۲۵ درصد تجویز پزشکان استان مرکزی داروهای مکملی است

اراک - ایرنا - معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد تجویز پزشکان استان مرکزی برای بیماران، داروهای مکملی است.

دکتر« آزاده ناظری» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: بیشترین گروه مکمل تجویزی در رتبه اول مینرال برای ساخت استخوان، رتبه دوم مولتی ویتامین‌ها و رتبه سوم عناصر معدنی مانند آهن و اسید فولیک هستند.

وی با بیان اینکه، استفاده از مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای در بین مردم افزایش یافته، ادامه داد: مصرف مکمل‌ها در چند سال اخیر در کشور، پُرکردن شکاف تغذیه‌ای ناشی از کاهش مواد مغذی منابع غذایی و همچنین استفاده از محصولات آماده و فرآوری شده افزایش یافته است.

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: تعداد فزاینده مجوزهای صادر شده از سوی سازمان غذا و دارو و آمار شناسه‌گذاری این نوع از فرآورده‌ها حاکی از افزایش نوع و تعداد مکمل‌های تولید داخل و در نتیجه اقبال جامعه هدف اعم از پزشک و بیمار نسبت به مصرف مکمل‌ها در کشور است.

دکتر ناظری افزود: با توجه‌ به وسعت و تنوع جامعه هدف و نقش و اثرگذاری فرآورده مکمل در ارتقای سلامت آحاد جامعه، طیف وسیعی از انواع فرآورده مکمل در دسترس است.

به گفته وی انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی در حفظ سلامت عمومی افراد به ویژه نوزادان و مادران باردار و شیرده، افزایش عملکرد ورزشی، حفظ سلامت پوست، مو و ناخن، بهبود عملکرد دستگاه ایمنی، مدیریت وزن اعم از کاهش یا افزایش و همچنین در پیشگیری و حمایت از شرایط خاص سلامت مانند پوکی‌استخوان، بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۱۸۰ داروخانه در استان مرکزی فعالیت دارند که از این تعداد ۱۴۰ داروخانه در بخش دولتی و بقیه در بخش خصوصی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha