۱۹ تیر ۱۴۰۳، ۱۰:۱۱
کد خبرنگار: 1541
کد خبر: 85533900
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گرمای شدید برق را می‌بلعد

۱۹ تیر ۱۴۰۳، ۱۰:۱۱
کد خبر: 85533900
گرمای شدید برق را می‌بلعد

یاسوج- ایرنا- کهگیلویه و بویراحمد تابستان امسال گرمای طاقت‌فرسایی را تجربه می‌کند. دمای هوا در برخی مناطق گرمسیری به بالای ۴۵ تا ۵۰ درجه سانتیگراد رسیده ،این وضعیت و شدت گرما مصرف بالای برق را به همراه داشته است.

به گزارش ایرنا یکی از مهم‌ترین پیامدهای این گرمای طاقت‌فرسا، افزایش چشمگیر مصرف برق است، کولرها به طور مداوم روشن است و مردم برای فرار از گرما، از وسایل برقی پرقدرت استفاده می‌کنند.

این افزایش مصرف، فشار زیادی به شبکه برق استان وارد کرده و منجر به قطعی مکرر برق در برخی مناطق شده است.

علاوه بر این، گرمای هوا باعث بروز مشکلات تنفسی، کم‌آبی بدن و سایر مشکلات سلامتی در افراد، به خصوص سالمندان، کودکان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای شده است.

رسول روستایی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد ۱۸ تیرماه امسال از افزایش بی سابقه مصرف برق در استان طی ۴۸ ساعت گذشته خبر داد. رسول روستایی اعلام کرد که پیک مصرف برق در این استان به ۵۵۰ مگاوات رسیده که در مقایسه با روز مشابه سال گذشته ۳۶ مگاوات افزایش را نشان می‌دهد.

این افزایش مصرف برق که به گفته مدیرعامل شرکت توزیع برق، معادل نیاز مصرف برق یکی از شهرستان‌های استان است، عواملی مختلفی دارد. گرمای شدید هوا و استفاده گسترده از وسایل سرمایشی، مهم‌ترین عامل این افزایش به شمار می‌رود. گرمای شدید هوا، استفاده گسترده از کولرهای آبی و برقی، استخراج غیرمجاز رمزارز و افزایش تقاضا برای مصارف کشاورزی از جمله عوامل اصلی این افزایش مصرف هستند.

رشد فزاینده تقاضا برای برق در کنار کمبود زیرساخت‌های تولید و توزیع برق، می‌تواند چالش‌های جدی را برای شبکه برق استان به وجود آورد. کمبود برق می‌تواند منجر به خاموشی‌های اجباری، افت ولتاژ و نوسانات برق شود که علاوه بر مشکلات اقتصادی، می‌تواند سلامتی و امنیت مردم را نیز به خطر اندازد.

به گفته رسولی، بیشترین افزایش مصرف در شهرستان‌های گرمسیری به خصوص گچساران با ۱۳ درصد و باشت با ۲۶ درصد بوده است.

گرمای شدید در مناطق گرمسیری، تمایل به استفاده بیشتر از وسایل سرمایشی و همچنین استخراج رمز ارز (ارز دیجیتال) که به دلیل سودآوری بالا در این مناطق رواج یافته، از جمله دلایل این افزایش مصرف است.

رشد فزاینده استخراج رمز ارز در استان، که به دلیل مصرف برق بالا به عنوان یک "مصرف کننده فوق‌العاده" شناخته می‌شود، فشار مضاعفی بر شبکه برق استان وارد می‌کند.

در سال‌های اخیر، شاهد افزایش استخراج رمز ارز در کشور بوده‌ایم که به دلیل ارزان بودن برق در ایران، برای بسیاری از سودجویان جذاب بوده است. این موضوع بارها توسط مسئولان امر مورد انتقاد قرار گرفته و طرح‌هایی برای مقابله با آن در حال اجرا است.

طی سال‌های گذشته نیز شاهد افزایش مصرف برق در استان در فصل تابستان بوده‌ایم. به طوری که در سال ۱۴۰۲، پیک مصرف برق در استان به ۴۲۷ مگاوات رسیده بود.

روستایی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان، از مردم خواست تا با مصرف بهینه برق به پایداری شبکه برق در استان کمک کنند. وی از جمله راهکارهای ساده برای کاهش مصرف برق به تنظیم دمای کولر روی ۲۴ درجه، استفاده از دور کند کولر آبی و عدم استفاده از وسایل پرمصرف در ساعات اوج مصرف اشاره کرد.

صرفه‌جویی در مصرف برق، به ویژه در ساعات اوج مصرف (۱۳ تا ۱۸ و ۲۰ تا ۲۳) می‌تواند نقش موثری در کاهش فشار روی شبکه برق داشته باشد. علاوه بر این، استفاده از کولرهای کم‌مصرف، پنکه و سایر روش‌های جایگزین برای خنک کردن منزل، می‌تواند به کاهش مصرف برق کمک کند.

ترویج فرهنگ مصرف بهینه برق، به عنوان یک راه‌حل بلندمدت، می‌تواند به کاهش وابستگی به منابع فسیلی، صرفه اقتصادی برای خانوارها و حفظ محیط زیست نیز کمک کند.

در سال‌های اخیر، اقداماتی برای ترویج فرهنگ مصرف بهینه برق در استان انجام شده است. از جمله این اقدامات می‌توان به برگزاری کمپین‌های آموزشی، ارائه مشوق‌های تشویقی به مشترکان کم‌مصرف و اعمال تعرفه‌های پلکانی برای مشترکان پرمصرف اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان از مشترکینی که در پیک مصرف برق، ۱۵ درصد صرفه جویی کنند، خواست تا با پیوستن به پویش "با انرژی" از جوایز ارزنده بهره‌مند شوند.

ارائه مشوق‌های تشویقی به مشترکان کم‌مصرف، می‌تواند انگیزه آنها را برای صرفه‌جویی در مصرف برق افزایش دهد. این اقدام می‌تواند به نوبه خود، به کاهش مصرف کلی برق در استان و پایداری شبکه برق کمک کند.

علاوه بر مشوق‌ها، اعمال تعرفه‌های پلکانی برای مشترکان پرمصرف نیز می‌تواند راهکاری موثر برای کنترل مصرف برق باشد. در این روش، به مشترکینی که بیش از حد مجاز برق مصرف می‌کنند، تعرفه‌های بالاتری اعمال می‌شود.

در حال حاضر، تعرفه‌های برق در ایران به صورت پلکانی محاسبه می‌شود. به طوری که به مشترکینی که در ماه‌های گرم سال، بیش از حد مجاز برق مصرف می‌کنند، تعرفه‌های بالاتری اعمال می‌شود.

گرمای طاقت‌فرسای تابستان و افزایش تقاضا برای برق، چالش همیشگی استان کهگیلویه و بویراحمد است. کارشناسان معتقدند برای عبور از این پیک مصرف و پایداری شبکه برق، اقداماتی در سطوح مختلف ضروری است.

آگاهی‌رسانی و ترویج فرهنگ مصرف بهینه، اولین قدم در این مسیر است. کارشناسان بر این باورند که با آموزش و اطلاع‌رسانی به مردم می‌توان رفتار مصرفی آنها را تغییر داد و مصرف بی‌رویه برق را کاهش داد.

استفاده از لوازم برقی کم‌مصرف و خاموش کردن چراغ‌ها و وسایل غیرضروری در زمان‌های غیراوج مصرف، از دیگر راهکارهای مفید برای کاهش مصرف برق است. کارشناسان معتقدند با توجه به گرمای هوا در منطقه، استفاده از دور کند کولر آبی و تنظیم دمای کولر گازی روی ۲۴ درجه می‌تواند به طور قابل‌توجهی مصرف برق را کاهش دهد.

در کنار اقدامات فردی، توسعه نیروگاه‌های برق تجدیدپذیر و بهینه‌سازی شبکه برق نیز از جمله راهکارهای بلندمدت برای کاهش مصرف برق در استان کهگیلویه و بویراحمد است. کارشناسان بر این باورند که با سرمایه‌گذاری در این زمینه می‌توان به تولید برق پایدار و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی در منطقه کمک کرد.

مشارکت همه جانبه مردم و مسئولان در اجرای این راهکارها می‌تواند نقش موثری در کاهش مصرف برق در تابستان و تامین برق پایدار برای همه مردم استان کهگیلویه و بویراحمد داشته باشد.

افزایش بی سابقه مصرف برق در کهگیلویه و بویراحمد، زنگ خطری جدی برای کمبود برق در تابستان است. برای مقابله با این چالش، لازم است اقداماتی فوری برای مدیریت مصرف برق و ترویج فرهنگ مصرف بهینه در استان انجام شود. مشارکت مردم، همکاری مسئولین و برنامه‌ریزی‌های بلندمدت، کلید عبور از این بحران و تضمین پایداری شبکه برق در استان خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha