابهای موجود در رواقهای حرم مطهر متناسب با سن مخاطب اعم از پیر و جوان و کودک و خردسال و... ارائه شود
تولیت آستان قدس رضوی گفت: باید فضاهایی ایجاد کرد که هرکس به این مکان مقدس مشرف شد، درس و الهام بگیرد و در راهی که امام برای هدایت بشر رفته است قدم بردارد، متاسفانه ما در این حوزه بسیار نقص داریم، هر چند کارهای بسیاری انجام شده است اما کار انجام نشده نیز بیشتر است و نتوانستیم ائمه اطهار(ع) را آن گونه که شایسته است به جامعه معرفی کنیم.
او در ادامه با بیان اینکه وظیفه ذاتی این مجموعه محرومیتزدایی و خدمات اجتماعی نیست، بلکه وظیفه اصلی ما معرفتافزایی و محرومیتزدایی از جهل است، گفت: ما به عنوان دستگاه عالم آل محمد(ع) باید سطح معرفت جامعه را افزایش دهیم و این مهم فقط با دستان شما نویسندگان محقق میشود. مردم مشتاق غذای حضرت هستند که البته این نیز برای کسب معرفت است اما معرفت حداقلی است، کمتر پیش آمده است مردم به دنبال کتابی با موضوع امام رضا(ع) باشند، در واقع این تغییر ذائقه کار شما نویسندگان و صاحبان قلم و اندیشه است.
مروی اضافه کرد: تلاش کردیم در کنار ایجاد چایخانه در صحنها، زائران و مجاوران در این بارگاه منور کسب معرفت کنند، از همین رو طی چند سال اخیر در حرم مطهر رضوی رواق های کتاب و چندین کتابخانه عموم و تخصصی راه اندازی شد، همچنین با هدف اضافه شدن کتاب به بسته سوغات زائر، سعی داریم کتابهای موجود در رواقهای حرم مطهر متناسب با سن مخاطب اعم از پیر و جوان و کودک و خردسال ارائه شود.
این استاد حوزه افزود: دشمنان همواره در تلاش هستند مردم و به ویژه نسل جوان را نسبت به مقدسات بدبین کنند؛ این وظیفه شماست که در این حوزه قلم بزنید. ما در آستان قدس رضوی از شما نویسندگان حمایت میکنیم تا در حوزه امام رضا(ع) دست به قلم شده و کتاب بنویسید.
در مشهد کتابفروشی مادر و کودک نداریم
مسعود فرزانه مدیر انتشارات بهنشر برگزاری نشست صمیمی نویسندگان و شاعران را با تولیت آستان قدس رضوی را فرصتی مغتنم برای ترویج و گسترش معارف دینی عنوان کرد و افزود : انتشارات بهنشر به مثابه خانه نویسندگان و نویسندگان است و ما خواهان همکاری آنان با این انتشارات در راستای تولید آثار برجسته در حوزه رمان و داستان دینی هستیم.
هنر نویسندگی؛ امتداد دهنده سیره ائمه اطهار(ع) در جامعه است
مردم زیبایی کلام اهل بیت(ع) را دریابند در جنگ مکتبها، ایدیولوژیها قطعا به اهل بیت(ع) مراجعه میکنند
حجتالاسلام جواد محدثی نویسنده و استاد حوزه و دانشگاه نیز با اشاره به سخنی از امام رضا(ع) مبنی بر اینکه «اگر مردم حرفهای زیبای ما اهل بیت(ع) را بدانند، از ما تبعیت میکنند» اظهار کرد: اگر مردم زیبایی کلام اهل بیت(ع) را دریابند در جنگ مکتبها، ایدیولوژیها قطعا به اهل بیت(ع) مراجعه میکنند.
وی افزود: نویسندگان زیادی در حال حاضر در زمینه زندگینامه اهل بیت (س) و روایت سیره آنان اثر خلق میکنند؛ بخش زیادی از زندگی و معارف اهل بیت(ع) در کلام و زیباییهای سیره آنان جاری است و ما باید باید کلام آنها را هم به نحو زیبا معرفی کنیم.
محمد میرکیانی نویسنده ادبیات کودک و نوجوان گفت: همکاری من با انتشارات بهنشر به ۲۰ سال قبل برمیگردد. آن زمان گمان نمیکردم آثار من در انتشارات بهنشر در این حد به با استقبال خوانندگان مواجه شود. در این سالها، انتشارات بهنشر پرچمدار و حامی ادبیات دینی کودک و نوجوان بوده و هست و هیچ مجموعهای تا این حد توجه به تولید آثاربومی برای گروه سنی کودک و نوجوان ندارد.
الهام امین نویسنده کتاب عقیله با اشاره به لزوم حمایت انتشارات بهنشر از آثار نویسندگان نوقلم در حوزه ادبیات دینی اظهار کرد: در مشهد کتابفروشی مادر و کودک نداریم و خوب است که یک کتابفروشی تراز ویژه مادر و کودک در مشهد ایجاد شود. هم چنین نویسندگان برای نگارش آثار دینی نیازمند مطالعه در منابع و مراجعه به کتابخانههای مختلف هستند. در حرم، کتابخانهای ویژه اهل بیت(ع) وجود دارد که تنها آقایان میتوانند از خدمات آن استفاده کنند بهتر است زمینه بهرهمندی از امکانات و خدمات این کتابخانه برای بانوان نیز فراهم شود.
در این دیدار نویسندگانی از جمله محمود پور وهاب، سید احمد میرزاده، سپیده خلیلی، راضیه تجار، مریم بصیری، سید سعید هاشمی، محمد میر کیانی، محمود پور وهاب، علیمحمد مؤدب، مصطفی رحماندوست، افسانه موسوی گرمارودی، مجید قیصری، مهدی غزلی و مصطفی خرامان حضور داشتند.
نظر شما