حسن غربا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: چهار هزار و ۵۰۰ معلول جسمی حرکتی، شنوایی، بینایی، اعصاب و روان و همچنین ذهنی تحت حمایت اداره بهزیستی شاهرود هستند.
وی از پرداخت کمک هزینه حق پرستاری به ۵۶۱ توانخواه با معلولیت شدید خبر داد و گفت: پرداخت ماهیانه ۱۱ میلیارد و ۷۸۰ میلیون ریال بابت حق پرستاری این گروه در دستور کار است.
وی با بیان اینکه ۹ مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی در این شهرستان فعالیت دارند، ابراز کرد: ۳۸۰ معلول روزانه از خدمات این مراکز استفاده میکنند.
رییس بهزیستی شاهرود ادامه داد: سه مرکز شبانهروزی بیماران اعصاب و روان قائم، معلولان ذهنی سمیه و سالمندان ثامن الائمه(ع) به ۲۲۵ نفر خدمات ارایه میدهند.
حمایت از ۱۵۹ توانخواه ضایعه نخاعی
وی با بیان اینکه بیشتر هزینههای نگهداری از طریق یارانه بهزیستی تامین میشود، اظهار کرد: ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال ماهیانه هزینه حق پرستاری به ۱۵۹ توانخواه ضایعه نخاعی پرداخت میشود.
وی از ارایه خدمات مراقبت و پرستاری به ۶۰ توانخواه دارای معلولیت شدید و خیلی شدید خبر داد و گفت: خدمات توانبخشی در منزل به ۱۲۵ توانخواه دارای معلولیت ارایه میشود.
رییس بهزیستی شاهرود با بیان اینکه ۵۴ مددجو از بیمه عشایری و روستایی برخوردارند، اظهار کرد: طرح معاینه در منزل از ابتدای سال تاکنون برای ۱۱۶ معلول جسمی حرکتی، روان و ذهنی اجرا شد.
وی با بیان اینکه ۴۰۴ خانواده زیر پوشش دفتر توانمندسازی خانواده و زنان هستند، افزود: ۵۱ خانواده دارای فرزند چندقلو، ۱۱۲ دانشآموز و ۱۳ دانشجو تحت حمایت این اداره قرار دارند.
بیمه ۱۷۵ زن سرپرست خانوار
غربا با اشاره به اینکه ۱۷۵ نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه قرار دارند، ابراز کرد: سه میلیارد و ۷۰ میلیون ریال طی سه ماه نخست ۱۴۰۳، بابت حق بیمه این سرپرستان پرداخت شد.
رییس بهزیستی شاهرود با بیان اینکه چهار مرکز نگهداری از شیرخوارگان در این شهرستان فعال است، افزود: این مراکز به ۴۶ کوک و نوجوان ۶ تا ۱۲ سال بیسرپرست و بدسرپرست هم خدمات ارایه میدهند.
وی از تحویل یک کودک به «خانواده زیستی» و سه کودک به «فرزندخواندگی» در بهار ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: ۴۰ زوج در نوبت «فرزندخواندگی» و ۲ خانواده در نوبت «خانواده میزبان» قرار دارند.
وی با بیان اینکه برای امدادبگیران این شهرستان ۲۱ پرونده تشکیل شد، ابراز کرد: از ابتدای سال تاکنون ۳۳۶ نفر از خدمات اورژانس اجتماعی (سامانه تلفنی ۱۲۳) بهرهمند شدند.
این مسوول از برگزاری ۲ کارگاه مهارتهای زندگی ویژه افراد در معرض آسیب و همچنین آسیبدیده اجتماعی خبر داد و گفت: خدمات مددکاری و روانشناختی توسط پایگاه خدمات اجتماعی در محله در قالب طرح ۲۰۲۰ (شهرک ولی عصر) ارایه شد.
وی با بیان اینکه ۶ گشت مشترک با نیروی انتظامی و شهرداری به منظور شناسایی و ساماندهی کودکان کار و متکدیان انجام شد، افزود: ۶ مرکز مشاوره طی ۶۶۷ جلسه به ۳۹۴ نفر خدمت ارایه دادند.
غربا از برگزاری دورههای آموزش مهارتهای پیش از ازدواج، زندگی در خانواده و مهارتهای زندگی به ۲۴۶ نفر از ابتدای سال تاکنون خبر داد.
غربالگری بینایی چهار هزار و ۱۲۴ کودک زیر پوشش
رییس بهزیستی شاهرود ادامه داد: معاینات غربالگری بینایی برای چهار هزار و ۱۲۴ کودک سه تا ۶ سال در هشت پایگاه دایمی سنجش بینایی (آمبلیوپی) انجام شد و ۳۸۲ کودک مشکوک به تنبلی چشم شناسایی شدند.
وی با بیان اینکه کودکان مشکوک به تنبلی چشم به بیناییسنج ارجاع شدند، افزود: از این تعداد چهار کودک مبتلا به تنبلی چشم و اختلالات به چشم پزشک معرفی شدند.
وی به پرداخت هزینه خرید ۲۷ عینک برای مددجویان اشاره کرد و گفت: ۷۶۲ نوزاد تحت پوشش این اداره از ابتدای سال تاکنون غربالگری شنوایی شدند.
این مسوول اظهار کرد: ۷۸ نفر از خدمات پیشگیری از معلولیتهای ژنتیکی در یک مرکز دولتی و سه مرکز غیردولتی بهرهمند شدند.
وی از ارایه خدمات مشاوره ژنتیک به تمامی مددجویان زیر پوشش خبر داد و افزود: هزینه آزمایشهای ژنتیکی به ۶۰ مددجو از محل یارانه بهزیستی پرداخت شد.
غربا به فعالیت ۶ مرکز بهبودی و اقامتی درمان اعتیاد(کمپ) شبانهروزی در این شهرستان اشاره کرد و گفت: ۳۱ پرونده جهت پرداخت وام اشتغال به این مددجویان تشکیل شد.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون بیش از ۲۱ میلیارد ریال مشارکت نقدی و غیرنقدی جمعآوری شد، ابراز کرد: بیش از ۲۷۰ نفر از مددجویان در طرحهای ملی مسکن جانمایی شدند.
رییس بهزیستی شاهرود به توزیع ۵۵ کولر آبی بین مددجویان اشاره کرد و افزود: ۱۷ موسسه خیریه با مجوز بهزیستی در شهرستان شاهرود فعالیت دارند.
به گزارش ایرنا، حدود ۱۰ هزار نفر مددجو ، معلولان، مستمری بگیران با احتساب اعضای خانوادههایشان زیر پوشش بهزیستی شاهرود هستند.
نظر شما