۳ مرداد ۱۴۰۳، ۸:۰۸
کد خبرنگار: 1031
کد خبر: 85547206
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آموزش مدیریت خشم راهکاری مهم در کاهش ارتکاب جرم

اصفهان - ایرنا - روانشناسان معتقدند که یکی از راهکارهای مهم کاهش ارتکاب جرم به ویژه در زمینه نزاع و صدمات منجر به قتل، آموزش مدیریت خشم در بخش‌های مختلف جامعه است.

به گزارش ایرنا، این عده معتقدند که احساس خشم، طبیعی و عادی است، اما هر رفتاری هنگام تجربه احساس خشم طبیعی نیست و جا دارد که به مقوله مدیریت خشم بیشتر پرداخته شود.
در پژوهش‌های متعددی اثبات شده است که بین خشم و ارتکاب برخی از جرایم، مثل ضرب و جرح، توهین، خشونت خانگی و حتی قتل رابطه مثبتی وجود دارد.

افزایش مشاجره‌های خیابانی و نزاع هایی که گاه منجر به ضرب و جرح شدید افراد و حتی قتل می‌شود یکی از دغدغه‌ها و آسیب‌های جامعه و نیازمند راهکاری جدی است.

براساس آمار پزشکی قانونی اصفهان در سال گذشته حدود ۴۱ هزار مصدوم نزاع برای انجام معاینات، بررسی صدمات و تعیین خسارت به مراکز این سازمان در شهرستان های اصفهان مراجعه کردند که سالانه این آمار روند رو به رشد دارد.

آموزش مدیریت خشم راهکاری مهم در کاهش ارتکاب جرم


کنترل خشم، مهارتی ضروری و ارزشمند
یک روانشناس بالینی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: آگاهی از تکنیک های کنترل خشم یکی از مهارت‌های ارزشمند زندگی است که آموزش و فراگیری آن از ملزومات زندگی پر دغدغه انسان امروزی است.

مریم پورحسینی افزود برای کنترل و مدیریت خشم خود باید به شناخت علل خشم شامل اینکه چه وقت، در چه موقعیت هایی، کجا و از چه کسانی عصبانی می شوید پرداخت.

به گفته وی ممکن است ما خشم را گاهی با غم، اضطراب، ترس و دیگر احساسات تجربه کنیم که بیانگر آن است که ما نیاز به خودآگاهی در مورد احساسات خود داریم.

وی اظهار داشت: این باور به غلط جا افتاده که اگر هنگام خشم، رفتار پرخاشگرانه همانند داد زدن، فحاشی، آسیب زدن به وسایل، یا انتقاد، قضاوت، تحقیر و توهین حتی با صدای آرام نداشته باشیم، در نتیجه خشم را سرکوب کردیم، در حالیکه این ها رفتارهای پرخاشگرانه هستند که بایستی مدیریت شوند.

این روانشناس افزود: سرکوب کردن خشم وقتی اتفاق می افتد که اصلا آن را تجربه نکنیم و به جای خشم احساسات دیگری را تجربه کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت آموزش راهکارهای مدیریت خشم در جامعه گفت: این آموزش‌ها به ویژه برای نسل نوجوان و جوان به دلیل اقتضای سنی و شرایط بلوغ بسیار لازم و ضروری است.

آموزش مدیریت خشم راهکاری مهم در کاهش ارتکاب جرم

ضرورت تشخیص علائم فیزیولوژیک خشم
روانشناس دیگری در گفت و گو با ایرنا یکی از راهکارهایی مدیریت خشم را تشخیص علائم فیزیولوژیک به هنگام عصبانیت همانند ضربان قلب، تنفس تند و علائم شناختی ماند کاهش تمرکز، گفتارهای درونی منفی و نشانه های رفتاری و تهاجمی از جمله مشت های گره کرده و مواردی اینگونه عنوان کرد.

مظهر یزدانی افزود: در گام بعد باید مهارت هایی همانند تنفس عمیق شکمی، صبر کردن و ترک محیط را یاد گرفت تا به هنگام تجربه خشم بتوانیم به آرام کردن ذهن، بدن و علائم فیزیولوژیک بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: بعد از اینکه علائم کاهش پیدا کرد، بایستی به صورت سالم و سازنده به ابراز خشم پرداخته شود، بدون آسیب به خود و دیگری و مهم این است که رفتار به صورت خنثی و به دور از قضاوت و برچسب منفی بیان شود.

این روانشناس با تاکید به یادگیری مهارت حل مساله گفت: این ‌مهارت در کنار راهکارهای مدیریت خشم باید در جامعه آموزش داده شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha