به گزارش خبرنگار اوقاف ایرنا، انتخابات زودهنگام چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، به دلیل شهادت آیتالله سید ابراهیم رئیسی در سومین سال ریاست جمهوری در پی سانحه سقوط بالگرد -پرواز اردیبهشت- روزهای ۸ و ۱۵ تیر ۱۴۰۳ برگزار شد.
مسعود پزشکیان با کسب بیش از ۵۳ درصد کل آراء ماخوذه در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری، به عنوان پیروز چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به زودی راهی پاستور میشود. انتخابات چهاردهم به علت شهادت رئیسجمهور با توجه به اصل ۱۳۱ قانون اساسی در شرایط خاص برگزار شد.
در این گزارش نگاهی کوتاه بر عملکرد دولت سیزدهم در حوزه اوقاف و امور خیریه داریم.
حضور ۹۹ قاری بینالمللی تا جایزه نوبل ایرانی
سال ۱۴۰۲ در حوزه اوقاف و امور خیریه جدا از ماموریت های سازمانی رنگ و نمای متفاوتی داشت، حضور ۹۹ قاری بین المللی از ۴۴ کشور جهان برای شرکت در مسابقات بین المللی قرآن فضای کشور را به نام کتاب الهی مسلمان عطر آگین کرد. این در حالی بود که سازمان اوقاف در طول سال به صورت منظم و مستمر طرح های ضیافت الهی، آرامش بهاری، شمیم خدمت، قرار دوازدهم، دست های مهربانی، زائران حرم رضوی و حمایت از شرکت های دانش بنیان را نیز برگزار می کرد.
حضور ۹۹ قاری و حافظ قرآن کریم از ۴۴ کشور جهان در تهران و برگزاری مسابقات قرآن کریم با محوریت سازمان اوقاف و امور خیریه نقطه عطف رویدادهای فرهنگی پایان سال ۱۴۰۲ بود، سالی که توجه به اقشار نیازمند و کم برخوردار، زنان سرپرست خانوار و تشویق و ترغیب نخبگان حوزههای مختلف با اعطای جایزه نوبل ایرانی، بیش از هر دوره دیگر مورد توجه قرار گرفت.
مسابقات بینالمللی قرآن و درخشش قاریان ایرانی
چهلمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران با حضور ۴۴ قاری برتر از ۹۹ کشور جهان که در بهمن الی اسفندماه برگزار شد. در این مسابقات با درخشش ۵ نفر از برادران و خواهران هموطن که موفق به کسب رتبه اول شدند، برگ زرینی دیگر بر افتخارات ایران اسلامی و درخشش آن در جهان اسلام بود.
به دلیل اهمیت بالای این رویداد فرهنگی و بینالمللی آییناختتامیه این دوره از مسابقات با حضور آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری و محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
کشورهای حاضر در این رویداد بزرگ فرهنگی، جمهوری اسلامی ایران، مالزی، مصر، الجزایر، عربستان، ترکیه، اندونزی، لبنان، هند، هلند، آلمان، آمریکا، تونس، روسیه، ساحل عاج، سریلانکا، سنگاپور، سنگال، سوریه، عراق، کانادا، فلسطین، فیلیپین، نوار باختری رود اردن، پاکستان، کومور، بروندی، لیبی، افغانستان، نیجر، سومالی، بنگلادش، تانزانیا، موریتانی، تایلند، تاجیکستان، انگلستان، نیجریه، اتیوپی، اوگاندا، عمان، برونئی، گامبیا و نیوزیلند بودند.
«ضیافتهای الهی»، آرامش بهاری
همزمان با ایام نوروز و ماه مبارک رمضان که چند سالی است در قالب طرح ضیافت الهی و آرامش بهاری در بقاع متبرکه سراسر کشور برگزار می شود، سازمان اوقاف در همین چارچوب و با هدف تقویت باورهای دینی و ارتقای فضای معنوی جامعه و همچنین ترویج فرهنگ دعا و مناجات اقدام به برگزاری این دو طرح فرهنگی و معنوی کرد
با توجه به برنامهریزیهای به انجام رسیده هر سال طرح های ضیافت الهی و آرامش بهاری در بقاع شاخص متبرکه سراسر کشور برگزار می شود؛ اجرای این طرح حدودا از ۲۵ اسفندماه هر سال آغاز و تا هفته اول سال جدید برای حضور عموم مردم جریان دارد.
«شمیم خدمت»، اشتغالزایی برای نیازمندان
اجرای طرح شمیم خدمت از جمله طرح های سازمان اوقاف و امور خیریه است که با هدف افزایش اشتغالزایی با سرمایه اندک و کسب درآمد در بین خانواده های شناسایی شده جامعه هدف به انجام می رسد.
ایجاد انگیزه و اعتماد به نفس در قالب طرح شمیم خدمت که اجرای طرح آن تدوین و در بین مراکز این سازمان در سطح کشور ابلاغ شده است با هدف بهره مندی از سرمایه های اندک خانوارها و ایجاد اشتغالزایی و کسب درآمد و توانمند شدن این خانواده ها به اجرا درآمده است.
«قرار دوازدهم»، اهدای سبدهای معیشتی
طرح قرار دوازدهم که با هدف ساماندهی توزیع سبدهای معیشتی و ارائه خدمات اجتماعی از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه بر مبنای مشارکت مردمی تدوین و ابلاغ شده تا با جذب مشارکت های خیران به عنوان مهدی یاوران، بتواند خدمات ارزشمندی را در دوازدهم هر ماه به افراد نیازمند ارائه دهد.
اجرای این طرح به نام و یاد حضرت صاحب الزمان (عج) که در دوازدهم هر ماه توسط افرادی به نام مهدی یاوران انجام می شود. افراد و خانوارهای کم برخوردار را تحت حمایت قرار می دهد.
متولیان اجرای طرح قرار دوازدهم بر آن هستند تا از سویی یاد و نام امام زمان (عج) را در جامعه بیش از این مورد توجه قرار دهند و از سویی دیگر سبب گسترش فرهنگ انفاق و خدمت به نیابت و یاد و نام امام دوازدهم (عج)، ترویج و زمینه حضور همگانی را در این خدمت مقدس فراهم کنند.
«دستهای مهربانی»؛ کمک به ایتام
اجرای طرح دست های مهربانی از دیگر فعالیت های سازمان اوقاف و امور خیریه است که بر اساس نیات خیر واقفان در قالب طرح دست های مهربانی با هدف کمک به ایتام، مستمندان و خانواده های بی سرپرست به انجام می رسد.
این طرح با هماهنگی سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و آموزش و پرورش در اسفندماه انجام می شود که در اجرای این طرح کرامت انسانی خانواده های نیازمند، حفظ شده و متناسب با نیت واقفان خیر اندیش، پوشاک و ارزاق مورد نیاز در اختیار این خانواده ها قرار می گیرد.
«زائران حرم رضوی»، اعزام زائر اولیها به مشهد
سازمان اوقاف و امور خیریه در اجرای طرح زائران حرم رضوی با هماهنگی سازمان بهزیستی و اعزام زائر اولی ها اقدام به اعزام جامعه هدف در قالب افراد و خانواده های شناسایی شده کرده و آنان را به مشهد مقدس اعزام می کند.
در راستای اجرای نیات واقفان، طرح زائران حرم رضوی با هدف تکریم جامعه هدف سازمان بهزیستی بویژه زنان سرپرست خانوار که زائر اولی می باشند در قالب دو دوره سه روزه در مشهد مقدس برگزار میشود.
«صندوق پژوهش و فناوری» و حمایت از دانش بنیانها
حمایت از هشت هزار شرکت دانش بنیان فعال کشور و انجام اقدامات بانکی از قبیل صدور انواع ضمانت نامه، ارائه تسهیلات و مشارکت در اجرای طرح ها و شرکتها و تیمهای دانشبنیان با هدف توسعه همه جانبه کشور از دیگر فعالیت های سازمان اوقاف و امور خیریه است.
خدمات صندوق پژوهش و فناوری وابسته به سازمان اوقاف، برای حمایت از صندوق پژوهش و فنّاوری ماندگار این سازمان در بیست و هفتم اسفندماه ۱۳۹۸ با سهام داری موقوفات وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریّه به عنوان یک صندوق پژوهش و فناوری جامع، تاسیس شد.
خدمات اصلی این صندوق ها را که بانکها ارائه میدهند مانند صدور انواع ضمانتنامه، ارائه تسهیلات و سرمایهگذاری برای شرکتها و تیمهای دانشبنیان و فنّاور انجام میدهند.
علاوه براین، از جمله خدمات دیگری که صندوقهای پژوهش و فنّاوری برای توسعه کسبوکار شرکتهای دانشبنیان و فنّاور فراهم میآورند میتوان به عاملیت وجوه دولتی، خصوصی و حقیقی برای حمایت از چنین شرکتها و تیمها، توسعه مراکز نوآوری با هدف ایجاد بستر شکلگیری و رشد آنها اشاره کرد.
«جایزه نوبل ایرانی»، تشویق و ترغیب نخبگان
بنیاد فرهنگی البرز وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه در سال ۱۳۴۲ هجری شمسی با هدف کمک به اشاعه فرهنگ کشور و تجلیل از مقام علمی دانشمندان و پژوهش گران برتر ایرانی و تشویق دانشجویان و دانشآموزان برگزیده و نوباوگان و نوجوانان با استعداد ایرانی فعالیت خود را آغاز کرد.
این بنیاد از طریق اعطای «جایزه البرز» (نوبل ایرانی) به همت مردی خیراندیش و نیکسیرت، زندهیاد حسینعلی البرز تأسیس و وقف شده که طی بیش از نیم قرن، چندین هزار نفر از نخبگان برتر علمی کشور را مورد حمایت و تشویق قرار داده و این مهم در سالهای اخیر در قالب همایشهای ملی با حضور مقامات علمی و مسئولین کشوری محقق شده است.
مجموعه اقداماتی که سازمان اوقاف و امور خیریه در سال ۱۴۰۲ انجام داده است نشان می دهد این سازمان علاوه بر توجه و تمرکز بر حفظ و توسعه بقاع متبرکه و ماموریت هایی که در حوزه وقف و امور خیریه دارد به مسائلی همچون حمایت از اقشار کم برخوردار، رویداد های فرهنگی قرآنی مانند مسابقات قرآن در سطح ملی و بین المللی، حمایت از دانش بنیانها، اشتغالزایی و کسب درآمد برای اقشار نیازمند و حمایت از زنان سرپرست خانوار توجه ویژه کرده است، روندی که نشان می دهد سال جدید در هر کدام از این حوزه ها شاهد دستاوردهای درخشان باشیم.
نظر شما