یک کارشناس: معنویت موجب ارتقای بالندگی روانی افراد می‌شود

کرمانشاه - ایرنا - مدیر و موسس خانه تاب‌آوری ایران گفت: توجه معنویت پویا به عنوان انعطاف‌بخش سامانه دفاع روانی افراد، سلامت روان آنان را ارتقاء بخشیده و موجبات بالندگی روانی‌شان را فراهم می‌آورد.

دکتر محمدرضا مقدسی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه رابطه معنویت و تاب آوری معنویت دو مفهوم مرتبط و تأثیرگذار بر یکدیگر هستند اظهار کرد: تاب آوری به توانایی افراد برای سازگاری مثبت در شرایط دشوار و چالش برانگیز زندگی اشاره دارد و معنویت نیز به عنوان یک منبع مهم برای تقویت تاب آوری در نظر گرفته می‌شود.

وی افزود: معنویت پویا به عنوان انعطاف‌بخش سامانه دفاع روانی افراد در مقابل تکانش‌های هیجانی برآمده از پیامدهای وقایع دردناک زندگی، با ارتقای تاب آوری روانی، عملاً میانگین بهداشت و به تبع آن سلامت روان آنان را ارتقاء بخشیده و موجبات بالندگی روانی شان را فراهم می‌آورد.

این کارشناس ادامه داد: چنین افرادی به سهولت و کم آسیب می توانند از تهدیدهای رو به تنوع سلامت روان عبور و از معنویت به عنوان یک منبع مقابله‌ای مهم در شرایط دشوار زندگی به خوبی استفاده کنند.

افراد با سطوح بالاتر معنویت و تاب آوری بیشتر در مواجهه با مشکلات

مدیر و موسس خانه تاب آوری ایران یادآور شد: افراد با سطوح بالاتر معنویت، معمولاً تاب آوری بیشتری در مواجهه با مشکلات و چالش‌های زندگی نشان می‌دهند زیرا معنویت به افراد کمک می‌کند تا معنا و هدفی برای زندگی خود پیدا کنند، به رویدادهای زندگی خود معنا ببخشند و در نتیجه بهتر بتوانند با شرایط دشوار کنار بیایند.

یک کارشناس: معنویت موجب ارتقای بالندگی روانی افراد می‌شود

دکتر مقدسی افزود: همچنین، معنویت به افراد کمک می‌کند تا هیجانات منفی خود را تنظیم کرده و به سمت هیجانات مثبت‌تر سوق پیدا کنند که این امر به نوبه خود به افزایش تاب آوری آنها کمک می‌کند.

نقش معنویت در کنترل هیجانات منفی

وی با بیان اینکه افراد با سطوح بالاتر معنویت، معمولاً قادرند هیجانات منفی خود را بهتر مدیریت کرده و از راهبردهای مقابله‌ای سازگارانه‌تری استفاده کنند گفت: تاب آوری و کیفیت زندگی تاب آوری نه تنها به افراد کمک می‌کند تا با شرایط دشوار کنار بیایند، بلکه به ارتقای کیفیت زندگی آنها نیز منجر می‌شود.

دکتر مقدسی با اشاره به اینکه بخشی از کارآیی و کارآمدی شخصی، خانوادگی، تحصیلی، شغلی و اجتماعی آرمانی شهروندان را ناظر به کیفیت روانی زندگی آنها می‌توان دانست افزود: سلامت معنوی بطور مستقیم بر کیفیت زندگی ثاتیر مثبت دارد زیرا افراد با سطوح بالاتر تاب آوری، معمولاً از کیفیت زندگی بهتری برخوردار بوده و قادرند با چالش‌های زندگی بهتر کنار بیایند، هیجانات منفی خود را بهتر مدیریت کنند و در نتیجه از سلامت روانی بهتری برخوردار باشند.

وی با تاکید بر اینکه این امر به نوبه خود به ارتقای کیفیت زندگی آنها منجر می‌شود یادآور شد: نقش واسطه‌ای کیفیت ارتباط در خانواده عامل دیگری که در رابطه بین معنویت و تاب آوری است زیرا مطالعات نشان داده‌اند که معنویت خانواده می‌تواند از طریق ارتقای کیفیت ارتباط در خانواده، به افزایش تاب آوری آن منجر شود، خانواده‌هایی که از سطوح بالاتر معنویت برخوردارند، معمولاً ارتباطات بهتری با یکدیگر داشته و این امر به نوبه خود به افزایش تاب آوری آنها کمک می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha