به گزارش ایرنا، مصطفی قدمی در نشست خبری مدیران اداره کل راهداری و حملونقل جادهای مازندران با بیان اینکه اربعین بزرگترین حملونقل زمینی مسافر در دنیا است، اظهار کرد: برنامهریزی برای جابهجایی میلیونها زائر از سراسر کشور به دروازههای مرزی ایران و عراق و بازگشت زائران به مبدا در بازه زمانی محدود کار بزرگی است که طی سالهای اخیر به شکل مطلوبی توسط ناوگان حملونقل جادهای انجام شده و امسال نیز به شکل گستردهتری اجرا میشود.
وی افزود: مازندران معمولا در بین استانهایی قرار دارد که بیشترین تعداد زائران از آن راهی پیادهروی بزرگ اربعین میشوند. استان ما با وجود فاصله زیادی که با مرز عراق دارد پنجمین استان از نظر ثبتنام زائران عتبات عالیات در سامانه سماح است و همین موضوع برنامهریزی برای مدیریت حملونقل و جابهجایی مسافران را پراهمیتتر میکند.
این مسئول خاطرنشان کرد: عمده مردم ما به استفاده از ناوگان اتوبوسی رغبت ندارند. در چنین شرایطی که پیک سفر از مبدا مازندران به مقصدی مشخص ایجاد میشود هماهنگ کردن اتوبوسها به برنامهریزی مدون و دقیقی نیاز دارد که این امر مسئولیت ما را دوچندان میکند تا همه امکانات را بسیج کنیم که سفر زائران به شکل مناسب و با کمترین میزان دغدغه برای زائران انجام شود.
معاون حملونقل اداره کل راهداری و حملونقل جادهای مازندران خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که امسال برای نخستین بار در مازندران انجام شد امکان جابهجایی زائران توسط سواریهای کرایه بین شهری از مازندران به دروازههای مرزی ایران و عراق است.
قدمی با بیان اینکه ۱۵ درصد کل ناوگان سواری بین شهری کشور در مازندران قرار دارد، افزود: این خودروها طبق مقررات مجاز به تردد بیش از ۷۰۰ کیلومتر در هر ۲۴ ساعت نیستند. به دلیل همین محدودیت نیز صدور صورت وضعیت برای جابهجایی زائران تا مرز عراق وجود نداشت. اما با پیگیریهای انجام شده امسال فقط برای بازه زمانی اعزام زائران به پیادهروی اربعین این محدودیت برداشته شد و خودروهای سواری کرایه بین شهری مازندران نیز به ناوگان حملونقلی پیادهروی اربعین اضافه شدند.
وی اظهار کرد: علاوه بر سواریها برای مینیبوسها و ونها نیز این امکان فراهم است. اما همه این خودروها پیش از سفر مورد بررسی فنی قرار میگیرند و در صورت داشتن ویژگیهای فنی و رفاهی لازم مجوز تردد دریافت میکنند. یکی از معیارهای اصلی نیز سالم بودن کولر خودرو است تا زائران در شرایطی مناسب عازم سفر اربعین شوند.
این مسئول از برنامهریزی برای ورود ۱۰ دستگاه اتوبوس VIP از عراق به مازندران و انجام سفر مستقیم به عتبات عالیات نیز خبر داد و گفت: برای نخستین بار ۱۰ دستگاه اتوبوس ۵۵ نفره VIP از عراق برای حمل یکسره زائران به مازندران میآید. این اقدام فقط در پنج استان انجام میشود که مازندران هم یکی از این استانها است.
معاون حملونقل اداره کل راهداری و حملونقل جادهای مازندران خاطرنشان کرد: هر کدام از این اتوبوسها قرار است یک سفر رفت و برگشت به مازندران داشته باشند و زائرانی را که از این استان به عراق میبرند را به مازندران برمیگردانند.
قدمی افزود: علاوه بر این ۱۰ دستگاه اتوبوس، ۱۰ دستگاه خودرو ویژه هفت نفره نیز به همین روال از عراق به مازندران میآیند. پیشفروش بلیت برای سفر با این اتوبوسها و خودروها به صورت اینترنتی آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: امسال هماهنگیهایی نیز در استان انجام شد تا از ناوگان حملونقل دستگاههای اجرایی نیز برای جابهجایی زائران مازندرانی بهره گرفته شود.
این مسئول با بیان اینکه نظارت بر نرخ فروش بلیتها و کرایه سفر به طور مستمر انجام میشود، تصریح کرد: امسال رسیدگی به تخلفات نرخ کرایه زائران اربعین بدون ارجاع پرونده به اداره کل و به صورت فوری در دفتر شرکتها انجام میشود و با متخلفان برخورد خواهد شد.
معاون حملونقل اداره کل راهداری و حملونقل جادهای مازندران گفت: پارسال ۲۷ هزار زائر از مازندران در قالبت یکهزار و ۲۳۳ سفر با ناوگان حملونقل عمومی به دروازههای مرزی ایران و عراق منتقل شدند که ۸۰ درصدشان به مرز مهران رفتند.
به گزارش ایرنا، بنا به اعلام اداره کل حج و زیارت مازندران تا کنون بیش از ۴۶ هزار مازندرانی برای حضور در پیادهروی اربعین حسینی در سامانه سماح ثبت نام کردهاند.
نظر شما