اشتغال زندانیان نرخ بازگشت به زندان را کاهش می‌دهد

تهران - ایرنا - معاون اول قوه قضاییه با اشاره به روند اشتغال آفرینی و حرفه آموزی زندانیان، گفت: اگر زندانی بعد از آزادی بتواند کارآفرین و شاغل شود، نرخ بازگشت زندانیان به زندان به حداقل می‌رسد و در آن زمان است که موفق عمل کرده‌ایم.

به گزارش ایرنا از قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی در نشست تخصصی اشتغال زندانیان در اجرای سند تحول و تعالی اظهار داشت: حرفه‌آموزی و اشتغال زندانیان مطابق با این سند نیاز به برنامه مدون علمی و عملیاتی دارد که بنیاد تعاون و سازمان زندان‌ها این کار را انجام می‌دهند.

معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: اطلاع رسانی قطعا به اعتمادسازی و جلب مشارکت مردم و خیران در حوزه اشتغال زندانیان کمک می‌کند. بازدید دوره‌ای اصحاب رسانه از اقدامات بنیاد تعاون و سازمان زندان‌ها، مهم است و موجب انعکاس کارهای انجام گرفته در این حوزه می‌شود.

حرفه‌آموزی زندانیان؛ بستر اصلاح و تربیت

در ادامه این نشست، غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندان‌ها گفت: به لطف پروردگار و تلاش مدیران و کارکنان، در سال اخیر حرکت رو به جلوی سازمان درحوزه اقدامات تحولی کاملا محسوس بود.

وی تأکید کرد: سازمان زندان‌ها در میان زیرمجموعه‌های قوه قضاییه بیشترین قابلیت را در توسعه اشتغال پایدار دارد و در سال جاری نیز با بهره‌گیری از مشارکت و ظرفیت مردمی در حال پیگیری است.

محمدی با بیان اینکه اولویت‌های سازمان زندان‌ها باید پیگیری شوند، در توضیح اولویت‌ها یادآور شد: در مورد طرح‌های سازمان، گام اول تکمیل و بهره‌برداری از پروژه‌های نیمه‌تمام است و در زمینه اشتغال نیز تمرکز بر دو رویکرد اشتغال صنعت‌محور و خوابگاه، کارگاه خواهد بود البته اشتغال در همه این سال‌ها از برنامه‌های اصلی سازمان زندان‌ها بوده است چراکه بستر انجام مهمترین رسالت و مأموریت سازمان یعنی اصلاح و تربیت قطعا بر حرفه‌آموزی و اشتغال متمرکز است.

اشتغال زندانیان نرخ بازگشت به زندان را کاهش می‌دهد

در ادامه، جمشیدی عضو حقیقی ستاد راهبردی سند تحول قضایی در این نشست با اشاره به اینکه اشتغال می‌تواند به زندانی هویت ببخشد و موجب پذیرش وی در خانواده و جامعه شود، افزود: زندانی در حصار، به فکر خانواده خود است و خانواده زندانی نیز در بیرون دیوار زندان دغدغه پایداری معیشت دارد که با تلاش و یکدلی باید همه ما تلاش کنیم تا مسئله اشتغال این گروه هدف مرتفع تا سبب درآمدزایی و حفظ کرامتشان در جامعه شود.

در پایان این نشست مقرر شد به منظور اجرای سند تحول قضایی و رفع چالش‌های موجود، با انتخاب زندان‌های استان گیلان به عنوان آزمایشی، همه راهکارهای لازم را برای ارتقای وضعیت زندان‌ها بکار گیرد، که براین اساس مهمترین محور در تحول زندان‌ها، اشتغال مولد و پایدار و حرفه آموزی زندانیان و خانواده آنان است که به عنوان طرح بامداد با استفاده از ظرفیت‌های استان مورد توجه قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایرنا، رئیس قوه قضاییه روز گذشته ۱۵ مرداد در شورای عالی مسئولان قضایی بر اجرای کامل و جامع مفاد دستورالعمل «ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها» تاکید کرد و از کاهش آمار ورودی به زندان‌های سراسر کشور طی سه ماه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

۲۹ خرداد امسال نیز غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور با اشاره به وجود ۴۲ هزار زندانی شاغل در کشور، گفت: رویکرد جدید سازمان زندان‌ها توسعه اشتغال صنعت‌محور است که پایدارترین نوع اشتغال محسوب می‌شود و بیشترین ظرفیت را برای زندانیان دارد.

همچنین ناصر جعفرقلی مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان چهارم تیر امسال با اشاره به اشتغال ۱۷ هزار زندانی در کارخانجات کشور و افزایش حقوق و دستمزد زندانیان در چند سال اخیر گفت: در سال ۱۴۰۲، مبلغ ۸۴۸ میلیارد تومان به مددجویان پرداخت شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha