هشت کره گورخر پارک ملی کویر در سمنان سلامت هستند + فیلم

سمنان - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط‌زیست سمنان با اشاره به تولد هشتمین کره گورخر بوم‌زاد پارک ملی کویر در گرمسار، گفت: کره‌ گوره‌خرها با حال جسمی مساعد، مسیر رشد و نمو طبیعی خود را طی می‌کنند و هیچ یک از آنها در جنگ بقا تلف نشدند.

بهرامعلی ظاهری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گورخر نر طبق خصوصیتی ذاتی اصل تنازع بقا کره نر را نمی‌پذیرد و می‌کُشد، همین مساله موجب کاهش جمعیت گورخرها می‌شود، اما اکنون وضعیت جسمی تمام کره گورخرها مطلوب است و نگرانی وجود ندارد.

وی ادامه داد: طبق پیش‌بینی‌ها با تولد کره گورخرهای جدید تا سال آینده جمعیت این گونه ارزشمند در پارک ملی کویر گرمسار به پایداری و بیش از ۵۰ راس می‌رسد.

وی با بیان اینکه گورخرها در سن سه‌سالگی بالغ و زایا می‌شوند، ادامه داد: اواسط فصل بهار موسم زایش گورخرها ست.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست سمنان با بیان اینکه ۳۰ راس از مجموع ۴۰ گورخر پارک ملی کویر گرمسار بالغ هستند.

گفت: با تولد ۱۰ راس گورخر دیگر، کد انقراض این گونه در منطقه با رسیدن به ۵۰ راس شکسته می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، گورخر ایرانی زیرگونه ‌ای از گورخر آسیایی است که به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد، گورخر آسیایی در گذشته جمعیت فراوانی در خاورمیانه، آسیای میانه و چین داشت، اما اکنون نسل آن در اغلب مناطق منقرض شده است.

روزگاری پارک ملی کویر در شهرستان گرمسار واقع در غرب استان سمنان، یکی از زیستگاه‌های مهم گورخر ایرانی در کشور بود، اما از اوایل دهه ۱۳۶۰ دیگر دیده نشدند، اما در نوزدهم مهر سال ۱۳۹۷ از پارک ملی توران در شاهرود ۱۰ راس گورخر به پارک ملی کویر مرکزی در گرمسار با هدف معرفی مجدد گونه به زیستگاه قبلی منتقل شد که فقط انتقال پنج راس موفقیت‌آمیز بود.

بعد از آن چهار راس گورخر از سایت تکثیر گوراب استان یزد به پارک ملی کویر استان سمنان در پاییز سال ۱۳۹۷ با هدف معرفی مجدد این گونه به منطقه منتقل شد و اکنون جمعیت این گونه ارزشمند به ۴۰ راس رسیده که از این تعداد حدود ۳۰ راس بالغ و بقیه نابالغ هستند.

گورخرها دارای قابلیت تکثیر ضعیف هستند، طولانی بودن دوره بارداری و فقدان دوقلوزایی از عوامل مؤثر در کاهش جمعیت گورخرهای ایران است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha