به گزارش ایرنا، بچههای محل میگویند؛ کربلایی مهدی راننده ماشین سنگین است اما سفرهدار و سفرهانداز و دستگیر است و هر سال از اول محرم سفره میاندازد و عزاداران را نذر میدهد تا تاسوعا که در خانهاش به روی هر رهگذری باز است و دیگهای نذری را در حیاط خانهاش دریف کنار هم گذاشته است.
صدای هم همه افراد داخل حیاط خانه در کوچه شنیدنی است که کربلایی بلند میگوید امسال "چند من برنج " را آب ریختهاند و هر کدام از همسایهها و اهل فامیل "کبلایی" (کربلایی) برای نذر ظهر تاسوعا یک طرف کار را گرفتهاند.
تعدادی از جوانان اهل محل نیز علامت ۱۱ زبانه ساخت نجفآباد را که با پرهای سرخ و سبز تزئیین شده است از نیسان آبی پیاده میکنند و روبرو در خانه کربلایی میگذارند تا از همانجا عزاداری را شروع کنند.
در این بین البته برخی هم به گرفتن دو سه بسته غذای نذری یا رفتن به خانههای دیگری که نذری دارند نیز اقدام میکنند که نذر را برای سایر اعضا خانواده خود که موفق به حضور در عزاداری نشدهاند ببرند.
به گزارش ایرنا، همه ساله با فرا رسیدن ماه محرم و به خصوص در دهه اول محرم رسم پسندیده تهیه و توزیع نذری حسینی و اطعام نیازمندان در همه مناطق گسترش پیدا میکند.
در این روزها برخی از مردم علاوه بر برپایی محافل عزاداری برای سیدالشهدا به تهیه و طبخ انواع غذا در قالب نذری میپردازند و با گستردان سفره نذری در محافل عزاداری و یا توزیع غذا در کوچههای شهر در عزای امام حسنی(ع) شرکت میکنند.
در چهارمحال و بختیاری نیز پخت و توزیع نذر حسینی در دهه اول محرم پر رونق تر از همیشه است در مناطق مختلف استان موکبها و آشپرخانههای برای جمعآوری و توزیع نذری برپا شده است.
حتی در کوچه ها سفرههای حسینی در روضههای خانگی و محلهای و هیاتهای عزاداری گسترده میشود و دورتا دور، آن همه مینشینند تا از اطعام و نذری اباعبدالله حسین(ع) بهرهمند شوند.
نسل به نسل توزیع نذر حسینی
رییس هیات حضرت ابالفضل(ع) مسجد اعظم اشکفتک شهرکرد با اشاره به اینکه طبخ ناهار ظهر عاشورا از چندین نسل گذشته بین اهالی این منطقه شهرکرد رواج داشته است، میگوید: خیرین از ابتدای ماه محرم با جمعآوری کمکهای مردمی برای روز ظهر عاشورا اقدام میکنند و همه عزاداران اباعبدالله حسین در روز عاشورا بعد از اجرای مراسم عزاداری و اقامه نماز ظهر عاشورا با نذری طبخ شده اطعام میشوند.
داوود قاسمی افزود: بیش از سه دهه گذشته این سنت در این منطقه رواج دارد و همه شبهای دهه اول محرم تهیه و توزیع غذای نذری بین عزاداران انجام میشود.
به گفته وی، خیرین و هیات امنای این هیات با همکاری همدیگر از روزهای ابتدای ماه محرم در تدارک شام برای عزاداران اباعبدالله حسین میشوند و هر شب با اجرای برنامههای مختلف از جمله اقامه نماز مغرب و عشا، زیارت عاشورا، سینهزنی و زنجیرزنی به عزاداری پرداخته و در پایان برنامه نیز میهمان سفره اباعبدالله حسین میشوند.
وی اظهار داشت: همه ساله در روز عاشورا پنج هزار پرس غذا تهیه و توزیع میشود و هر شب نیز بیش از یکهزار و ۵۰۰ پرس غذا تهیه و توزیع میشود.
به عشق امام حسین(ع) نذری میدهیم
یکی از مسوولان هیات سفرهخانه اهل بیت(ع) شهرکیان نیز میگوید: از یک دهه گذشته با کمک خیرین شهر و همچنین خیرین همشهری ساکن سایر استانها سفره اطعام حسینی در مساجد و تکایای شهر برپا میشود.
شهرام ندیمی افزود: پیش بینیمیشود امسال هر شب یکهزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار پرس غذا بین عزااداران شهر توزیع شود.
یکی از اهالی شهرکیان که همه ساله در روز عاشورا حلیم برای پذیرای از هیاتهای عزاداری تهیه میکند، نیز میگوید: پخت پنج دیگ حلیم برای پذیرای از هیاتهای عزاداری در روز عاشورا از سالهای گذشته توسط پدربزرگ ما انجام میشد.
سبز علی بقایی افزود: همه ساله این سنت را با تلاش اعضای خانواده اجرا میکنیم و هیاتهای عزاداری روز عاشورا در منزل شخصی دعوت برای اطعام هستند.
پویش اطعام و احسان حسینی در چهارمحال و بختیاری
علاوه بر نذرهای مردمی و هیاتی که در بین عزاداران توزیع می شود از سوی برخی از ارگانها نظیر کمیته امداد امام نیز غذای نذری در بین نیازمندان توزیع میشود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) چهارمحال و بختیاری با اشاره به فعال شدن آشپزخانههای اطعام حسینی در سراسر استان، گفت: پویش اطعام و احسان حسینی در استان آغاز شد.
جاسم محمدی افزود: این پویش همزمان با ماه محرم و صفر و با هدف کمک به تامین بخشی از معیشت نیازمندان استان آغاز شده است.
به گفته وی، پویش اطعام حسینی در قالب تهیه، طبخ و توزیع غذای گرم و احسان حسینی در قالب تهیه، بستهبندی و توزیع بستههای معیشتی میان نیازمندان اجرا میشود.
وی افزود: مردم نیکوکار استان میتوانند نذورات خود را با شمارهگیری کد دستوری #۰۳۸*۸۸۷۷* و یا از طریق شماره کارت بانکی ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۳۰۴۱۲ نزد بانک ملی به دست نیازمندان برسانند.
محمدی با اشاره به راهاندازی تعداد ۷۳ آشپزخانه اطعام حسینی در سراسر استان طی ماههای محرم و صفر پارسال ، گفت: در ایام محرم و صفر سال گذشته بیش از چهار هزار بسته معیشتی با هزینه بیش از ۱۰ میلیارد ریال پنج هزار پرس غذای گرم با هزینه بیش از ۳۶ میلیارد ریال با مشارکت مردم نیکوکار استان و خیران تهیه و به دست نیازمندان رسید.
سفره اطعام حسینی در ۴۵ بقعه متبرکه چهارمحال و بختیاری
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری نیز به آغاز طرح بصیرت عاشورایی در ۴۵ بقعه متبرکه همزمان با ماه محرم در امامزادگان و بقاع متبرکه استان اشاره کرد و گفت: هر شب در حاشیه برگزاری این سوگواره و برپایی مراسم عزادارای سفره اطعام حسینی در بقاع متبرکه شاخص استان گسترده میشود.
حجتالاسلام حسن امیری افزود: در این طرح برنامههای عزاداری به همراه اطعامدهی به عزاداران از محل اجرای نیت موقوفات و کمک خیران در بقاع متبرکه و اماکن مذهبی استان انجام میشود.
توزیع اقلام دولتی بین هیاتهای عزاداری
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: همزمان با ایام ماه محرم و صفر برای حمایت از هیاتهای عزاداری توزیع اقلام غذایی از جمله برنج، گوشت ، مرغ و شکر به قیمت دولتی آغاز شد.
حجت الاسلام مهدی طاهری افزود: در سالجاری ۸۰ تن گوشت قرمز، ۱۱۵ تن گوشت مرغ، ۸۰ تن شکر، ۲۳۰ تن برنج به قیمت دولتی بین هیاتهای مذهبی و روضههای خانگی توزیع میشود.
وی اظهارداشت: به منظور ساماندهی اطلاعات و یکپارچهسازی حمایتهای سازمانی توزیع این اقلام با ثبت نام در سامانه مرکزی پایش اطلاعات تشکلهای دینی(سمپات) به آدرس https://sampat.sazmanheyat.ir امکانپذیر است.
به گفته وی، بعد از ثبتنام در این سامانه صدور حواله ارزاق نیز از طریق همین سامانه امکان پذیر است.
به گزارش ایرنا، آیینهای عزاداری ماه محرم و صفر در چهارمحال و بختیاری با فعالیت بیش از یک هزار هیات و ۲۰۰ گروه تعزیه خوانی و روضه خوانی خانگی انجام می شود.
نظر شما