کیانوش حقنما روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: گسترش مگس مدیترانهای در باغهای گلستان به نحوی در حال پیشروی است که کار از ردیابی گذشته و توصیه ما به کشاورزان این است که در اولین فرصت با مراجعه به مراکز خدمات کشاورزی، سموم و آفتکش برای مقابله با این مهمان ناخوانده را دریافت کنند.
وی ادامه داد: در صورتی که شکار مگس مدیترانهای از هفت عدد در روز فراتر برود باغداران باید اقدامات مقابلهای را انجام دهند، در حال حاضر شکار مگس مدیترانهای در باغهای گلستان بسته به موقعیت جغرافیایی متفاوت است اما مشاهده ۱۰ تا ۴۰ عدد مگس مدیترانهای در روز گزارش شده است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه در صورت کنترل نشدن آفت مگس مدیترانهای، خسارت سنگینی به میوههای دیررس وارد میشود، تصریح کرد: باید با دغدغهمندی تمامی باغداران گلستانی عزم خود را برای کنترل همگانی این مهمان ناخوانده جذب کنیم، اگر اقدام مقابلهای انجام نشود با جمعیت عظیمی از مگس مدیترانهای مواجه خواهیم شد.
حقنما از پیشبینی برنامه میانمدت و بلند مدت برای مقابله با مگس مدیترانهای در گلستان خبر داد و خاطرنشان کرد: نگران شیوع آفت مگس مدیترانهای در میوههای دیررس و میانرس مانند گلابی، خرمالو و نارنگی هستیم.
وی با بیان اینکه میزبانی آفت مگس مدیترانهای بر روی درخت انجیر است، گفت: آفت نر مگس مدیترانهای پس از تزریق از درخت انجیر، قدرت پرواز بیشتری پیدا میکند، خانهباغها پُر از درختان انجیر است که هیچ اقدام کنترلی روی آن انجام نمیشود.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۶ در گلستان با آفت مگس مدیترانهای مواجه هستیم، یادآور شد: اگر باغداران در مدت ۲۱ روز و در سه نوبت سمپاشی داشته باشند مگس مدیترانهای تا حدودی کنترل میشود.
حقنما نارنجهای باقیمانده روی درختان را منشا آلودگی دیگر باغات از مگس مدیترانهای دانست و افزود: شهرداریها برای جمعآوری نارنجهای آلوده از شهر اقدام کنند.
وی از آغاز مانور ترویجی مگس مدیترانهای میوه در استان گلستان خبر داد و گفت: با توجه به تشدید فعالیت آفت همگانی مگس مدیترانهای میوه در بعضی باغهای استان و پیشبینی طغیان این آفت در دهه سوم تیر و برای انتقال دانش در زمینه کنترل آفت، مانور ترویجی جهاد میدانی مگس مدیترانهای میوه امروز (دوشنبه) در ۱۴ شهرستان گلستان برگزار شد.
به گفته مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان؛ براساس آخرین آمار رد پای مگش مدیترانهای در حدود ۶ هزار هکتار از باغات استان مشاهده شد که سمپاشی و طعمهپاشی چهار هزار و ۱۲۰ هکتار در استان در حال انجام است.
نظر شما