به گزارش ایرنا، فرهاد غلامی روز سه شنبه در نشست اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ساری به مشاهده پشه آئدس در برخی مناطق از جمله گیلان و شهرستان رامسر اشاره کرد و افزود: تاکنون ابتلا افراد به بیماری تبدنگی در این مناطق و در استان گزارش نشده است.
وی، خواستار پیشگیری بهموقع از انتقال به سایر شهرهای همجوار شد و خاطرنشان کرد: باید فرصت خدمات بخش خصوصی و برونسپاری را جدی بگیریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر توجه جدی به مرجعیت علمی و حرکت دانشگاه از نسل دوم به نسل چهارم تأکید کرد.
غلامی گفت: تسریع انجام مصوبات و اقدام فعالیتها در مهلت زمانی تعیینشده ضروری است.
تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط پشه هایی به نام آئدس منتقل میشود. این ویروس، چهار نوع ویروس دنگی را شامل میشود که هر کدام میتوانند علت ابتلا به تب دنگی شوند.
افزایش ابتلا به تب دنگی معمولاً در مناطق گرمسیری اتفاق میافتد، زیرا پشه های ناقل آن در این مناطق به راحتی میتوانند رشد و تکثیر کنند.
همچنین، بارانهای زیاد و تجمع آب در ظروف و اشیاء مختلف میتواند محیط مناسبی برای تکثیر این گونه از پشه ها فراهم کند.
انسان ممکن است از طریق نیش پشههای حامل ویروس دنگی به این بیماری مبتلا شود. وقتی یک پشه حامل ویروس دنگی انسانی را نیش می زند، ویروس وارد سیستم خونی او میشود و عفونت را آغاز میکند.
درمان تب دنگی به تسکین علائم آن، نظیر تب، درد عضلانی، سردرد، و استفاده از آب و الکترولیتها برای جبران از دست دادن مایعات بدن تأکید دارد. در صورت بروز عوارض جدی، مانند خونریزی گوارشی، به مداخله فوری پزشکی نیاز است.
برای پیشگیری از تب دنگی، مهم است که از در معرض نیش پشهها بودن در مناطق خطرناک پرهیز کرده و از روشهای حفاظت شخصی نظیر استفاده از اسپری ضد پشه، پوشیدن لباسهای مناسب، و استفاده از پنجرهها و درها با توری استفاده کرد. همچنین، برنامههای کنترل پشهها و حذف محلهای آب راکد نقش مؤثری در کاهش ابتلا به تب دنگی دارند.
نظر شما