۱۶ مرداد ۱۴۰۳، ۱۵:۲۸
کد خبرنگار: 905
کد خبر: 85559908
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

تشدید مراقبت حشره شناسی آئدس مهاجم در اربعین توسط بهداشت خوزستان

اهواز - ایرنا - مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خوزستان گفت: تقویت مراقبت حشره‌شناسی آئدس مهاجم در شهرستان‌های مسیر زائران خارجی و در پایانه مرزی چذابه یکی از مهمترین اولویت‌ها در اربعین حسینی ۱۴۰۳ است.

به گزارش ایرنا همایون امیری روز سه شنبه به خبرنگاران گفت: در این راستا وبینار هماهنگی مراقبت بیماری‌های واگیر در اربعین حسینی با حضور مسئولین و کارشناسان اعزامی حوزه بیماری‌های واگیر مراکز بهداشت تابعه دانشگاه اهواز و به منظور بررسی اولویت‌های مراقبت‌ بیماری‌های واگیر در ایام اربعین حسینی ،چگونگی مراقبت سندرمیک، نحوه حضور و چیدمان کارشناسان بهداشتی در مرز چذابه و سایر موارد لازم در اهواز برگزار شده است.

وی افزود: با توجه به تردد اتباع خارجی از مرز چذابه، مهترین اولویت، تقویت مراقبت حشره شناسی آئدس های مهاجم در شهرستان های مسیر زائران خارجی و در پایانه مرزی چذابه است.

بر اساس این گزارش بیماری تب دنگی، یک بیماری ویروسی است که بر اثر گزش پشه آئدس مهاجم از یک فرد مبتلا به فرد سالم منتقل می‌شود. مهمترین علامت این بیماری تب شدید است که به تب استخوان شکن معروف است. تب، سردرد، درد پشت چشم، جوش‌های روی صورت و خونریزی از لثه از جمله مهمترین علائم این بیماری است که ممکن است با علائم بیماری‌های دیگر مشترک باشد.

این بیماری اکنون در ۱۲۰ کشور دنیا دیده شده و رو به گسترش است. میزان مرگ و میر آن در صورتی که افراد مبتلا زود شناسایی شوند و تحت درمان قرار بگیرند کمتر از دو درصد است اما در صورت شیوع بالای این بیماری در یک جامعه و ابتلای افراد دارای ضعف ایمنی یا بیماری زمینه‌ای ممکن است موارد مرگ این بیماری نیز افزایش یابد.

وزارت بهداشت از اوایل تیر امسال با مشاهده پشه آئدس در چند استان کشور زنگ هشدار را به صدا درآورد و در ابتدا برای ۸ استان کشور وضعیت قرمز اعلام کرد. اکنون با گذشت زمان و تخمگذاری و افزایش پشه آئدس و و همزمان ورود بیشتر افراد مبتلا به تب دنگی از خارج، نگرانی ها بیشتر شده است.

«دکتر شهنام عرشی» رییس مرکز مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره آخرین وضعیت بیماری تب دنگی در ایران به پژوهشگر ایرنا گفت: بر اساس آخرین آمار تاکنون ۱۵۲ مورد ابتلا انسانی به تب دنگی در کشور داشته‌ایم. ۱۳۰ مورد از این افراد از امارات به ایران آمدند و ۷ نفر سابقه سفر به پاکستان، یک نفر سابقه سفر به عمان و یک نفر سابقه سفر به کشور بنین (غرب آفریقا) داشته‌اند. ۱۲ نفر نیز در ایران مبتلا شدند و سفر خارجی نداشتند. یک نفر هم که یک خانم ۸۰ ساله بود و سابقه سفر به امارات داشت بر اثر این بیماری فوت کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha