عبدالناصر رئیسی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مهمترین منابع آبی شهرستان قصرقند را ۱۶۰ رشته قنات بیان کرد و افزود: پرآب ترین قنات شهرستان قنات هیت با دبی ۱۲۰ لیتر بر ثانیه است که قنات های این شهرستان آبیاری ۸۰ درصد زمین های کشاورزی را برعهده دارد.
وی بیان کرد: با توجه به خسارات گسترده سیل جنوب سیستان و بلوچستان جهت مرمت و بازسازی قنوات شهرستان نیاز به اعتبارات بیشتر است.
مدیر جهاد کشاورزی قصرقند با بیان اینکه با صرفهترین، منطقیترین و مطمئنترین شیوه استحصال آب، قنات است و همین موضوع ضرورت تامین اعتبار برای طرحهای مرمت و بازسازی قنات را دوچندان میکند، گفت: عملیات مرمت و بهسازی قنوات انجام شده در خاش شامل کول گذاری، ریزش برداری، سنگ بند سیمان، طوقه چینی، بغل بری، تغییر مسیر و پوشش بتنی مظهر قنات بوده است.
به گزارش ایرنا هماینک هزار و ۹۲۵ رشته قنات با ۲ هزار و ۳۲۷ کیلومتر طول در سیستان و بلوچستان وجود دارد که بیشترین آنها در شهرستانهای خاش، نیکشهر، سراوان و ایرانشهر قرار دارد.
سیستان و بلوچستان جزو استانهای قنات خیز کشور محسوب میشود به گونهای که رتبه ۶ کشور در تعداد و رتبه چهارم در وابستگی به آب قنات را دارد.
نظر شما