به گزارش خبرنگار ایرنا ابوطالب شفقت روز چهارشنبه در جلسه قرارگاه کشاورزی استان افزود: اقتصاد کشاورزی برنامه محور است و مدیران دستگاه ها هدایتگر هستند بنابراین باید عامه مردم، سرمایه گذاران، اتحادیه و تعاونی ها را به صحنه بیاورند.
وی با تاکید بر تشکیل کنسرسیوم ها برای هدایت سرمایه های مردمی در حوزه کشاورزی تصریح کرد: به جای پس انداز پول در بانک باید سرمایه های خُرد را در این تعاونی ها جمع و در راستای بهره برداری و اشتغال کشاورزی، سرمایه گذاری کرد.
وی ادامه داد: زنجیره ارزش کشاورزی سه حلقه شامل مرحله کاشت- داشت –برداشت، مرحله صنعتی سازی و ارزش افزایی و حلقه تجاری سازی است که باید در برنامه ریزی ها لحاظ شوند.
استاندار لرستان اضافه کرد: هر برنامه الزاماتی دارد و در طرح های قرارگاه کشاورزی نیز باید برنامه زمان بندی، میزان اشتغال، نقدینگی، دستگاه های مربوطه و توجیه اقتصادی مشخص شود.
شفقت، مردم را بزرگترین ظرفیت های توسعه اقتصاد کشاورزی دانست و افزود: این حوزه بزرگترین زمینه ساز ایجاد اشتغال در استان است بنابراین سرمایه های مردمی و مالی باید در این مسیر هدایت شود که مسوولیت تدوین برنامه های توسعه ای آن، حمایت و ایجاد بستر لازم برای سرمایه گذاری بر عهده دستگاه های اجرایی است.
وی گفت: قرارگاه اقتصاد کشاورزی خرداد امسال با رویکرد توسعه این بخش به منظور افزایش تولید و اشتغال در لرستان راه اندازی شد و تمامی دستگاه های اجرایی موظف هستند برنامه های خود را در این راستا به دبیرخانه ارائه دهند.
وی بیان کرد: ۲۴ دستگاه اجرایی با برنامه های اقتصاد کشاورزی مرتبط هستند که وظایف هر دستگاه تدوین شده است و انتظار می رود ظرفیت های مهم استان از جمله آب، خاک و جمعیت بالای روستاها به عنوان بخش مولد به گونه ای به کار گرفته شوند که تولید و اشتغال در این بخش افزایش یابد.
نظر شما