طرح ردیابی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در قشم آغاز شد

قشم - ایرنا - رییس اداره دامپزشکی قشم از آغاز طرح ردیابی سرمی و مولکولی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در طیور بومی بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس خبر داد.

محمدصدیق ارم روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار کرد: با توجه به لزوم پایش این بیماری و به منظور جلوگیری از شیوع و گسترش آن در مزارع طیور و به دنبال آن جمعیت انسانی، طرح ردیابی سرمی و مولکولی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تحت تیپ H۵ همزمان با سایر استان های کشور از روز گذشته در سطح ۲ روستای این شهرستان مرزی از طریق مراجعه پیش ندیده (رندوم) آغاز و دریافت نمونه های آزمایشگاهی برای انجام آزمایش های مربوطه از سوی کارشناسان اداره دامپزشکی قشم در حال انجام است.

وی ادامه داد: در اجرای این طرح ۲۰۰ قطعه انواع طیور روستایی و بومی این ۲ روستای انتخابی از سوی سازمان دامپزشکی کشور رصد، پایش و نمونه‌برداری می شوند که سرم های حاصل از نمونه گیری های انجام شده برای انجام ردیابی و مراحل بعدی به آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان ارسال خواهند شد.

رییس اداره دامپزشکی قشم با اعلام اینکه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یکی از بیماری‌های ویروسی قابل انتقال بین جمعیت پرندگان و انسان است، افزود: ارزیابی سرمی و داشتن اطلاعات کافی از نظر وضعیت بیماری در سطح این شهرستان از اهمیت ویژه‌ای برای برنامه‌ریزی های صنعت طیور و اجرای عملیات پیشگیرانه از این بیماری برخوردار است.

ارم توضیح داد: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به عنوان مهمترین تهدید صنعت طیور و همچنین به عنوان یکی از مهمترین بیماری های مشترک بین انسان و دام از منظر بهداشت عمومی دارای اهمیت ویژه ای است که در صورت شیوع منجر به خسارات اقتصادی، اجتماعی و اعمال محدودیت های متعدد برای صنعت طیور می شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت و حساسیت این بیماری در صنعت طیور و پیامدهای احتمالی شیوع آن در جمعیت طیور صنعتی و بومی از تمامی کارشناسان و تولیدکنندگان بخش طیور در سراسر این جزیره در خواست می شود تا به محض دیدن کوچکترین علایم مشکوک به آنفلوآنزای پرندگان، موضوع را در اسرع وقت به این اداره گزارش کنند.

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و طیور است که این عفونت در پرندگان اهلی به سرعت سبب همه‌گیری در میان آنها می‌شود.

پرندگان وحشی آبزی به عنوان مهمترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوآنزا محسوب می‌شوند و به وسیله آنها ویروس از یک نقطه به نقطه دیگری حمل و از طریق بزاق و فضله، بیماری به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند، منتقل می‌شود.

در نوع خفیف آنفلوآنزای مرغی، ابتلا به بیماری با ریزش پرهای پرندگان و کاهش تولید تخم مشخص می‌شود و در نوع دوم، بیماری به سرعت در میان پرندگان شایع و باعث اتلاف شمار زیادی از آنها می‌شود.

این بیماری از طریق تجارت پرندگان زنده و پرندگان مهاجر مانند اردک‌ها و سایر پرندگان دریایی از کشوری به کشور دیگر منتقل می‌شود.

سرفه، گلودرد، تنگی نفس و سابقه تماس در یک هفته قبل از مرگ پرندگان آلوده یا در مرحله واگیری و سطوح آلوده به ویروس و تب بالای ‌ ۳۸درجه از علایم بیماری آنفلوآنزای مرغی در انسان محسوب می‌شود.

پرندگان آبزی، وحشی و مهاجر بدون ابتلا به این بیماری می‌توانند ویروس را تا مسافت‌های طولانی انتقال دهند و لازم است اقدامات پایش بیماری به صورت مستمر تشدید شود.

انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه‌های پرندگان کشته شده نیز می‌تواند به این بیماری مبتلا شود.

در ایران منشا این بیماری پرندگان مهاجری عنوان می‌شود که در فصل سرد سال از مناطق سردسیر شمالی وارد مناطق گرم یا معتدل می‌شوند.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha