به گزارش ایرنا، سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری در جشنواره جم آران که با حضور گروه های فعال مردمی از سراسر کشور به مدت دو روز در پژوهشگاه وزارت نفت برگزار شد، با بیان اینکه انقلاب اسلامی در عمر ۴۶ ساله خود، در هر جایی از بحران های مختلف سربلند بیرون آمده و تمام تهدیدات به فرصت تبدیل شد و این به برکت مردم و همراهی آنان و رهبری داهیانه امام خامنه ای بود، گفت: این انقلاب با یک الگوی منحصر به فرد و همراه با ارتباط اعتقادی دینی بین امت و امام امت پیش می رود.
وی افزود: در مدتی که از بیانیه گام دوم انقلاب می گذرد، هر چند حس می شود حرکت کُند است، اما اهداف مشخص و محکم پیش میرود.
فرمانده قرارگاه فرهنگی و اجتماعی بقیه الله الاعظم (عج) با تاکید بر اینکه گروه های مردمی و حلقه های میانی نقش تأثیرگذاری در پیشبرد بیانیه گام دوم انقلاب دارند، تاکید کرد: در صورتی که راهبردها و الگوهای این بیانیه راهبردی را در تمام عرصه های فرهنگی و اجتماعی انتقال دهیم، شاهد حرکت رو به رشد و توسعه ای آن خواهیم بود.
سرلشکر جعفری به تفاوتهای گام اول و دوم انقلاب اشاره کرد و افزود: در گام اول انقلاب که حرکت های مردمی از سال ۴۲ آغاز شد، حضور مردم در میدان یک نوع اقدام سلبی و مقابله با تهدیدات از جمله جنگ و مقابله با سیل بود که شاهد حضور موفق و به موقع مردم بودیم. در گام دوم انقلاب موارد سلبی نداریم و ایجاد احساس ضرورت برای حضور در صحنه و کمک برای جامعه سازی، فرهنگ سازی، تمدن سازی و اسلامی شدن مهم است.
وی تاکید کرد: باید حلقه های میانی و آنهایی که می خواهند این حرکت را توسعه دهند که مردم به میدان بیایند را تقویت کنیم. یکی از موانع برای حرکت مردم در گام دوم انقلاب، همکاری نکردن و عدم استقبال از فعالیت های گروه های مردمی توسط دستگاه های اجرایی است.احساس می کنند مردم می خواهند در کارها دخالت و نظارت کنند و اگر خطایی است تذکر دهند، اما در گام اول انقلاب این طور نبود و درخواست مشارکت دستگاههای اجرایی از مردم برای انجام کارها بیشتر بود.
فرمانده قرارگاه فرهنگی و اجتماعی بقیه الله الاعظم (عج) بیان کرد: در حرکت های گام دوم انقلاب مردم برای کمک به پیشبرد اهداف انقلاب و رفع مسائل و مشکلات، با عدم استقبال و مخالف برخی دستگاه های اجرایی مواجه می شوند که باید در این زمینه چاره اندیشی شود.
سرلشکر جعفری با تاکید بر تقویت حلقههای میانی مردمی و بهره گیری از ظرفیت های آنان برای کمک به رفع مسائل کشور، گفت: دستگاه های اجرایی برای پای کار آوردن مردم راهکار پیش بینی کنند و این باور را داشته باشند که تمام مشکلات به دست مردم و با میدان آمدن آنان حل می شود.
وی گفت: امروز اگر می خواهیم اهداف شهدا محقق شود با همت و تلاش و تفکر بیشتر باید به دنبال راهکارهای مختلفی برای به میدان آوردن مردم در صحنه باشیم.
دستیار رئیس جمهور شهید در امر مردمیسازی دولت نیز در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران بر استفاده دولت جدید از ظرفیت های مردمی تاکید کرد.
سید احمد عبودتیان اظهار داشت: از سال 97 رهبر معظم انقلاب برای گام دوم انقلاب بیانیه صادر کردند و نقشه راه دادند که الزام آن نیز انجام حرکت عمومی برای حل مسائل در کشور است، به طوری که خود مردم برای حل مسائل مختلف پای کار آیند.
وی با بیان اینکه این موضوع یک راهکار و فناوری می خواست افزود: رهبر معظم انقلاب سال 98 فناوری این کار را، گروه های میانی عنوان کردند، به طوری که گروهی از خود مردم و به ویژه جوانان و افراد پای کار آمده و بر روی این مسائل تمرکز کرده و طوری راهکار ارائه دهند که قابلیت فراگیر داشته باشد.
دستیار شهید آیت الله رئیسی در امر مردمیسازی دولت تصریح کرد: امروز مردم علاقه مند به فعالیت در زمینه های مختلف از جمله اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هستند و ما باید با توجه به تنوع مسائل کشور حلقه های میانی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه جشنواره جم آران یکی از راهکارهای موفق در شناسایی حلقه های میانی و بهره گیری از ظرفیت های مردمی است،افزود: در راستای برگزاری این جشنواره یکسال جستجو کرده و الگوهای برتری که توانسته به عنوان حلقه های میانی مردم را درگیر حل مساله کند را شناسایی کردیم و در این جشنواره نیز الگوهای برتر را برای انتقال تجربه به گروه های مردمی معرفی کردیم.
عبودتیان در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر بهره گیری از ظرفیت های مردمی در دولت جدید خاطرنشان کرد: مردمی سازی دولت یک مساله اساسی در انقلاب اسلامی است و مساله این دولت و آن دولت نیست، شهید آیت الله رئیسی در دوران مسئولیت خود به عنوان رئیس جمهور سعی کرد، الگوی مساله را با مشارکت مردم در ساختار دولت بیاورد و الزامات آن را نیز فراهم کند.
وی با بیان اینکه میزان استفاده از ظرفیت های مردمی به توفیقات هر دولت بستگی دارد بیان کرد:امیدواریم دولت نیز از ظرفیت ها و شبکه بزرگ مردمی که شکل گرفته برای حل مسائل کشور استفاده کند.
دستیار رئیس جمهور در مردمی سازی دولت بیان کرد: در این مدت دو سال، گفتمان این مسئاله ایجاد شد و با همکاری گروه های مردمی و مسئولان در سطح فرمانداری ها، وزارتخانه ها و استانداری ها زمینه سازی و اسباب کار فراهم شد و توانستیم نمونه های موفقی در بخش آبرسانی و اشتغال با حضور گروه های مردمی انجام داده و برخی مسائل را حل کنیم.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیاء(عج) با بیان اینکه امسال دو مساله مهم یکی ظرفیت سازی مردمی و دیگری جهاد تبیین به عنوان دو رکن اصلی پیش بری گام دوم انقلاب در اولویت برنامه های این نهاد فرهنگی و اجتماعی است ادامه داد: ما باید فضایی ایجاد کنیم که حضور جریان های مردمی در جامعه بیشتر شود و در کنار آن با به میدان آوردن مردم، تببین مسائل صورت گیرد و کاری شود که مردم امید داشته باشند و از این راه به حل مساله بپردازیم.
وی تصریح کرد: در استان ها مجموعه های مختلف با عنوان دفاتر جبهه های مردمی شکل گرفته و آماده هرگونه همکاری با دولت برای بهره گیری از ظرفیت های مردمی در رفع مسائل و مشکلات کشور هستیم.
نظر شما