به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری "تاس"، الکساندر وولین معاون نخست وزیر صربستان افزود حتی با وجود فشارهای غرب، این کشور حق انتخاب و استقلال خود در ایجاد روابط دوستانه با سایر کشورها را از دست نخواهد داد و با تحریم های ضد روسی موافقت نخواهد کرد.
در متن بیانیه ای که توسط حزب "جنبش سوسیالیست ها " به رهبری الکساندر وولین منتشر شده، آمده است باید صحت بیانیه نماینده ی اتحادیه اروپا مجدد بررسی شود چرا که در این بیانیه اتحادیه اروپا از صربستان به دلیل حفظ اصل تغییر ناپذیری مرزها درخواست اعمال و پذریش تحریم های ضد روسی دارد، در حالی که ممکن است این اخبار جعلی یا نوعی ترفند با استفاده از هوش مصنوعی باشد.
الکساندر وولین همچنین اظهار داشت چگونه باید بپذیریم که از ما می خواهند برای تمامیت ارضی همه ی کشورها از جمله اوکراین ارزش و احترام قایل باشیم در حالی که مرزهای صربستان موضوع توافق بین اعضای اتحادیه اروپا و ناتو است.
وولین به درخواست نماینده اتحادیه اروپا مبنی بر پذیرش و اعمال تحریم ها علیه روسیه و قطع رابطه با مسکو واکنش نشان داد و در ادامه افزود: گرچه صربستان کشور کوچکی است اما این دلیل نمی شود که از حق انتخاب خود برای ایجاد روابط دوستانه با سایر کشورها چشم پوشی کند.
پیشتر نیز معاون نخست وزیر صربستان در پیامی تاکید کرده بود که دولتمردان کشورهای غربی تلاش می کنند تا بلگراد را متقاعد کنند ادامه روابط دوستانه با مسکو غیر ضروری است. وی همچنین تاکید کرد که بلگراد علی رغم بیانیه نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه "جوسپ بورل "، همچنان از پیوستن به تحریم های ضد روسی امتناع می کند.
به گزارش ایرنا، مخالفت صربستان با تحریم های ضد روسی درحالی صورت میگیرد که اتحادیه اروپا تاکنون چهارده بسته تحریمی علیه روسیه به بهانه جنگ اوکراین تصویب کرده است.
جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد.
رئیسجمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه سال گذشته میلادی (دوم اسفندماه ۱۴۰۰) استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد، عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند علیه اوکراین آغاز کرد. به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به حمله روسیه تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند. با وجود تحریمهای بیسابقه و تلاشهای غرب برای انزوای روسیه، کرملین توانسته اقتصاد خود را در شرایط جنگ پا بر جا نگه دارد.
نظر شما