به گزارش ایرنا، مجتبی ذوالفقاری روز چهارشنبه در نشست خبری طرح فرآ( دانشگاه آینده) افزود: این طرح موضوع مهمی است که اگر از سوی برنامهریزان حوزه آموزش، پژوهش و فناوری مورد توجه قرار گیرد، میتواند در راهحلهای مهم و موثر کردن حوزه علمی و پژوهش، راهگشا باشد و به صورت عملیاتی کشور را وارد مسیر روشنی کند.
وی بیان کرد: دانشگاه اراک و شرکت گداختار طی فرآیند کارشناسی از سال گذشته اقدام به اخذ دانشجو با یک راهکار خاص و جدید کرده است و برای فارغالتحصیلان این رشتهها تضمینی برای شغل ایجاد کرده است.
رئیس دانشگاه اراک ادامه داد: این طرح از ۲ سال گذشته با ایدهپردازی و کار کارشناسی آغاز شد و در راستای آن در اسفندماه سال ۱۴۰۱، تفاهمنامهای بین دانشکاه اراک و شرکت گداختار منعقد شد.
ذوالفقاری عنوان کرد: در راستای اجرای این طرح از اساتید برجسته و به نام بهرهگیری شده است.
وی گفت: طرح فرآ هماکنون دارای ۲ رشته فرا مکانیک و فرا مواد است که سال گذشته در دفترچه سازمان سنجش قرار گرفت و امکان انتخاب این ۲ کد رشته وجود دارد.
رئیس دانشگاه اراک اضافه کرد: در نخستین سال پذیرش دانشجویان این رشته، با هماهنگی سازمان سنجش، سه برابر ظرفیت دعوت به مصاحبه شدند اما ۵۰ نفر از برترینها پذیرش شدند و در سال تحصیلی جدید هم ۵۰ دانشجوی دیگر برای دومین سال پذیرش میشوند.
ذوالفقاری اظهار کرد: هماکنون کلاسهای طرح فرآ یکی از جذابترین کلاسهای دانشگاه اراک است.
وی تاکید کرد: به معنای واقعی، بهترین شرایط تحصیلی دنیا در دانشگاه اراک ایجاد شده و با حاکمیت نگاه بینالمللی، استانداردهای آموزشی که در این دانشگاه طی میشود، با استانداردهای بینالمللی تطبیق دارد.
رئیس دانشگاه اراک افزود: باید پذیرفت که باید از آموزشهای سنتی فاصله گرفت و طرح فرآ حرکتی در مسیر آموزش برای نسل جدید است.
ذوالفقاری بیان کرد: در صدد طراحی دورههای ارشد و دکتری جدید در این دانشگاه هستیم.
مدیرعامل گروه توسعه و نوآوری صنایع گداختار هم در ادامه این نشست گفت: در راستای اجرای طرح فرآ تفاهمنامهای با دانشگاه اراک در قالب یک قراداد ۱۰ ساله منعقد شده که هر سال تکرار میشود و این طرح از ویژگیهای متفاوت و متمایزی برخوردار است.
پیام خلیلی افزود: حضور فعال و بسیار جدی دانشجویان در محیط صنعت از ویژگیهای مهم این طرح است.
وی بیان کرد: دانشجویان این رشتهها هر موضوعی را در صنعت به صورت عینی لمس میکنند و فضای کلاسهای آنها در دانشگاه به شکل دایرهای است و نگاه گفت و گو محور در کلاسها حاکم است تا تعامل بین اساتید و دانشجویان به بالاترین سطح برسد.
مدیرعامل گروه توسعه و نوآوری صنایع گداختار ادامه داد: این طرح در راستای دانشگاه آینده و نسل چهار و پنج است و تلاش شده در امر آموزش به دانشجویان این رشتهها از صاحبان فکر و اندیشیده به معنای واقعی کمک گرفته شود.
خلیلی بیان کرد: امکان انتخاب کد رشتههای مهندسی فرامکانیک و فرا مواد از سال گذشته در ذیل دانشگاه اراک برای متقاضیان ایجاد شده و پذیرفتهشدگان در این رشتهها باید در مصاحبه نیز شرکت کنند.
وی اظهار کرد: دومین پذیرفتهشدگان این رشتهها در ابتدای مهرماه امسال مشغول به تحصیل میشوند و باید نیمی از نمرات خود را از طریق حضور در فضای صنعت کسب کنند.
مدیر طرح فرآ ( فردای روشن آموزش) هم در این نشست گفت: این طرح بنیادین و ارزشمندی است که در استان مرکزی و دانشگاه اراک در حال اجرا است و ظرفیت بسیار بزرگی برای الگو در کشور دارد.
مهدی کشمیری افزود: این طرح از سال گذشته با پذیرش دانشجو در ۲ رشته مهندسی مکانیک و مهندسی مواد شروع شد و مشخصههای متفاوتی با رشتههای آموزشی در رشته کارشناسی دارد.
وی بیان کرد: نیاز است اطلاعرسانی گستردهای در خصوص این طرح ارزشمند از سوی رسانهها صورت گیرد.
مدیر طرح فرآ ( فردای روشن آموزش) ادامه داد: در این طرح آموزش مهندسی به معنای واقعی و با استادکاران و کارشناسان صنعت ارایه میشود.
کشمیری اظهار کرد: دانشگاه اراک برای آموزش مهندسی مکانیک با بهترین شیوه وارد شده است.
وی با بیان اینکه، طرح فرآ، ایده نو و فکری فوقالعاده است، گفت: در اجرای این طرح، هم قوانین آموزش عالی کشور رعایت میشود و هم بهترین استانداردهای بینالمللی که در دنیا تجربه شده، ارایه میشود و کارآمد کردن مهندسی به شیوه اصولی دنبال میشود.
نظر شما