۲۹ تیر ۱۴۰۳، ۸:۲۳
کد خبر: 85542005
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام حمید وفایی

سمنان - ایرنا - شهید حمید وفایی فرزند حسن و نصرت، از شهیدان دفاع مقدس دارالمرحمه سمنان است؛ جوان هنرمندی که چهره شهدا را نقاشی و در آیین تشییع آن را به خانواده‌ آنان هدیه می‌کرد و سرانجام خودش نیز به فیض شهادت نائل شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید وفایی بیست و پنجم آذر ۱۳۴۴ در سمنان دیده به جهان گشود؛ کودکی پرجنب و جوش و فعال بود و به همین دلیل خانواده‌اش او را از پنج سالگی به مدرسه فرستادند تا کمی آرامتر شود. تحصیلاتش را تا سوم دبیرستان در رشته اقتصاد ادامه داد.

شهید والامقام وفایی در اوقات فراغت به مغازه پدرش می‌رفت و به او کمک می‌کرد. با آغاز جنگ تحمیلی، با چند نفر دیگر، عکس شهدا را می‌کشیدند و در آیین تشییع شهدا به نمایش می‌گذاشتند.

مادر شهید وفایی نقل می‌کند: وقتی ایرج نوروزی از سمنان شهید شد، پسرم عکس او را کشید و در آیین هفتم شهادتش تصویر شهید را به پدرش داد و گفت: من دست روی سینه پسرت گذاشتم و به او قول دادم که نگذارم اسلحه‌اش روی زمین بماند.
به پدرش هم گفت: من در سپاه با شهید نوروزی عهد و پیمان بستم. نمی‌توانم پیمانم را بشکنم، باید به جبهه بروم و ۲ روز بعد اعزام شد.

شهید وفایی نخستین بار دوازدهم شهریور ۱۳۶۲ به عنوان بسیجی از سوی سپاه سمنان، لشکر۱۷، گردان موسی بن جعفر (ع) به منطقه پنجوین عراق اعزام شد، حدود ۲۵ ماه و ۱۶ روز در مسوولیت‌های مختلف در دفاع از وطن نقش‌آفرینی کرد.

مادر شهید وفایی در خاطره‌ای دیگر می‌گوید: یک روز پسرم با چهره اشک‌آلود به خانه آمد، نگران شدم و پرسیدم: گریه کردی؟

یادم می‌آید آن زمان دوم دبیرستان بود؛ گفت: همکلاسی‌هایم به جبهه رفتند و شهید شدند، اما من ماندم، نمی‌توانم سرم را بلند کنم. می‌خواهم به جبهه بروم.

پدرش از راه رسید. رفت طرفش و التماسش کرد: رضایت بدهید به جبهه بروم.

پدرش گفت: وقت سربازی‌ات که شد، می‌روی.
حمید گفت: الان می خواهم به اختیار خودم بروم. اگر شما هم اجازه ندهید می‌روم.

شهبد بزرگوار وفایی در آخرین اعزامش به میدان نبرد حق علیه باطل به عنوان آرپیجی‌زن نقش‌آفرینی می‌کرد که سرانجام بیست و هشتم آبان ۱۳۶۲ در عملیات والفجر چهار در منطقه پنجوین عراق در سن ۲۲ سالگی به شهادت رسید.

پیکر پاک شهید وفایی پس از ۹ سال دوری از وطن در عملیات تفحص سال ۱۳۷۱ به وطن بازگشت و پس از برگزاری آیین تشییع باشکوه در گلزار شهدای آستان حرم حضرت یحیی(ع) سمنان خاکسپاری شد.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام حمید وفایی

نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می‌دهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می‌شود.

هم‎گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه‌های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می‌شود.

نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان

شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر می‌رسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل می‌دهد و بر پایه گزارش‌ها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل می‌شود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.

از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.

از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل می‌دهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.

طبق گزارش‌ها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.

برنامه‌ریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۴

سمنان به عنوان یکی از استان‌های سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامه‌ریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۴ مزین شود.

برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استان‌ها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشه‌جاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha