۱۱ مرداد ۱۴۰۳، ۱:۴۴
کد خبرنگار: 5418
کد خبر: 85555077
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

زلنسکی: روسیه باید در کنفرانس بعدی صلح اوکراین حضور داشته باشد

تهران-ایرنا- ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین گفت که کل جهان، از جمله اوکراین، از روسیه می خواهند که در دومین نشست صلح برنامه ریزی شده برای پایان دادن به جنگ در اوکراین حضور داشته باشد.

به گزارش چهارشنبه شب ایرنا از "فرانس ۲۴" در شرایطی که پیشروی های نیروهای روسیه در جبهه جنگ ادامه دارد و کمک های متحدان کی یف در حال کاهش است، زلنسکی یک تلاش دیپلماتیک بلندپروازانه را برای پایان دادن به جنگ در سومین سال آن آغاز کرده است.

او در ماه ژوئن، رهبران و مقامات ارشد ده‌ها کشور را در بورگنستاک سوئیس برای اولین اجلاس گرد هم آورد که روسیه آن را اتلاف وقت دانست و چین از شرکت در آن اجتناب کرد.

زلنسکی گفت، در حالی که کرملین به اولین گردهمایی دعوت نشده بود، اکنون زمان آن است که مسکو در اجلاس دوم حضور داشته باشد.

او روز در غرب اوکراین گفت: "اکثریت جهان امروز می گویند که روسیه باید در دومین اجلاس سران حضور داشته باشد، در غیر این صورت ما به نتایج معناداری دست نخواهیم یافت. "

وی ادامه داد: "از آنجایی که تمام دنیا می خواهند روسیه پای میز مذاکره باشند، ما نمی توانیم مخالف این خواسته باشیم. "

به گزارش ایرنا، پیش از این وزیر امورخارجه اوکراین در دیدار با همتای چینی‌ خود از آمادگی کشورش برای مذاکره با روسیه به‌منظور «دستیابی به صلحی عادلانه و پایدار» خبر داد.

دیمیتری کولبا وزیر خارجه اوکراین در دیدار با وانگ یی همتای چینی خود، اظهار داشت: کی‌یف و پکن دو شریک راهبردی، اقتصادی و تجاری هستند.

وی با بیان اینکه اوکراین از موضع چین نسبت به تایوان حمایت می‌کند، افزود: امیدواریم در راستای پیشبرد توافقات سران دو کشور، تحکیم اعتماد متقابل سیاسی و گسترش همکاری‌های اقتصادی، تجاری، کشاورزی و تقویت مبادلات بین شهرهای خواهرخوانده، قدم برداریم.

کولبا همچنین تصریح کرد: اوکراین اهمیت زیادی برای نظرات چین قائل است و «اجماع شش ماده‌ای چین- برزیل» در مورد حل مساله اوکراین را به دقت بررسی می‌کند.

وی با تاکید بر تمایل و آمادگی اوکراین برای مذاکره با روسیه، خاطرنشان کرد: این مذاکره باید معقول و اساسی بوده و در راستای دستیابی به یک صلح عادلانه و پایدار باشد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha