۲۴ مرداد ۱۴۰۳، ۱۳:۰۵
کد خبرنگار: 941
کد خبر: 85568080
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مرجع رسمی اثبات بیماری هاری انستیتو پاستور است

۲۴ مرداد ۱۴۰۳، ۱۳:۰۵
کد خبر: 85568080
مرجع رسمی اثبات بیماری هاری انستیتو پاستور است

بروجرد - ایرنا - دبیر اجرایی ستاد مردمی دفاع از حقوق حیوانات ایران گفت: مرجع رسیدگی در خصوص اثبات هاری در سگ‌های بلاصاحب مرکز رفرنس هاری در انستیتو پاستور ایران است.

فرزاد علیزاده روز چهارشنبه در خصوص خبر منتشره ایرنا به نقل از شهرداری بروجرد مبنی بر شناسایی ۶ قلاده سگ مبتلا به هاری بیان کرد: با توجه به اظهار نظر مدیر سازمان پسماند شهرداری بروجرد و مرکز بهداشت این شهر مبنی بر شناسایی ۶ قلاده سگ مبتلا به هاری باید گفت که شهرداری مرجع اعلام ابتلای سگ ها به هاری نیست.

وی افزود: بر اساس دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی حیوانات که دامپزشکی کشور بر آن تاکید دارد، تنها راه جلوگیری از بیماری هاری در سگ‌ها واکسیناسیون ۷۰ درصدی است ،جمع‌آوری و حذف فیزیکی تنها منجر به افزایش هاری می‌شود به این دلیل که جمعیت سگها در مدت کوتاهی جایگزین می‌شود.

علیزاده اضافه کرد: از آنجایی که وجود هرگونه بیماری مسری باید به تایید دامپزشکی منطقه رسیده‌باشد و دامپزشکی استان لرستان نیز موضوع ابتلا به هاری و هرگونه بیماری مسری دیگری را تایید ننموده‌است به نظر می‌رسد اظهار نظر سازمان پسماند شهرداری بروجرد غیر کارشناسی است.

وی اظهار کرد: اکنون دستورالعمل مدیریت کنترل جمعیت و ساماندهی سگ‌های بلاصاحب که در سال ۱۴۰۱ از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور ابلاغ شده ، لازم‌الاجرا می‌باشد و بر این اساس یوتانایز (مرگ با ترحم ) و نه کشتار با سم، اسید و گلوله برای سگ‌های مفید ممنوع‌است و شهرداری‌ها موظف به نگهداری و ساماندهی سگ‌های بلاصاحب در پناهگاه‌های استاندارد می‌باشند، که مرکز نگهداری سگ‌های بلاصاحب در بروجرد فاقد آن است.

دبیر اجرایی ستاد مردمی دفاع از حقوق حیوانات ایران گفت: علمی‌ترین و اخلاقی‌ترین شیوه که مورد تایید سازمان بهداشت جهانی(WHO) و سازمان بهداشت جهانی حیوانات (WOAH) قرار گرفته روش(CNVR) یعنی زنده‌گیری، واکسیناسیون، عقیم‌سازی و رهاسازی در همان مکان قبلی است .

علیزاده ادامه داد: شهرداری بروجرد از چند سال گذشته طی جلسات متعدد با فعالان حقوق حیوانات در این شهر تصمیم به اجرای روش (CNVR) گرفت و از طریق نصب بنر، بیلبورد اقدام به اطلاع‌رسانی نیز نمود اما تا به امروز این راهکار اجرایی نشده‌است.

وی یادآور شد: ستاد مردمی دفاع از حقوق حیوانات ایران (سمدا) به نمایندگی از چندین تشکل مردم نهاد و بیش از سه هزار نفر از فعالان محیط‌زیست و حقوق حیوانات بر خود لازم می‌داند در این خصوص شفاف سازی نموده و مجددا تاکید نماید که هرگونه اظهار نظر در حوزه‌ اثبات هاری در جمعیت سگ‌ها تنها با مراجع رسمی و کارشناسی کشور است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha