عدم مشاهده تب دنگی در کرمانشاه/ شهرداری و آبفا اقدامات پیشگیرانه انجام دهند

کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با بیان اینکه تاکنون گزارشی از بیماری تب دنگی در استان نداشته‌ایم، گفت: به منظور پیشگیری از این بیماری، شهرداری و شرکت آب و فاضلاب باید نسبت به پاکسازی رودخانه چم‌بشیر، قره‌سو و آبشوران اقدامات لازم را انجام دهند.

افشین یگانه روز چهارشنبه در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به شیوع تب‌دنگی در برخی از شهرهای کشور اظهار کرد: این بیماری به واسطه گزش نوعی پشه به نام آئدس در انسان ایجاد می‌شود که خوشبختانه در استان کرمانشاه تاکنون موردی از این بیماری مشاهده نشده است.

وی با بیان اینکه در حوزه مدیریت بحران استانداری کرمانشاه، جلسه‌ای با محوریت حوزه محیط زیست برگزار شد و مصوباتی در راستای پیشگیری و جلوگیری از نفوذ این پشه در استان به تصویب رسید افزود: از مهمترین مصوبات این جلسه جمع‌آوری به موقع پسماند از سطح استان و شست‌وشوی مداوم مخازن زباله و جلوگیری از ایجاد شیرابه در این مخازن توسط شهرداری‌ها است.

یگانه، مصوبه دیگر این جلسه بر اساس مسئولیت شهرداری‌ها را پاکسازی جوی‌ها وکانال‌هایی که آب‌های راکد در آنها وجود دارد اعلام کرد و گفت: همچنین شرکت آب و فاضلاب استان نیز موظف شد در صورت وجود آب‌های ساکن در رودخانه های آبشوران، چم‌بشیر و قره‌سو در شهر کرمانشاه نسبت به پاکسازی آنها اقدامات لازم را انجام دهد.

وی از آماده‌باش شبکه بهداشت و درمان استان در راستای احتمال ورود این نوع پشه به خبر داد و گفت: هر چند سرایت این بیماری از انسان به انسان قابل انتقال نیست و تنها از طریق نیش و گزیدن پشه آئدس انتقال می‌یابد اما تمهیدات لازم برای پیشگیری و وقوع این بیماری در حوزه بهداشت و درمان، استان انجام شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه از مردم درخواست کرد با رعایت بهداشت فردی در منازل از تجمیع آب‌های راکد در زیرگلدانی‌ها و ظرف‌های آب حیوانات خانگی پرهیز و با نصب توری در ورودی‌ها درب و پنجره‌ها از نفوذ پشه به منازل جلوگیری کنند، همچنین به محیط‌های که محل تجمیع آب‌های راکد است مراجعه نکنند و در صورت مشاهده علائم بیماری ناشی از گزیدن پشه مانند؛ تب شدید، سردرد و درد پشت چشم‌ها نیز سریعا به پزشک مراجعه کنند.

هفت توصیه برای پیشگیری از بیماری تب دنگی

به گزارش ایرنا، بیماری تب دنگی یکی از مشکلات عمده بهداشتی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان است. این بیماری ویروسی از طریق بندپایان انتقال می‌یابد که تب ناگهانی شدید، تهوع و استفراغ، سردرد، کاهش اشتها، ضایعات پوستی و درد شکم از مهمترین علائم اولیه این بیماری است.

دانشیار گروه بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پوشیدن لباس‌های آستین بلند و شلوار بلند و جوراب، در زمان سفر به مناطق همه گیری بیماری، استفاده از کرم یا مواد دافع حشرات بر مناطق پوست که با لباس پوشیده نمی‌شوند، استفاده از پشه بند در صورت استراحت در فضای باز، - نصب توری روی درب و پنجره، تخلیه و تمیز کردن مرتب ظروف محتوی آب گلدان‌های شیشه‌ای، ظروف زیر گلدان و ظروف آب پرندگان و حیوانات، تعبیه در روی ظروف حاوی آب مانند تانکر و جلوگیری از تجمع آب راکد در زباله‌ها و ضایعات جامد را از اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با این بیماری عنوان کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha