۲۴ تیر ۱۴۰۳، ۹:۴۴
کد خبر: 85533535
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مصیبت حضرت قاسم با «حسن باقری» چه کرد؟

۲۴ تیر ۱۴۰۳، ۹:۴۴
کد خبر: 85533535
مصیبت حضرت قاسم با «حسن باقری» چه کرد؟

تهران- ایرنا- فرماندهان دفاع مقدس پس از برگزاری جلسات برای عملیات‌های جنگی با روضه و توسل از اهل بیت(ع) کمک می‌گرفتند و «حسن باقری» یکی از همین فرماندهان است که به حضرت قاسم بن الحسن متوسل می‌شد؛ همان نوجوانی که در کربلا از مرگ به «احلی من العسل» یاد می‌کرد. 

به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت ایرنا، غلامحسین افشردی معروف به حسن باقری از فرماندهان جوان دفاع مقدس است که در عملیات فتح‌المبین، رمضان و بیت‌المقدس نقش موثر و فعالی داشت. آزادسازی خرمشهر در سوم خرداد سال ۱۳۶۱ از مهم‌ترین دستاوردهای عملیاتی و فرماندهی وی محسوب می‌شود.

شخصیت باقری به‌عنوان یکی از برجسته ترین افراد شاخص و نخبگان سال‌های انقلاب و دفاع مقدس مورد توجه است. وی در ۲۴ سالگی وارد عرصه جنگ شد و تنها ظرف مدت ۲ سال توانست به استراتژیست بزرگ جنگ تبدیل شود و واحد اطلاعات رزمی در سپاه و جنگ را پایه‌گذاری کند.

وی با شروع جنگ تحمیلی در یک مهر سال ۱۳۵۹ راهی جبهه‌های جنوب در خوزستان شد و با استفاده از همه امکانات به جمع‌آوری اطلاعات و شناسایی دقیق محورهای عملیات پرداخت و اسناد را به گزارش‌های سازمان‌یافته تبدیل کرد. وظیفه او در اطلاعات سپاه شناسایی گروهک‌ها بود. فعالیت‌های باقری در این زمینه با سازماندهی عناصر اطلاعاتی و برگزاری آموزش مختصری برای آنها، منجر به تقویت واحد اطلاعات عملیات در ستاد عملیات جنوب شد.

روضه خوانی شهید باقری

در بخشی از کتاب خط عاشقی یک نوشته حسین کاجی آمده است: آخرین جلسه فرماندهان پیش از عملیات محرم بود. همه خوب ها جمع بودند؛ مجید بقائی، حسن باقری، مهدی زین الدین، حسین خرازی. یک بار دیگر همه برنامه‌ها مرور شد. باقری بعد از اتمام آخرین جلسه فرماندهان شروع به روضه خوانی کرد وقتی در حال خواندن جمله حضرت قاسم «احلی من العسل» (یعنی مرگ برای من شیرین‌تر از عسل است) بود هق هق گریه امانش را برید و روی زمین نشست.

محسن رضایی فرمانده پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که مدت ها با باقری همرزم بود، درباره او گفته است: شهید باقری اسوه حماسه و شجاعت و استعداد فوق‌العاده بود. ایشان از یک روحیه سلحشوری و حماسی بسیار عظیمی برخوردار بود. در خطوط مقدم همیشه حاضر بود.

مصیبت حضرت قاسم با «حسن باقری» چه کرد؟
سردار شهید حسن باقری، سردار محسن انصاری و سردار غلامعلی رشید در جبهه میمک؛ اردیبهشت ۱۳۶۰

آثار منتشر شده درباره شهید باقری

بیش از ۲۰ اثر تصویری و مکتوب در رثای قهرمانی‌ها و توانایی‌های شهید باقری به چاپ رسیده است که در این میان، مجموعه تلویزیونی آخرین روزهای زمستان که در قالب یک مینی سریال در سال ۱۳۹۱ ساخته و در همان سال در شبکه یک سیما پخش شد از تاثیرگذاری خاصی برخوردار است. محمد حسین مهدویان نویسنده و کارگردان این اثر درباره تاثیرگذاری آن بر مخاطب عام می گوید: پدری تعریف می‌کرد پسرش پس از مستند آخرین روزهای زمستان، عکس‌های خواننده‌های راک را از دیوار اتاقش کنده بود و یک عکس تمام‌قد از باقری پیدا کرده بود و زیرش هم نوشته بود، «عشق من، سلطان حسن باقری.»

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha