کارگردان هنر نمایش: تئاتر بهترین ابزار برای آشتی جوانان با مفاهیم دینی است

همدان- ایرنا- یک نویسنده و کارگردان هنر نمایش معتقد است: اگر هنر نمایش به درستی در راستای تبلیغ و انتقال مفاهیم مذهبی و دینی قرار گیرد، می‌تواند بهترین ابزار برای آشتی هر چه بیشتر جوانان با مفاهیم دینی باشد.

«مهدی حبیبی» روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: بدون شک هنر نمایش اگر بازخورد بسیار خوبی داشته باشد، می‌تواند برای تبلیغ مفاهیم مذهب و دین برای قشر جوان قابل لمس‌تر باشد.

وی افزود: ما جشنواره‌هایی زیادی داریم که در زمینه هنرهای نمایش و دیگر هنرها فعالیت می‌کنند، اما من معتقدم با یک تئاتر و نمایش می‌توانیم حرفی را به مخاطب منتقل کنیم که شاید با ساعت‌ها گفت و گو و تبلیغ در مورد دین و مذهب نتوانیم این مفاهیم را انتقال دهیم.

مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی استان همدان هنر نمایش را بهترین ابزار برای برقراری ارتباط با مخاطب دانست و بیان کرد: مردم امروز به واسطه دغدغه و مشکلات اقتصادی، کمتر می‌توانند برای دیدن تئاتر وقت بگذارند، در حالی‌که نمایش خیابانی می‌تواند کمک کند تا آنها با نمایش‌های دینی و مذهبی آشتی کنند.

حبیبی با اشاره به اینکه هنر نمایش همیشه چالش‌های خودش را دارد، گفت: خیلی‌ها معتقدند نمایش هنر پولسازی نیست و نمی‌توان با آن فعالیت اقتصادی کرد و تصور می‌کنند کسانی که در کار نمایش مشغولند، برای دل خودشان و تفنُنی است، اما این یک ذهنیت کاملا اشتباه است.

وی یادآور شد: بسیاری از هنرمندان امثال من سالهاست که در هنر نمایش و تئاتر فعالیت می‌کنند و از این راه کسب درآمد دارند و انتظار داریم مسوولان بتوانند از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمایت شایسته‌تر و بایسته‌تری از هنرمندان فعال این حرفه داشته باشند تا باعث رونق هر چه بیشتر هنر نمایش در کل کشور شود.

تجربه و تحصیلات لازمه هنر نمایش است

این کارگردان تئاتر خیابانی با اشاره به حضور در جشنواره‌های بسیاری در سطح ملی و بین‌المللی، تاکید کرد: سال گذشته در سوگواره "زخم عتیق" که یکی از آئین‌هایی مذهبی و عاشورایی بود، در قالب نمایش خیابانی شرکت کردم که بسیار ژانر(محتوا) مناسبی برای اشاعه فرهنگ‌های عاشورایی است و در کنار دیگر هنرها می‌تواند مبلّغ بسیار خوبی برای فرهنگ‌های عاشورایی باشد.

حبیبی هنر تئاتر را دارای جایگاه والایی دانست و اظهار کرد: پیشنهاد من برای پیشرفت هنر تئاتر این است کسانی‌که می‌خواهند وارد این حرفه شوند، باید کاملا تخصصی این هنر را دنبال کنند و از این شاخه به آن شاخه نپرند.

وی با بیان اینکه از ابتدای ورودم به این هنر، تمام تمرکزم را روی آموختن و کسب تجربه گذاشتم، ادامه داد: علاقه‌مندان به این هنر هرگز از کسب تجربه دریغ نکنند و تحصیلات آکادمیک را ادامه دهند و ضمن تمرکز روی مطالعه، برای کسب تجربه بیشتر وارد گروه‌های نمایشی موفق شوند.

نویسنده و کارگردان تئاتر خیابانی همچنین با اشاره به حضور خود به عنوان یکی از هیات داوران انتخاب جشنواره تئاتر منطقه‌ای "تاک" عاشورائیان، بیان کرد: آثار بسیار باکیفیتی در بخش صحنه‌ای و خیابانی به این جشنواره ارسال شد و با سایر جشنواره‌ها متفاوت بود.

حبیبی با بیان اینکه از نظر کیفیت در بخش صحنه‌ای و خیابانی کارهای قابل قبولی را بازبینی کردیم، افزود: با این وجود باید آثاری را انتخاب می‌کردیم که به نسبت سایر آثار، شاخص‌تر بودند و با محورهای فراخوان همایش همخوانی داشت و در اولویت فراخوان همایش بود.

کارگردان هنر نمایش: تئاتر بهترین ابزار برای آشتی جوانان با مفاهیم دینی است

ملایر قطب تئاتر استان همدان است

وی با اشاره به اینکه ۵۹ اثر در دو بخش صحنه‌ای و خیابانی به این همایش ارسال و در نهایت ۱۶ اثر انتخاب شد، ادامه داد: آثاری انتخاب کردیم که با توجه به ایامی که در آن هستیم، متناسب با موضوع همایش و برگرفته از ژانر دفاع مقدس، عاشورا و مفاهیم دینی و مذهبی باشد.

مدیرعامل انجمن نمایش استان همدان تکرار، متنوع نبودن و عدم تمرکز روی موضوع آثار را یکی از عمده‌ترین نقاط ضعف برخی آثار عنوان کرد و گفت: در عین حال آثاری بسیار مثبت و قوی را انتخاب کردیم که قابلیت رقابت داشته باشند.

حبیبی به شرکت کنندگان توصیه کرد: دقت نظر بیشتری روی انتخاب موضوع و مطالعه و تمرکز بیشتری روی این ژانر نمایشی داشته باشند تا در سال‌های آتی کارهای شاخص‌تری را به این جشنواره ارسال کنند.

آثار حاضر در همایش تئاتر عاشورائیان کیفی و شاخص است

وی ملایر را یکی از قطب‌های تئاتر استان همدان دانست و اظهار کرد: این برتری به عینه مشهود است و با توجه به حضور هنرمندانی در جشنواره‌هایی ملی و بین‌المللی و اجرای عموم نمایش‌های کیفی، نشان می‌دهد ملایر همپای همدان در رشته نمایش پیش می‌رود.

به گفته حبیبی؛ ملایر را همپای همدان و تا اندازه‌ای جدا شده از دیگر شهرستان‌های استان ببینیم، چراکه هنرمندان فعالی در این شهرستان در حال فعالیت هستند و تجربه را در کنار تحصیلات آکادمیک ادامه می‌دهند و در کنار بسیاری از پیشکسوتان تئاتر، به صحنه نمایش آمده‌اند و روی صحنه کارهای بسیار قابل توجهی را تولید می‌کنند.

به گزارش ایرنا؛ «مهدی حبیبی» متولد ۱۳۵۷ در شهرستان ملایر است که تاکنون شرکت در بیش از ۲۲ دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، شرکت در ۱۲ دوره جشنواره بین‌المللی مریوان، شرکت در ۱۹ دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، شرکت در پنج دوره جشنواره سراسری کودک و نوجوان رضوی را در کارنامه هنری خود دارد.

وی تاکنون برنده تندیس و دیپلم افتخار نویسندگی، کارگردانی و طراحی صحنه از ۶ دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر شده و در جشنواره‌های مختلفی در اتریش، کرواسی، بوسنی هرزگوین، اسلوونی، سلیمانیه عراق و امارات شرکت کرده است.

نخستین همایش تئاتر منطقه‌ای "تاک" عاشورائیان از بیستم مرداد در شهرستان ملایر آغاز شده و تا ۳۱ مردادماه با حضور ۶ استان کشور ادامه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha