مردم کهگیلویه، چشم انتظار تعمیر تنها دستگاه «ام آر آی» این شهرستان

یاسوج- ایرنا- دستگاه تصویربرداری تشدید مغناطیسی (ام آر آی)، یکی از نیازها و مطالبه‌های جدی مردم شهرستان کهگیلویه با جمعیت ۱۳۲ هزار نفر و حتی شهرستان های مجاور آن همچون چرام و لنده است که مدتی به دلیل کمبود گاز هلیوم از خدمات دهی به مردم باز مانده و به رغم پیگیری‌های مکرر این مشکل رفع نشده است.

به گزارش ایرنا، تصویر برداری با تشدید مغناطیس یا MRI یک روش پزشکی برای تهیه تصاویر دقیق از بافت‌ها و اندام‌ های مختلف بدن است. در MRI از یک میدان مغناطیسی قدرتمند و امواج رادیویی برای ایجاد تصاویر دقیق از اندام‌ها و بافت‌های بدن استفاده می‌شود. توسعه‌ ام ار آی نقشی مهم در تحول و رشد علم پزشکی داشته است.

متخصصان پزشکی از ام آر آی برای تشخیص بسیاری از بیماری‌های مغزی مانند کیست‌ها، تومورها، خونریزی، تورم، ناهنجاری‌ها، عفونت‌ها و بیماری‌های التهابی استفاده می‌کنند، همچنین با این روش تصویربرداری می‌توان صحت عملکرد پزشکان را بررسی و آسیب‌دیدگی‌های مغزی ناشی از ضربه‌ مغزی یا سکته مغزی را تشخیص داد.

شهرستان محروم کهگیلویه به حق یکی ازشهرستان هایی است که برغم گام های تحول آفرین و تامین تجهیزات پزشکی و درمانی همچنان با خلاهای جدی در حوزه سلامت مواجه است و البته در کنار مطالبه اساسی مردم که توسعه زیرساخت ها و ایجاد بیمارستان جدید است اما کمبود محسوس مرکز ام آی ای مردم و شهروندان این منطقه را نیز رنج می دهد.

به دلیل معیوب بودن دستگاه ام آر آی بیماران شهرستان های محروم کهگیلویه برای درمان باید به استان‌های همجوار مراجعه کنند اما با تعمیر آن دیگر شاهد گسیل بیماران به استان های همچوار نخواهیم بود.

این ام آر آی به جمعیت ۱۳۲ هزار نفری کهگیلویه خدمات دهی می کند و علاوه بر آن مردم شهرستان های مجاور همچون چرام، لنده و مناطق چهارگانه هم برای انجام دادن ام آر آی به دهدشت می آمدند.

یکی از اهالی شهرستان کهگیلویه به ایرنا گفت: گناه مردم کهگیلویه از جمله دیشموک،قلعه رییسی سرفاریاب چیست که بخاطر ضعف مدیریتی برای گرفتن ام ارا به بهبهان و یاسوج سفرپر خطر داشته باشند.

یکی دیگر از اهالی شهرستان چرام نیز ادامه داد: هفته گذشته یکی از آشنایان تصادف کرده بود و امکان جابجا کردنش نبود و نیاز بهMRI داشت ولی متاسفانه گفتند خراب است.

رییس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه در این رابطه گفت: حدود ۲ هفته پیش گاز هلیوم این ام آر آی تمام و به دلیل کمبود آن از خدمات دهی به مردم معذور مانده ایم البته از قبل می دانستیم که تمام می شود و به دنبال تامین اعتبار برای آن بودبم.

سید منصور تقوی افزود: قول پیگیری این موضوع از دفتر نماینده مردم شهرستان های کهگیلویه، بهمئی و چرام و لنده هم گرفته شده است و قرار است سریع تر آن را راه اندازی کنند.

وی تاکید کرد: اعتبار مورد نیاز برای این ام آر آی ۱۸ میلیارد ریال است که در حال رایزنی برای تامین آن به صورت استانی و ملی هستیم.

رییس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه ابراز کرد: در این شهرستان به قیمت یک دهم بخش خصوصی برای مردم ام آر آی انجام می شد اما انجام ام آر آی های بی رویه ای که فرد بیمار پزشک را مجبور به نوشتن آن می کرد یکی از معضلات جدی بود.

تقوی تصریح کرد: بسیاری از این ام آر آی ها غیر ضرور بودند و اکنون هم از مردم درخواست داریم رعایت کنند و وقتی این دستگاه تعمیر شد، از انجام این گونه ام آر آی غیر ضرور بپرهیزند تا شلوغی باعث نشود بیماران دیگر به دردسر بیفتند.

وی همچنین با اشاره به ساخت بیمارستان دوم دهدشت افزود: مجوز بیمارستان گرفته شده اما زمین آن هنوز قطعی نشده است و در آینده نزدیک کلنگ زنی خواهد شد.

تقوی ابراز کرد: خدمات دهی به مردم کهگیلویه در بیمارستان فعلی به خوبی در حال انجام است و برابر با جمعیت تخت موجود است با این وجود ساخت بیمارستان دوم تا حدود زیادی می تواند از حجم مشکلات مردم این منطقه و شهرستان های اطراف بکاهد.

به گزارش ایرنا، تعداد تخت های مصوب بیمارستان امام خمینی دهدشت ۱۶۰ تختخوابی است و با توجه به تعداد مراجعه کنندگان و افزایش جمعیت هم اکنون ۲۲۰تخت در این بیمارستان خدمات لازم را ارائه می دهند.

این بیمارستان دارای بیش از ۴۱۵ نیروی درمانی شامل کارشناسان هوشبری، اتاق عمل، پرستار، بهیار، کمک بهیار، کارشناس آزمایشگاه و رادیولوژی و بخش های پاراکلنیکی(سی تی اسکن و ام آر آی) و ماما است.

بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت در سال ۱۳۷۸ با ۱۶۰ تخت درمانی که شامل بخش های داخلی، زایشگاه، اتاق عمل، جراحی زنان، جراحی عمومی، اطفال و نوزادان راه اندازی شد.

دهدشت مرکز شهرستان ۱۲۳هزار نفری کهگیلویه دارای بیش از ۶۵هزار نفر جمعیت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha