به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سحر تاجبخش مسلمان» امروز (دوشنبه) در نشست خبری افزود: در فاز دوم تجهیز سههزار و ۳۰ نقطه دیگر کشور به این سامانه پیش بینی شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: حداقل ۱۰ فاکتور بر رخداد سیل شدید در کشور اثرگذار است که مهمترین آنها تغییر کاربری اراضی، زیرساختهای فرسوده و تغییر اقلیم است.
وی خاطرنشان کرد در موضوع تغییر اقلیم نخستین مرکز اقلیم غرب آسیا در ایران با کمک سازمان هواشناسی جهانی راه اندازی شد که در سال ۲۰۲۴ به محله عملیاتی میرسد و در پایش و پیشبینی اقلیم منطقه غرب آسیا به ما کمک خواهد کرد.
وی اظهار داشت: راه اندازی سامانه هشدار آلودگی هوا و راه اندازی سامانه هشدار گرد و خاک دو مورد دیگر از تکالیف سازمان هواشناسی بود که در دولت سیزدهم به انجام رسید.
رئیس سازمان هواشناسی کشور بیانداشت: در دولت سیزدهم ۲۵۰ مورد انواع ایستگاه هواشناسی از جمله رادار هواشناسی لرستان به بهره برداری رسید.
تاجبخش مسلمان در ادامه بیان داشت: تیپ بارشها در سالهای اخیر در کشور عوض شده که دلیل اصلی آن تغییر اقلیم و همچنین پدیده النینو است.
وی گفت: نوع بارشها در کشور نیز به طور عمده به سمت سیلابی رفته است و اگر زیرساختها و سایر فاکتورها از جمله منابع آب، تغییر کاربری اراضی، توسعه آبخیزداری و آبخوانداری و غیره هماهنگ نباشد، میتواند به چالشهای اساسی منجر شود که نمونه آن را در سال جاری در چالوس و مشهد ملاحظه کردیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهارداشت: موضوع افزایش دما، جهانی است و فقط به محدود به کشورمان نیست و سال گذشته گرمترین سال کره زمین به ثبت رسید.
نظر شما