۱۳ مرداد ۱۴۰۳، ۱۰:۳۱
کد خبر: 85556643
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

معترضان در بنگلادش برکناری نخست وزیر را خواستار شدند

تهران- ایرنا- معترضان در بنگلادش پس ناآرامی‌هایی که به استقرار ارتش و برقراری حکومت نظامی منجر شد و ده‌ها کشته به دنبال داشت، برکناری «شیخ حسینا» نخست وزیر این کشور را خوستار شدند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز روز شنبه از مبدا داکا اعلام کرد که روز گذشته (جمعه به وقت محلی) در جریان سرکوب اعتراضات در پایتخت و دیگر شهرهای بنگلادش، نیروهای پلیس این کشور اقدام به شلیک گلوله پلاستیکی و گاز اشک آور کردند که در نتیجه آن دست کم ۲۰ نفر مجروح شدند؛ معترضان استعفای شیخ حسینا را از سمت نخست وزیری خواستارند.

معترضان برای خانواده های ۱۵۰ نفر از جانباختگانی که در اعتراضات ماه گذشته که در مخالفت با سیستم سهمیه مشغال دولتی برپا شده بود، اجرای عدالت را خواستار شدند.

رویترز در ادامه گزارش داد: معترضان در داکا با شعارهای «ما خواهان عدالتیم» دست به راهپیمایی زدند و بنرهای ضد دولتی به همراه داشتند. در سایر نقاط بنگلادش نیز برخی ساختمان ها از جمله دفتر منطقه ای یکی از احزاب و یک پاسگاه پلیس به آتش کشیده شد و خودروهای زرهی در جریان این تظاهرات تخریب شدند.

به گزارش ایرنا، در حالی معترضان در بنگلادش برکناری نخست وزیر را خواستار شدند که نهم مرداد جاری (سه شنبه هفته گذشته) دولت شیخ حسینا یک روز عزای عمومی برای بزرگداشت کشته شدگان ناآرامی های اخیر اعلام کرد.

اعتراضات جاری در بنگلادش از اول ژوئیه (۱۱ تیر) با برگزاری راهپیمایی مسالمت‌آمیز که گروه «دانشجویان علیه تبعیض» آن را سازمان دهی کرده بودند، آغاز و سپس به خشونت کشیده و در نهایت موجب استقرار ارتش و منع رفت و آمد در سراسر این کشور شد.

علت اصلی شروع اعتراض‌ها این بود که دادگاهی در بنگلادش حکمی صادر کرد که بر اساس آن، قانون سهمیه شغل‌های دولتی برای نوادگان افراد موسوم به «مبارزان آزادی» که در جنگ استقلال ۱۹۷۱ علیه پاکستان جنگیده بودند، احیا شد.

معترضان اعلام کردند با اجرای قانون سهمیه شغل‌های دولتی، یک سوم این شغل‌ها به کسانی اختصاص خواهد یافت که از متحدان حزب حاکم در بنگلادش به شمار می‌روند.

با توجه به بیکاری حدود ۱۸ میلیون جوان در بنگلادش، اجرای مجدد طرح سهمیه‌بندی مشاغل دولتی که از سال ۲۰۱۸ متوقف شده بود، دانش آموختگانی که با بحران شغلی مواجه هستند را به شدت آزرده ساخته است.

با شدت گرفتن اعتراضات سراسر بنگلادش، دادگاه عالی این کشور در مورخ ۳۱ تیر گذشته حکم مربوط به سهمیه شغل‌های دولتی که موجب بروز اعتراضات مرگبار در این کشور شده بود را غیرقانونی اعلام کرد و تعداد مشاغل سهمیه بندی شده را از ۵۶ درصد از کل پست‌ها به هفت درصد کاهش داد.

خبرگزاری فرانسه نهم مرداد (سه شنبه هفته گذشته) گزارش داد که شدت این اعتراضات در دوران حکومت حسینا ۷۶ ساله که از سال ۲۰۰۹ میلادی به عنوان نخست وزیر بنگلادش بر سرکار آمد و در انتخابات ژانویه گذشته نیز برای چهارمین بار پیروز شد، بی‌سابقه بوده است. تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر در پی ناآرامی‌های اخیر در این کشور بازداشت شده‌اند.

خبرگزاری فرانسه در این تاریخ تعداد قربانیان ناآرامی‌هایی که در اعتراض به سهمیه مشاغل دولتی شکل گرفت را دست‌کم ۲۰۶ نفر اعلام کرد که تعدادی از نیروهای پلیس را نیز شامل می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha