۴۲ هزار زندانی در کشور شاغل هستند/ضرورت توسعه اشتغال صنعت‌محور برای زندانیان

تهران - ایرنا- رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور با اشاره به وجود ۴۲ هزار زندانی شاغل در کشور، گفت: رویکرد جدید سازمان زندان‌ها توسعه اشتغال صنعت‌محور است که پایدارترین نوع اشتغال محسوب می‌شود و بیشترین ظرفیت را برای زندانیان دارد.

به گزارش ایرنا، غلامعلی محمدی روز سه‌شنبه در گردهمایی مدیران استانی و ستادی بنیاد تعاون‌ زندانیان اظهار داشت: اکنون ۴۲ هزار زندانی شاغل داریم که در مقیاس زندانیان واجد شرایط کار، عدد مناسبی نیست هرچند با رشد اشتغال مواجه شده‌ایم.

وی ادامه داد: برای رشد جهشی اشتغال ناگزیر هستیم به سمت توسعه اشتغال صنعتی‌محور حرکت کنیم تا هم زندانیان بیشتری را به خدمت بگیریم و هم دستمزد بیشتری به زندانیان شاغل بدهیم و در این صورت پایداری اشتغال زندانیان را شاهد خواهیم بود.

رئیس سازمان زندان‌ها تأکید کرد: دستمزد زندانیان در یکی دو سال اخیر افزایش یافته اما با رشد عرضه کالا و نرخ کالا هنوز فاصله دارد. از این رو متناسب‌سازی پرداختی به زندانیان باید مورد توجه بنیاد تعاون زندانیان باشد.

محمدی اظهار داشت: بنیاد تعاون زندانیان به‌عنوان یک مؤسسه اقتصادی، بازوی توانمند سازمان زندان‌ها برای تحقق برنامه‌ها و اهداف و مأموریت‌های سازمان زندان‌ها است.

وی ادامه داد: یک وظیفه سازمان زندان‌ها این است که مجری آرای صادره از سوی مراجع قضایی برای اجرای حکم حبس است. در وظیفه دوم، برای نگهداری بزهکاران لازم است اقدامات امنیتی و انتظامی انجام دهد و وظیفه بعدی سازمان زندان‌ها که مهم‌ترین وظیفه هم محسوب می‌شود اصلاح و تربیت زندانیان است.

رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور گفت: رکن اساسی این وظیفه اصلاحی و تربیتی، حرفه‌آموزی و اشتغال است.

محمدی خاطر نشان کرد: قبلاً بارها مشاهده شده که برخی وارد زندان شدند اما به‌واسطه حرفه‌ای که آموختند و گواهی‌نامه گرفتند و مشغول کار شدند و به زندگی سعادتمندی رسیدند. این رویه مصداق بارز بازاجتماعی شدن زندانیان است و وظیفه مهم سازمان زندان‌ها از طریق بازوی پرتوان آن یعنی بنیاد تعاون زندانیان انجام می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه مدیران بنیاد تعاون زندانیان باید عامل سیاست‌های راهبردی تعیین شده از سوی هیات مدیره بنیاد تعاون زندانیان باشند، برخی رویکردهای جدید هیات مدیره بنیاد تعاون زندانیان را برشمرد و افزود: ملاک برای پیشرفت در امور این است که خود را به ابزار مقررات مربوط به حوزه کاری خود مسلح کنیم.

محمدی یادآور شد: در آخرین اصلاحیه اساسنامه بنیاد تعاون زندانیان که در سال‌های اخیر مکرر مورد اصلاحات قرار گرفته، آمده است که بنیاد تعاون زندانیان برای اشتغال و حرفه‌آموزی، ایجاد خدمات فرهنگی و ورزشی و رفاهی برای زندانیان، کمک به معیشت خانواده زندانیان و آزادسازی زندانیان، ایجاد شده است.

وی خاطرنشان کرد: وقتی در سال ۱۳۱۵ کار برای زندانیان تشکیل شد، هیات وزیران وقت در سال ۱۳۲۰ بنگاه تعاون، حرفه‌آموزی و صنایع زندانیان را تأسیس کرد که بعد از انقلاب نام آن تغییر یافت و اکنون هم تمام رسالتش همین است.

به گفته رئیس سازمان زندان‌ها، اکنون برخی شرکت‌هایی که در بنیاد تعاون زندانیان تأسیس شده‌اند هیچ ارتباطی با مأموریت‌های اصلی بنیاد ندارند. محمدی افزود: در بحث اشتغال باید هم کارآفرین سود ببرد و هم بنیاد منتفع شود و هم اینکه زندانی سود ببرد، اما الان گاهی دیده می‌شود که سود فقط برای کارآفرین است. او پول اجاره و عوارض و مالیات و آب و برق و گاز نمی‌دهد و محصولات خود را در بازار به نرخ متعارف بازار می‌فرشد و به زندانی دستمزد متناسب را نمی‌دهد و گاهی زندانی به‌اندازه کاری که انجام می‌دهد دستمزد نمی‌گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha