به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا، علی باقری کنی سرپرست وزارت امور خارجه کشورمان و یوکو کامیکاوا وزیر امور خارجه ژاپن روز پنجشنبه - ۲۵ مرداد- در تماس تلفنی درباره روابط دوجانبه و مسائل مهم منطقهای بهویژه جنایت و نسلکشی صهیونیستها در غزه گفتوگو و رایزنی کردند.
باقری در این گفتوگو با اشاره به رفت و آمد مستمر هیاتهای دیپلماتیک میان تهران و توکیو، به ویژه حضور فرستاده ویژه نخستوزیر ژاپن در آیین ادای سوگند رئیس جمهور کشورمان، آن را نشانهای از روابط دیرپا و ریشهدار میان دو کشور دانست.
باقری کنی هدف قراردادن اهداف غیرنظامی شامل بمباران و تخریب مدارس، مساجد، بیمارستانها و دیگر زیرساختها و تاسیسات شهری و کشتار بیرحمانه غیرنظامیان در غزه طی بیش از ۱۰ماه گذشته را مصداق آشکار جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسلکشی فلسطینیان از سوی رژیم صهیونیستی دانست و گفت: عامل اصلی این وضعیت غیرقابل تحمل، کمکهای آمریکا و برخی دیگر کشورهای غربی به باند جنایتکار حاکم در تلآویو از یک سو و سکوت و انفعال برخی دیگر از کشورهای غربی در برابر جنایت آشکار این رژیم نژادپرست از سوی دیگر است.
سرپرست دستگاه دیپلماسی با انتقاد از رویکرد حمایتگرایانه غربیها در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد که مانع از انجام وظیفه این شورا در برخورد مؤثر و بازدارنده با ناقض امنیت و ثبات بینالمللی یعنی رژیم صهیونیستی شدند، تصریح کرد: تجربه نشان داده سکوت در برابر وحشیگری نظامی و امنیتی صهیونیستها، این موجود شرور را گستاختر میکند.
یوکو کامیکاوا وزیر امور خارجه ژاپن نیز در این گفتوگو با ابراز نگرانی نسبت به افزایش تنشها در منطقه غرب آسیا، آرام سازی اوضاع و کاستن از سطح تنشها را در راستای منافع همه طرفها دانست.
باقری و کامیکاوا همچنین بر اهمیت تداوم گفتوگوهای سیاسی و دیپلماتیک میان دو کشور برای پیشبرد همکاریهای دوجانبه و ارتقای صلح و ثبات و امنیت منطقهای تاکید کردند.
نظر شما