به گزارش ایرنا،شهروندان جوان کهگیلویه وبویراحمد اعتقاد دارند که مشارکت در انتخابات نه تنها برای عزت ایران اسلامی در عرصه بین المللی بلکه برای آینده رفاه و بهبود وضعیت زندگی هموطنان در دوران کنونی نقش اثرگذاری دارد.
نسل جوان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه نگاه جهانیان به میزان مشارکت ایرانیان در انتخابات است تاکید می کنند که حضور در پای صندوق های رای به قدرت چانه زنی مسوولان در عرصه های بین الکللی کمک می کند.
آنان بر این باور هستند که بهبود وضعیت معیشتی، رفاهی و آینده شغلی نسل جوان در چهار سال پیش رو به انتخاب امروز بستگی دارد.
انتخابات از نگاه دانشجویان
یکی از دانشجویان کهگیلویه وبویراحمدی با اشاره به اینکه تحریم جزئی از دیپلماسی حاکم بر جهان کنونی است و کشورهای قدرتمند با ابزار غیرنظامی و اقتصادی سعی در کنترل کشورهای در حال توسعه دارند تاکید کرد: امید است که دولت چهاردهم بتواند پیامدهای تحریم بر کشورمان را به حداقل برساند.
میلاد یزدانپناه افزود: دولت چهاردهم باید بتواند در آوردگاه بین المللی با حضور فعال و با استفاده از ابزارهای اقتصادی و بازدارنده با قدرت بیشتری ظاهر شود.
بانویی که در یکی از دانشگاه های کهگیلویه وبویراحمد تحصیل می کند با یادآوری اینکه تورم بالا یکی از مهمترین مشکلات مردم است که عرصه را بر برخی خانواده ها تنگ کرده بیان کرد: به امید کاهش مشکلات اقتصادی برای مشارکت حاضر شده ام.
او که خود را پریا معرفی کرد با اشاره به اینکه رشد نقدینگی، ساختار اقتصادی کشور، کسری بودجه ناشی از فروش تک محصولی، بالا بودن هزینه تولید و نرخ بالای تسهیلات بانکی از جمله علل تورم است تصریح کرد: از رییس دولت آینده انتظار می رود تا با برنامه ریزی بهتر به کنترل تورم کمک کند.
وی تاکید کرد: دولت آینده باید رشد نقدینگی را با جدیت مدیریت کند، دولت را چابک سازی و هزینه ها را کاهش دهد.
یکی از جوانان ساکن کهگیلویه وبویراحمد اظهار کرد: جامعه دانشجویی کشور تاکنون شهدای بسیاری را برای دفاع از این مرز و بوم تقدیم کرده و در شرایط کنونی هم با حضور پرشور در انتخابات مبارزه هوشمندانه در مقابله با دشمنان و بدخوان نظام جمهوری اسلامی ایران نقش آفرینی می کند.
امید مرادی افزود:شرکت در انتخابات حق قانونی شهروندان در نظام مردم سالاری دینی است، اما اگر در انتخاب مصادیق اشتباهی صورت گیرد این حق قانونی به درستی ادا نخواهد شد از این رو انتخاب فرد اصلح در انتخابات همواره از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد:کاندیدهای حاضر در رقابت های انتخابات ریاست جهوری از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شده اند و ویژگی های ابتدایی صلاحیت را دارند، اما وظیفه اصلی مردم، انتخاب فرد اصلح است.
ضرورت مشارکت در انتخابات
رئیس دانشگاه یاسوج با توجه به ضرورت مشارکت بالای مردم در صحنه انتخابات، گفت: دانشجویان،دانشگاهیان و تشکل های فعال دانشجویی گرمابخش مشارکت در استان هستند.
بهادر کرمی اظهار کرد: دانشگاه به عنوان مرجع علمی و موضوعات مهم اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نقش اثربخشی دارند.
۳۵ هزار نفر در دانشگاه های استان کهگیلویه وبویراحمد در حال تحصیل می کنند.
آمار مشارکت شهروندان کهگیلویه وبویراحمد در مرحله نخست انتخابات
در انتخابات دور اول ریاست جمهوری در کهگیلویه و بویراحمد، از مجموع ۲۸۲ هزار و ۲۱۸ رأی صحیح آقای مسعود پزشکیان ۱۲۳ هزار و ۲۴۰ رأی معادل ۴۰ درصد، آقای سعید جلیلی ۱۰۲ هزار و ۱۱۲ رأی معادل ۳۹ درصد، آقای قالیباف ۵۵ هزار و ۳۴۸ رأی معادل ۱۸ درصد و آقای پورمحمدی با هزار و ۵۱۸ رأی، یک درصد آراء را کسب کردند.
۵۸۰ هزار نفر واجد شرایط در استان کهگیلویه و بویراحمد داشتیم و ۸۳۵ شعبه اخذ رأی سیار و ثابت (شهری و روستایی) کار جمعآوری آرای مردم را انجام دادند.
تعداد تعرفه مصرفی ۲۹۱ هزار و ۳۸۳ تعرفه بوده و تعداد آرای مأخوذه ۲۸۸ هزار و ۹۳۷ رأی بوده است. تعداد آرای صحیح این دوره انتخابات ۲۸۲ هزار و ۲۱۸ رأی و شمار آرای باطله ۶ هزار و ۷۱۹ مورد بوده است.
در این دوره از انتخابات تعداد استعلام فوتی و تکراری به صفر رسید و میزان استعلام آنلاین ۹۸.۳ درصد و استعلام آفلاین ۱.۷ درصد بوده است.
به گزارش ایرنا، در پی شهادت آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی و همراهان ایشان، در اجرای اصل یکصد و سی و یکم قانون اساسی و مواد ۳۸ و ۳۹ قانون انتخابات ریاست جمهوری و تبصرههای ذیل آنها، حداکثر ظرف ۵۰ روز باید زمینه برگزاری انتخابات و انتخاب رییس جمهور جدید انجام شود لذا ستاد انتخابات کشور برای برگزاری چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، کار خود را آغاز کرد.
پس از تأیید صلاحیت ۶ تن از داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری از سوی شورای نگهبان، در تاریخ بیستم خردادماه، رقابت بین مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی و محمدباقر قالیباف به عنوان نامزدهای واجد شرایط چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، آغاز شد و پس از انصراف قاضی زاده هاشمی و زاکانی از صحنه رقابت، انتخابات میان چهار نامزد باقی مانده در هشتم تیر ماه برگزار شد.
با اعلام نتایج رسمی انتخابات تا پیش از ظهر امروز -شنبه ۹ تیرماه- انتخابات به دور دوم کشیده شد که این مساله در قانون اساسی هم دیده شده و در اصل ۱۱۷ قانون اساسی آمده است که: «رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان انتخاب میشود، ولی هر گاه در دور نخست هیچیک از نامزدها چنین اکثریتی به دست نیاورد، روز جمعه هفته بعد برای بار دوم رای گرفته میشود. در دور دوم، تنها دو نفر از نامزدها که در دور نخست آرای بیشتری داشتهاند شرکت میکنند، ولی اگر بعضی از نامزدهای دارنده آرای بیشتر، از شرکت در انتخابات منصرف شوند، از میان بقیه،دو نفر که در دور نخست بیش از دیگران رای داشتهاند برای انتخاب مجدد معرفی میشوند.» طبق این اصل رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان انتخاب میشود.
نظر شما